Alfa Romeo Brera: Most Beautiful Car in the World

Auteur: , 27 Reacties


Laatst nog op nr2 bij de European Gay Car verkiezingen, en nu is de Alfa Romeo Brera in Parijs uitgeroepen tot "Most Beautiful Car in the World". De Brera versloeg oa de Peugeot 407 Coupé, de 300C Touring en de Lexus IS250... leuke auto's maar voor de Alfa was deze winst een piece of cake volgens mij.


De Brera heeft sinds de eerste introductie als concept in 2002 al vele prijzen in ontvangst mogen nemen. De prijs voor “Most Beautiful Car in the World” werd in Parijs gegeven waarbij oa Alain Prost en Flavio Briatore aanwezig waren. Meester designer Giorgetto Giugiaro, die de Alfa Brera heeft ontworpen, mocht de prijs in ontvangst nemen.

Andere awards die in Parijs werden uitgereikt zijn de “Best interior” award voor de Citroen C6, “Supercar of the Year” award – uiteraard voor de Bugatti EB 16.4 – en de Mazda Senku won de “Concept Car of the Year” award.

Bron: italiaspeed.com (via jalopnik.com).27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zeg het niet snel van een Alfa, maar ik vind de Brera niet supermooi. Hij(zij?) heeft mooie lijnen maar ook wel een paar rare proporties. Wat ik wel moet toegeven is dat ik bij meer Alfa’s de eerste paar keer behoorlijk terleurgesteld was in het design maar dat ik de auto’s steeds mooier ging vinden naarmate ik ze vaker (op straat) zag. Dus misschien is dat bij de Brera ook wel zo, heb er nog geen één op straat gezien.
Moet hem, denk ik, eerst maar is in het echt zien..
Peace of cake> Piece of cake Vincent!
ik heb hem gezien in brussel
op foto vond ik zijn achterkant te lang maar in het echt is hij meesterlijk


(in brussel stond de phantom en op foto vind die niet mooi maar in het echt zo een gigantische practige wagen die had moeten winnen)
Nou van een peugeot 407 winnen is moeilijk of van een chrysler… wat een lelijke autos allemaal. Ook die Brera is niet mooi vind ik, veel mensen zweren bij alfa romeo maar ik vond het (op die mooie 6-cylindermotors na) nooit mooie auto’s. Ik krijg er altijd zon leeg gevoel van. Geen emotie. Je drukt er niets mee uit. Maar goed alles beter dan een Peugeot.
Over smaken en kleuren… feit is inderdaad dat op foto de proporties niet echt uitkomen, maar in het echt… Zag hem het eerst op een pre-launch die gehouden werd op de parking van een Golfclub. Pure porno op wielen, als je daar geen emotie in ziet weet ik niet echt waarin wel.
Vergeleken met de Brera was de 911 Carrera 4 die iets verder stond maar een zielig kevertje.
mijn top 5

1:rols royce phantom(verlengde wielbasis)
2:brera
3:aston martin amv8
4:porsche cayman
5:gallardo spider
@Rolph: thanks! Peace man;)
@Dekster,

