Gespot: lichte gefacelifte BMW X3

Auteur: , 7 Reacties


De BMW X3 kwam in de herfst van 2003 op de markt, dus tijd voor een faceliftje. Klanten hadden onder andere geklaagd over het ietwat goedkope uiterlijk van het interieur, waar iets teveel plastic is gebruikt. BMW heeft zich het commentaar aangetrokken en het interieur herzien. Tevens werden de bumpers en kont aangepast...

Zoals je kunt zien op de spyshot zijn de aanpassingen aan de buitenkant niet erg schokkend. Persoonlijk heb ik de X3 altijd een slap aftreksel gevonden van de X5. Een beetje als: “De X5 ging net niet lukken, dus dan maar een X3”. Toch is dit onzin, want de X3 is behoorlijk pittig geprijsd en het gat tussen de X3 en de X5 is helemaal niet zo groot.

Met de facelift komen ook een paar nieuwe motoren mee. Dit zijn de 2.5 en de 3.0 liter motoren die we kennen uit de nieuwe 3-serie, goed voor respectievelijk 218 en 258 pk. De 3.0 liter 6 cylinder diesel zou goed moeten zijn voor een nette 231 pk.

Meer images op bilnorge.no.7 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
goeie auto hoor
Prima auto!
Inderdaad klassebak. Ik heb via chauffeursbaan al heel wat km achter de rug met een X3 automaat. Vaak hoor ik mensen meteen over een X5 praten en meteen hebben ze een oordeel over de kleinere broer klaar. De x3 is gewoon een iets compacter model, maar met dezelfde motor gewoon een beul en met de x-drive lach je je rot. Misschien moeten mensen er een keer mee gereden hebben. Zucht.. alleen de prijs in Nederlandd….
prima auto?, die x3 is naast een kleinere broer vooral een lelijke broer!
goeie motor ok, maar met dat prijsverschil neem je een x5..
idd de prijs is de reden wrm het nooit een succes is geworden….. jammer want vind het een super modelletje.
ik zie echt geen verschil hoor… zijn het geen oude foto’s??
Ik rij X3 2d sinds 1 juli en al die jaren daarvoor de 5 serie.
Dit is het ultime genot.
Ik bedoelde 1 juli 2005, en heb reeds 65000 km op de teller.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).