Goed verzekeren en lekker doorrijden

Auteur: , 3 Reacties

We hadden het er in augustus vorig jaar al over, Zweedse automobilisten kunnen zichzelf verzekeren tegen boetes voor te hard rijden en fout parkeren. Vandaag komt de Telegraaf met het nieuws dat het Zweedse bedrijf Bisso nu ook in ons land een verzekering tegen boetes voor te hard rijden aanbiedt. Het lijkt echter mooier dan het is, want de Zweedse 'scheurverzekering' dekt maximaal twee snelheidsboetes van in totaal 350 euro, met een eigen risico van 15 procent.

De kosten zijn wel aantrekkelijk, slechts 30 euri per jaar! Parkeerboetes kunnen desgewenst worden meeverzekerd in een duurder combinatiepakket. Voor parkeerboetes geldt wel een hoger eigen risico (50 procent).

Het Zweedse bedrijf Bisso stelt in Scandinavië inmiddels zéér succesvol te zijn met de verkoop van ‘economische bescherming’ bij verkeersovertredingen. Vandaar de recente overstap naar Nederland. Daarnaast zou het bedrijf willen uitbreiden naar Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten.3 reacties

Dat noem ik nou commercieel…
Hier in flitspaalland zullen er volgens mij er echt heel veel aanmelden voor zo n verzekering.
Vooral door die irritante parkeerpolitie, gaan ze helemaal los op zo n verzekering.
Maar zelf denk ik dat zo n verzekering vooral in de randstad echt gunstig zal zijn!
Kan mij niet herinneren dat ik ooit een boete heb gehad voor fout parkeren. Helaas kan ik hetzelfde niet zeggen voor de snelheidsovertredingen, maar door altijd alert te zijn, weet ik de schade te beperken tot gemiddeld één bon per jaar.

Ik ken echter genoeg mensen om mij heen die een veel hogere score neerzetten, dus ik snap niet zo goed, hoe zo’n verzekering kan worden aangeboden voor slechts 30 euro per jaar. Mensen die nooit op de bon geslingerd worden, zullen zo’n verzekering niet zo snel afsluiten. Juist die mensen die weleens een bon te pakken hebben, zullen zo’n verzekering gretig afsluiten, temeer omdat je de kosten er bij de eerste meest onbenullige boete al direct uit haalt. So what’s the catch?

Daarbij werkt het ook wel een beetje in de hand dat je aan het eind van het jaar nog wel even moet zorgen dat je je “budget” opmaakt. Leuke combi: gladde december maand gecombineerd met automobilisten die hun “targets” moeten halen. Winstpakkertjes voor de pechhulpdiensten. (h)
Als je nou gaat kijken hoeveel geld ze inzamelen uit deze ” niet belastingen ”, dan zou je wel snappen dat deze best handig kan zijn.
Of kijk op http://www.autobelastingen.nl
Ze zijn dit jaar weer verhoogd jongens die ” niet belastingen ”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).