Facelift Mercedes SL definitief

Auteur: , 13 Reacties


De facelift voor de Mercedes SL is definitief. De voorgrille heeft iets andere lamellen gekregen en de achterlichten kregen een ander kleurspoelinkje. Geen schokkende zaken dus, ook onder motorkap zijn er slechts kleine wijzigingen.

De SL55 AMG en SL600 krijgen beiden 17 pk extra en hebben nu dus 517 pk. De V6 van de SL350 wordt verkleind van 3,7 liter naar 3,5 liter, maar wel krachtiger met 272 pk (was 245 pk). De SL500 zou eigenlijk SL550 moeten gaan heten, want de V8 krijgt er een halve liter en 82 pk bij (388 pk en 530nm).

Mocht je het allemaal nog niet genoeg vinden kies dan voor de SL65 AMG, de V12 BiTurbo levert 612 pk en 1.000 NM. Voor de topsnelheid maakt het allemaal niets uit, want alle SL’s zijn begrensd op 250 km/u. Sprinten naar de 100 doet de snelste in 4,2 seconden en de langzaamste in 6,6 seconden (via autotelegraaf.nl).13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De fantasie was denk ik op om het een grote facelift te geven, maar dit is ook mooi.
Volgens mij krijgt de SL500 388pk, ipv 288. (is nu 306)
@Kruzer, klopt volgens mij wel ja, 5.5 liter en dan maar 300pk eruit is wel erg weinig
Spelvautje, ik heb het aangepast. :-)
Ik heb de SL55 altijd een erg gave en mooie auto gevonden, maar ik vind de SL nu toch wel in de herfst van zijn levensloop zitten; de schoonheidsblaadjes zijn er ondertussen vanaf gevallen. Tijd voor de opvolger wat mij betreft.
De SL is er net krap 5 jaar oud!? De vorige (R129) is 12 jaar meegegaan, dus we moeten het er nog even mee doen vrees ik.
Mag van mij gerust nog wat jaartjes meegaan
Al 5 jaar oud! Moet je toch niet aan denken om in een oud model rond te rijden ;-)
Een SL is nooit oud, maar klassiek!
sl forever
schone achterkant
wie weet waar ze vleugeldeuren inbouwen voor een sl

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).