Saab 9-7X in Brussel

Auteur: , 19 Reacties


Zoals we weten komt de Saab 9-7X eind dit jaar naar Nederland, komende dagen is de eerste SUV-interpretatie van Saab echter al te bewonderen op de autosalon van Brussel.


De Saab 9-7X Lineair beschikt standaard over de nieuwe 4.2-Liter zescilinder. Vermogen van deze motor is 290pk met een koppel van 375Nm. Het V8 model heeft een 5.3-Liter motor met 300pk en 447Nm. De V8 motor is voorzien van DOD technologie (verandering van de cilinderinhoud op verzoek) waardoor brandstof kan worden bespaard. Het DOD systeem kan tot 8% brandstof besparen in bepaalde rijomstandigheden.

Alhoewel ik het er niet mee eens ben dat ook Saab nu met een SUV komt, denk ik dat het op zich best een mooi model is. Zie hieronder een aantal pers-afbeeldingen:

19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Saai.. Doe mij de Q7 maar…
Doe mij dan maar de Trailblazer, zelfde auto voor minder geld.
Kunnen ze maar 300pk uit een 5.3 V8 halen? …niet echt denderend…
Wat een mooie auto! Prachtig om te zien dat Saab zijn eigen identiteit zo goed naar voren komt in deze auto! Hij doet me ook helemaal niet Japans aan.

Sarcasme? Laat ik het netter zeggen. Mijn auto is het niet…
Dat bepertke aantal pk’s komt omdat het een Trailblazer IS! Overigens is voor een auto die een aanhanger moet kunnen trekken of in het terrein uit de voeten moet kunnen het koppel veel belangrijker dan het aantal pk’s. Dus onderhuids is het gewoon de Trailblazer maar dan met een Saab frontje en wat logo’s en hopelijk een VEEL mooier en kwalitatief beter interieur. Sluit niet uit dat die Saab daardoor toch de meerprijs wel waard is (als je per sé een SUV wilt, mijn smaak is het niet)
Doe mij de range rover sports..:P Of de audi Q7!..:D
Buiten Amerika begrijpt men dat koppel-verhaal niet zo goed geloof ik, W0o0dy… Hier mekkert iedereen altijd over het relatief geringe aantal pk’s maar vergeet even het veel belangrijkere enorme koppel van zo’n Amerikaanse V8 (en het lage/brede toerengebied waarover dat beschikbaar is). GM heeft wel degelijk werk gemaakt van deze Saab (compleet met contactsleutel tussen de voorstoelen) maar het blijft natuurlijk eigenlijk een Chevy. Enne Powerslide, wat is er Japans aan deze auto?
Helemaal met akkoord Woody: Voor een pick-up (..Trailblazer) is koppel érg belangrijk…Maar is dit niet een SUV,…concurrent van Touareg,Q7,X5…? Ik zie erg weinig SUV’s op de weg met een aanhangwagen. Dit is de eerste SUP! Small Utility PickUp
Met Japans bedoel ik niet de constructie of het onderhuidse component. Ik bedoel het uiterlijk. Ik vind hem heel erg behouden getekend en doet mij veel weg hebben van een Subaru Forester, Toyota Land Cruiser of Mitsubishi Pajero. Daarnaast zal er genoeg te zeggen zijn dat hij Amerikaans lijkt.

Ik zeg dit ook omdat Saab met Subaru de 9-2X in Amerika heeft gelanceerd….naar mijn mening designtechnisch onbegrijpelijk. Ik vind een karakteristieke Saab lijn niet terug in de huidige modellen. (toch wel, de grill)http://www.autoweek.nl/images/480/5388.jpg
@skyline: helemaal met je eens..
komt deze 9-7X pas eind dit jaar? Zou Saab dan nog leven want helaas gaat het Saab niet echt voor de wind. En met GM gaat het (tijdelijk) ook niet zo lekker. Hoe veel mensen ook zullen vinden dat deze auto (of een suv in het algemeen) niet bij Saab past, dit zou wel eens de laatste kans kunnen zijn. En als je naar bv. Porsche kijkt kan een suv wel degelijk voor een ommekeer zorgen.
Ik vind het gewoon een bijna prachtinge auto. Niet te groot en de voorkant is helemaal mooi.
En het mooiste is nog dat de Saab 9-7X niet eens de Chevrolet Trailblazer als basis heeft. Ok, wel technisch, want al die SUV’s zijn onderhuids hetzelfde. Maar qua uiterlijk hebben ze gewoon de Oldsmobile Bravada genomen: http://www.bilrevyen.no/Historie/images/Oldsmobile_Bravada_2002_0001_M400.jpg Die wordt toch niet meer gemaakt, dus niemand valt het op, moeten ze bij GM hebben gedacht. Owja, die zogenaamde kenmerkende “wrap around” achterruit is ook nep. Ze hebben gewoon de D-stijl zwart gelakt, en zo lijkt het in combinatie met getint glas “wrap around”. Owja, de Buick Rainier is hetzelfde als de Bravada, die je zou ook kunnen zeggen dat die de basis was.

Maar goed, bij GM zeggen ze liever de Trailblazer, want dat klinkt stoerder…
Ziet er in donkere kleur goed uit. Jammer dat GM vergeten is om een 3 liter V6 diesel met een 5-traps automaat erin te doen. De Trailblazer is alweer aardig lang op de markt. Verouderd onderstel dus. Hoge prijs in NL verbaast me: hij wordt in de VS gebouwd en met de lage dollar en het weglaten van de lage gearing zou je een hele scherpe prijs verwachten.
@Powerslide: dat ben ik met je eens, die 9-2X is echt een bizarre beslissing geweest, en wat dat betreft valt de 9-7X met zijn “opplak-Saabsnuit” wel in dezelfde categorie.

@William: je hebt helemaal gelijk. Er is er zelfs nog een, de GMC Envoy. Da’s bij elkaar (de Bravada meegeteld) vijf versies van dezelfde auto. Leuk he zo’n universeel platform. :-P

@DvdM: check http://www.nieuweautokopen.nl, daar kun je een Trailblazer uit voorraad kopen met 35% korting. :-O Maar het is idd vervelend dat de prijzen zo hoog blijven. Dit speelt ook Cadillac parten, als een STS hier zou kosten wat hij in Amerika kost (minder dan 50.000 euro) zouden ze pas echt competitief zijn… Fijne BPM en invoerrechten.
De importeur verwacht de eerste exemplaren voor dealers en klanten in maart uit te leveren. Op het hoofdkantoor in Vianen kunnen geïnteresseerden inmiddels kennis maken met de 4×4. Zij hoeven niet persé naar de Autosalon van Brussel waar de SUV voor het eerst op een Europese autoshow schittert…
Via http://autotelegraaf.nl/vanonzeredactie/?id=40334
Veel auto voor relatief weinig geld! Lekkere dikke motoren.Luxer, beter rijdend als een trailblazer.Voor 70 mille heb je een uitgelede futloze duitser waar iedere jup in rijd.
Ik vind het weer eens wat anders.
Als de meeste dat vinden blijft deze tenminste appart.
Ik ga er een bestellen!
ik heb hem in amsterdam gezien, is een mooi ding, veel mooier dan bijvoorbeeld die oerlelijke audi Q7
Mooie auto ja, iets anders dan zo’n standaard SUV :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).