Porsche Gayman en de halfduitse Gallardo-Frankfurter-worst in je top 5???????? Duitse wagens horen sowieso NOOIT thuis in een design top 5, behalve de Wiesmann Coupe GT en een Porsche 911.
@A.r.
de cayman is 1 van de mooiste nieuwkomers
de 911 OK maar moest ik kiezen vind ik de cayman mooier
Vergeet de SL niet A.r.
ai een Phantom in de top….. ehm 100? Dat is toch geen fraai en/of vernieuwend design? Nou ja niet als je het mij vraagt, maar ieder z’n ding. Idd zijn er maar bar weinig duitse auto’s die ik mooi zou durven noemen, die Wiesmann is idd wel gaaf, beetje retro maar ok (was trouwens heel cool om de totale rondleiding en een brochure te krijgen op de beurs afgelopen jaar). De Audi’s zijn technisch meestal wel goed qua ontwerp maar echt mooi…. De SL en eigenlijk alle Mercedessen op de CLS na vind ik erg voorspelbaar en dat is zo jammer.
2005 is eigenlijk niet zo’n goed jaar als je kijkt naar de nieuwe auto’s die geïntroduceerd zijn. Een aantal die ik wel mooi en goed vind qua ontwerp: Bentley Flying Spur, Ferrari F430 spider, Alfa Romeo Brera en 159, de Seat Leon, de Renault Clio en natuurlijk de fraaie Jaguar XK en de Aston Martin V8 Vantage. Eervolle vermelding wat mij betreft voor Lexus zowel de GS als de nieuwe IS zien er goed uit, goede proporties, tikkeltje anders dan de rest, sportief qua lijn maar toch stijlvol. Zit ik al over de 10 auto’s? Volgorde zou moeilijk worden hoor!
Wat ik niet snap is dat de Aston Martin DB9 niet bij iedereen op 1 staat.
@sacha
het gaat over recente wagens
en van die flying spur deel ik je mening en van de db9ook
mooi die staat in mijn top 5
@woody, eerder in je verhaaltje heb je het over vernieuwend design, en vervolgens noem je auto’s als de nieuwe Clio, de 430 spider, de 159. auto’s die in mijn ogen niet echt vernieuwend design hebben. De Flying Spur is klopt vind ik niet kwa proporties, Continaintel GT is 10 x mooier. Als alternatief zou ik minstens 1 Astin Martin noemen, en messchien ook nog wel de nieuwe Fiat Punto.
Vantage is een absoluut oogsnoepje. Misschien niet vernieuwend..tot je ziet wat Porsche als ‘nieuw’ wil verkopen.
@remy ik had er bewust al fraai en/of vernieuwend van gemaakt.;-) Als je de DB9 en de Vantage naast elkaar zet kun je bij de Vantage iddiet van vernieuwend spreken maar het is wel een design dat klopt. Goede proporties, mooie lijnen en niet teveel onnodige frutsels of drukke lijnen. De clio is ook niet zo vernieuwend maar is in mijn ogen wel een goed ontwerp. Een kleine auto maken die mooie lijnen heeft is immers veel moeilijker dan een grote auto. En de Punto is idd ook best fraai, die was ik “vergeten” De conti GT is afgevallen omdat ik er laatst een hele tijd achter moest blijven rijden en toen kwam ik tot de conclusie dt de achterkant niet echt mooi is. Het kleine spoiletje onder het achterraam is wel een “nice touch”. Heel discreet.
@wooody, DB 9 en vantage zijn idd als je ze naast elkaar zet niet erg vernieuwend. Clio vind ik, net als jouw, ook een erg goed ontwerp, maar zoals ik al eerder zei weinig vernieuwend. verder ben ik blij dat je mening over de conti GT is bijgesteld.
Ik heb liever een carrera gt dan aston martin…ik vind aston martin niet zo boeiend uitzien
@samsam, ik wist niet dat de carrera gt dit jaar is gelanceerd,,. Astin Martin is wel mooier dan de carrera gt vind ik.
Was dit weekend in Brussel.
Die Brera is alleen mooi van voor, de voorkant verdient die prijs. Die achterkant is een soort platgeslagen 147-achterkant en zo ziet de Brera er dan ook teveel uit: een lange platte driedeurswagen. Als alfa156 bezitter kijk ik uit naar ofwel een alfa 159 ofwel een Brera, maar de Brera wordt het niet, het is als een vrouw met een mooi gezicht en tieten, maar een teleurstellend kontje.
Heden is eigenlijk de GT de mooiste Alfa.
de spur vind ik een prachtige wagen omdat het eigenlijk alle voordelen v/d gt is en geen v/d nadelen (top gear flying spur gezien dat ding bleef gwn door accelereren)
de phantom heb ik gezien in brussel en het is gwn een gigantische wagen zo monsterlijk en zoveel stijl (morgen de lotto winne en ik koop er 1)
de DB9 is een schone wagen en daar gaat het meer om het gevoel dat alleen zo een wagen je kan geven
Ik snap niet wat er zo boeiend is aan die aston martin db9. Eerlijk is eerlijk, het is een mooie auto.
Maar dat maakt het niet gelijk de mooiste auto…
Ik heb geen persoonlijk favoriet omdat er zoveel moois rondrijdt, je durgt bijna niet te kiezen
en dit kontje is mijns inziens echt wel mooi!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).