Ferrari FXX in Brussel

Auteur: , 34 Reacties


Er worden er maar 29 van gemaakt, dus exclusief is de Ferrari FXX wel. De FXX wordt aangedreven door 6.262cc grote V12, die ook de Enzo aandrijft. Voor de FXX is de V12 nog wat opgekieteld om ruim 800 pk bij 8.500 tpm te leveren.


Dankzij diverse aerodynamische aanpassingen levert de FXX 40% meer downforce dan de Enzo. De spoilers zijn verstelbaar om het weggedrag van de FXX aan te passen aan het circuit waarop gereden wordt.34 reacties

Jongen uit mijn klas heeft de FXX gezien!:O.. bij enschede waar alleen van die porsches en ferrari’s staan zulke auto’s… het is echt niet te geloven dat hij die gezien heeft!:O.. en hij weet wel hoe een FXX dr uit ziet.. Hij is namelijk zelf ook een autofreak.. Ik wil ook een FXX zien..:'( Wil al zowiezo geluid horen..!!:D
k snap de ophef niet
het idee is leuk, maar het ding zo lelijk als de nacht.
Klopt in Enschede staat bij Frans Munsterhuis een FXX ( rechts achterin) , heb hem zelf ook al gezien en foto’s van gemaakt natuurlijk. Die wagen is gewoon zo perfect … dat is echt onvoorstelbaar
ik zit in enschede op school (onderwijscentrum roessingh) en we gingen es eenm keer op excursie naar munsterhuis toen stond de fxx er nog niert wel de enzo :(
Exclusiviteit, daar draait het om…ze draaien hoge verliezen met zulke auto`s. Ze doen het met zulke projecten meer voor de naam
@SamSam, hoe weet jij nou dat ze daar verlies op draaien? Die lui die een FXX kopen, zijn volgens mij zo koopkrachtig dat ze zich wel meerdere Ferrari’s laten aanmeten. Ergo, indirect wordt er flink geld verdiend met zulke projecten.
SamSam wie zegt dat er verlies op wordt gemaakt? Hij zijn gewoon grotendeels onderdelen van enzo’s die nog over zijn. Ook verzamelen ze veel data op deze auto’s. Maar hij is niet road-legal toch?
nee. Hij is om te leren racen aan rijkelui.

En ze draaien echtwel dik verlies als je naar de FXX alleen kijkt. Als je naar het grote plaatje kijkt levert het waarschijnlijk wel wat op.

