Ferrari 599 GTB: krachtigste V12 ooit

Auteur: , 14 Reacties


We hadden de scoop van de F600 Imola al een paar dagen geleden, maar zoals in diverse comments al duidelijk werd zal de sportwagen de naam 599 GTB krijgen. Met de 599 GTB presenteert Ferrari haar krachtigste V12 productiemodel ooit. Vandaag heeft Amedeo Felisa, Ferrari’s Vice General Manager, op de Detroit Motor Show de geboorte van dit nieuwste in Maranello ontwikkelde model aangekondigd.

De nieuwe auto bundelt Ferrari’s meest innovatieve en technologisch geavanceerde technieken in een tweezits coupé met een achter de vooras geplaatste motor. Het resultaat is een nieuwe ‘benchmark’ op het gebied van prestaties, bestuurderbetrokkenheid en design.

De Ferrari 599 GTB kan bogen op een superieur vermogen dankzij de 5.999 cc V12 – die direct is afgeleid van de Enzo Ferrari supersportwagen – met niet minder dan 620 pk bij 7.600 tpm. Daarmee komt de vermogen/gewicht verhouding op slechts 2,6 kilogram per pk.

Ferrari heeft voor haar bewezen en veelgeprezen, geheel uit aluminium vervaardigde body en chassis de nieuwste evolutie toegepast.

Dankzij het ontwerp, dat onmiskenbaar van de hand van Pininfarina is, beschikt de Ferrari 599 GTB over agressieve en tegelijkertijd elegante lijnen. Die zijn bovendien perfect geïntegreerd in de geavanceerde aërodynamische toepassingen die in het design zijn verwerkt om tot deze prestatiecijfers te komen.
Dit nieuwe model staat symbool voor Ferrari’s productieauto’s – de V12 berlinetta – en vertegenwoordigt de hedendaagse interpretatie van een thema dat bijzondere klassiekers als de 250 GT, de 275 GTB en de 365 GTB4 heeft voortgebracht.

De Ferrari 599 GTB vervangt het laatste model in die illustere lijn van berlinetta’s, de 575M Maranello waarvan – samen met de in 1996 geïntroduceerde 550 Maranello – niet minder dan 5.700 exemplaren zijn geproduceerd, voor dit type auto een record voor het merk met het steigerende paard.

De nieuwe auto wordt officieel onthuld op 28 februari 2006, tijdens de persdag van de Autosalon van Genève.14 reacties

Krachtigste V12 ooit? De Enzo heeft 660 pk, nog net ietsje meer dus.
Krachtigste productiemodel staat er toch? De Enzo is een gelimiteerde oplage.
Leuk allemaal … maar die ferrari is zo lelijk als de pest..:S Eiglijk vind ik dat die auto de naam ferrari niet verdient..:S waar dachten ze aan toen ze dat zaten te produceren..:S BAH! Trouwes.. wouter heeft gelijk… Enzo heeft wel 660pk.. hoe kan dat deze dan krachtiger is??
Vond hem ook niet zo eerst, maar begint wel te wennen, een beetje zoals de Enzo en de 360, vond ik in het begin ook niet erg mooi.
Overigens zegt zo’n vreemd belichte studiofoto weinig; ben dit weekend eens naar de Brera gaan kijken.. heel wat anders dan een vodje papier of een collectie pixels, dat ding is pure sex op wielen. Ik vermoed dat deze ‘rari gruwelijk knap gaat zijn eens je hem ziet, ruikt en hoort.
nee, nee nog eens nee, dit ding is lelijk! Het blijft een gepimpte 350Z. Neemt niet weg dat het waarschijnlijk een vreselijk goede sportwagen is, maar als ik er één zou krijgen dan werd ie verkocht en kwam er iets moois….
…zoals een Aston Martin DB9, Porsche 911 of Ferrari 575M Maranello.
Ja, idd een Aston bijvoorbeeld.
Of een Maserati Spyder voor het relaxte cruisen in het zonnetje en een Lotus Elise 111R voor op het circuit of zo. Da’s ook leuk voor hetzelfde geld.
Hmmm….ik vind hem best mooi eigenlijk. Is een beetje een mix tussen een 550/575 en een 612. Maar ik moet wel zeggen dat de Ferraris steeds meer op wat luxere GT’s gaan lijken ipv brute sportauto’s. Ook de 360 en 430 vind ik wat nets hebben. De Enzo en de FXX zijn natuurlijk een ander verhaal, maar dat zijn dan ook geen productie auto’s.
Dit is op en top ferrari, pure klasse dat wordt gecombineerd met power, power en nog power. spijtig genoeg zal het wel bij dromen blijven om eens met zo’n auto’s te kunnen rondrijden, laat staan een te bezitten…
Hij zal zijn power nodig hebben, ik leest net dat de nieuwe 911 turbo ‘duidelijk onder de vier seconden’ naar honderd gaat en dat de nieuwe Skyline zal ‘beginnen waar de limited edition run die nu loopt van het oude model ophoudt’.. en die l.e. heeft vijfhonderd paardjes voor 1500kg 4wd geweld.
Ik weet niet waar dat allemaal heen gaat maar je hoort me niet klagen :-)
De eerste foto’s vind ik vaak tegen vallen, maar al zie je ze later of in t echt is t heel anders. Deze gaat hoge ogen gooien. Op de vergrootte foto zie je de lijnen en de details veel beter. Dit wordt echt wel mooi.
Ferrari is bezig een commercial te schieten voor de 599 GTB, ze filmen vanuit een helicopter de 599 en een Ferrari F40… Foto’s van de shoot: http://www.rideroom.com/news_comments.php?id=1004
zowiezo ni mooi voor dat geld hebj een luxe brabus met dezelfde prestaties en mooier:)
dat is echt wel een tof ding maar hoe hard loopt die ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).