Ik bedoel, op de Veyron wordt alleen maar bruut verlies geleden, maar ga maar eens over die kar heen.
Ferrari is best in staat om een net zo goede auto als de Veyron te produceren. Maar het heeft daar geen tijd en geld voor. De Enzo is wel zoiets net zoals de F40 en F50. Maar dat zijn auto’s om de technische vaardigheden van Ferrari te laten zien. Eigenlijk niet te vergelijken met de Veyron.
voor 2miljoen heb ik een veyron en hou ik nog een pak over
+de veyron is streetlegal
De FXX is gebouwd om nieuwe technieken te laten testen en de mening te horen van particulieren. De FXX schopt Veyron’s kont op het circuit…PS niks tegen de Veyron…prachtauto!
911 knaller
Gerucht gaat dat die gozert met Maserati MC12 en Enzo er ook eentje heeft gereserveerd…………..
911 knaller
Ergens uit ’t Gooi…………
Sir Smokalot
Om de auto zo exclusief mogelijk te maken is het publiek dat hem mag (ja ja, mág) kopen streng geselecteerd. Voorwaarde is dat je al een (aantal) andere ferrari(‘s) moet hebben. Als je dus met een pak geld aankomt maar je hebt nog geen ferrari kan je dus mooi naar de FXX fluiten…
een bedrijf bestaat niet om verlies te draaien hoor.
superferrari
wat is eigelijk de maxmimum snelheid van de ferrari FXX
ik heb al op veel sites gezocht maar niet gevonden en ik zou het graag wel willen weten
superferrari
:-) Zou de ferrari FXX de snelste en beste wagen ooit zijn?
nieuwe auto voor betman
is dat een nieuwe superheld?
het ding is idd best lelijk en waarschijnlijk gruwelijk snel maar niet zozeer de topsnelheid is bij deze auto het belangrijkste punt (dat kun je toch niet halen op een circuit tenzij je Monza of Hockenheim afhuurt of zo). Verder is voor zo’n auto de versnellingsbak waarschijnlijk ook wel aan te passen, “dus hoe hard moet ie gaan meneer?”
Op het circuit zou de FXX wel eens veel sneller kunnen zijn dan de Veyron. De Veyron is echter een straatauto en de FXX een circuitracer, dus nogal appels met peren vergelijken.
FXX is een bizar beest, verslaat alles wat los en vast zit qua vermogen+wegligging+remmen. Kom maar op met een of andere bugatti of mclaren. Zet ze op het circuit maar ff bij elkaar. Zullen we wel eens ff zien wie de snelste rondetijden maakt
een bugatti kan hem wegblazen
die bugatti trekt zichzelf naar de binnenkant van de bocht
pk/gewichtverhouding zegt dat die Veyron weinig kans maakt tegen de FXX
Veyron = 530 pk/ton
FXX = 690pk/ton
Of de FXX de allersneltste zou zijn op een circuit weet ik niet maar het wordt wel lastig, ik weet geen productieauto met een betere pk/gewichtverhouding en downforce.
Tja, allersnelste op het circuit … allersnelste productiewagen? Hij is niet eens road-legal, dus dat vergelijken met een let’s say Porsche Carerra GT gaat eigenlijk niet op.

Als je ziet dat de MC12 de op één na snelste tijd heeft bij top gear, en deze FXX nog een “doorontwikkeling” is (Enzo -> MC12 -> FXX) dan verwacht ik wel dat hij daar de Pagani Zonda F zou verslaan.
ja
maar het feit is wel dat de veyron sneller optrekt (1250nm)
en de veyron zet de grootste kracht op de wielen die naar de binnenkant van de bocht staan en zo word hij naar binnen getrokken
en de veyron heeft een grote spoiler en befuser die ook heel veel downforce geven
ik denk ook dat het veel afhangt van het circuit
laten we het eens testen jij in de fxx en ik in de veyron op het circuit van francourchamps
bovenstaande is voor W0o0dy
De hoeveelheid downforce is veel hoger bij de FXX dan bij andere Ferrari’s (meer dan 40% meer dan de Enzo zelfs) dus ik geef de Veyron niet zoveel kans. Maar als jij even een FXX en een Veyron en een leeg Francochamps regelt dan wil ik best een paar rondjes tegen jou racen… :-)
Video van een Enzo en een FXX die op Fiorano worden uitgelaten. Deze FXX is zwart!, cool!
http://www.gumball-3000.com/rally/2006/02/04/black-ferrari-fxx-video/
Zucht…. Ik heb al in die Ferrari Fxx gezeten Bij munsterhuis.. :) ik heb foto’s
bugatti mag tenminste op de weg…
en heeft iets wat met ontwerpen en styling te maken heeft!
nieuwe update de motor heeft nu 866 PK :P:P:D:D:D
nieuwe update de motor heeft nu 866 PK :P:P:D:D:D
en de zwarte fxx is van schumacher het is nmr 30 speciaal voor hem bijgemaakt
en in het zwart
Ik was in juni met een vriend bij het 60 jarig Relayfeestje van Ferrari in Maranello Italie. Op het circuit van Fiorano sprak ik een monteur die ik vertelde over de Bugatti Veyron met 1000pk. Hij haalde z’n schouders op en vertelde dat zij nu de super Enzo hadden gebouwd met 1008pk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).