Gespot: Seat Leon Cupra

Auteur: , 27 Reacties

Het topmodel van de nieuwe Seat Leon, de Leon Cupra staat voor augustus op de agenda en wordt in Scandinavië aan de laatste testen onderworpen. Ontdaan van alle camouflage mag duidelijk zijn dit rode monster af is. Volgens de geruchten krijgt de Cupra de motor van de Golf GTI, welke voor de gelegenheid 220 pk levert, maar we weten dat 350 pk ook moet kunnen...


Een beetje jammer van die skibox op het dak. Toch kan dit dankzij de grote luchtinlaten, sideskirts en strakke sloffen, geen afbreuk doen aan het agressieve overkomen van deze Cupra. Ik zeg: “laat maar doorkomen”… (via: germancarfans.com)27 reacties

@bodycount, inderdaad… niets nieuws onder de zon dus. Hoewel de geruchten wél gaan dat er onder de kap de 2.0TFSI-motor ligt. Alleen die krijgt niet de toevoeging Cupra.
Ik heb nog niet zo heel veel over de nieuwe Leon Cupra gehoord, anders dan wat geruchten (feed me!). De bodykit waar jullie over spreken komt van Seat zelf en niet van een zelfstandige tuner. Zou het niet zo kunnen zijn dat Seat de Cupra straks standaard uitgerust met deze bodykit? Voor de Golfjes zijn bijvoorbeeld ook verschillende GTI-bodykits verkrijgbaar.
Geinig nummerbord trouwens…
Inderdaad, volgens het artikel op germancarfans een hint richting een eventuele DTM-versie…
Jongens denken jullie nu echt dat dit de nieuwe Cupra is. Zonder enige vorm van camouflage. En denk je werkelijk dat die exact hetzelfde is als de bodykit? Dan rijdt straks iedereen voor een beetje extra met een cupra look-a-like… Beetje beter nadenken, dit is gewoon een Spanjaard met een dikke Leon met bodykit. Niets meer en niets minder. En dat kenteken is gewoon toeval…
Als verkoper van Seat kan ik jullie mededelen dat dit gewoon om een Sport-up uitvoering gaat. De bodykit en de velgen zijn gewoon bij de dealer te bestellen. Deze auto zal waarschijnlijk gewoon van een koper kunnen zijn.
Met dank aan Pieter, die ons zojuist even uit de droom geholpen heeft. :-P

Jammer, nu maar uitkijken naar een échte spyshot.
Waarom heeft deze ipv 2 uitlaten één centrale uitlaat?:-\
Ooo Sorry niet gekeken naar de laatste foto:P
@Dennis, “Met dank aan Pieter”? Bodycount zei dat als eerste al hoor ;-)
Het is trouwens nog niet bekend welke motor de Léon Cupra krijgt. De geruchten gaan momenteel over de 2.0T FSI of een 3.2 VR6.
Dit is idd de sport-up met bodykit en lichtmetaal. Stond ook gewoon in Brussel en daar werd niet gepraat over de Cupra.
hopelijk zijn we het er wel over eens dat het geweldig mooi lijkt, zo body kit…

vind ik tenminste wel…

trouwens die 2.0 TFSI motor is toch al te krijgen in de Leon (zelfde motor als Golf GTI) maar dan levert hij 185 PK… (getuned tot 240 mogelijk weet ik toevallig)
SEAT Leon Sport-Up 2.0 16V TFSI 136kW/185PK
De sportievere versies zijn over ’t algemeen NIET te herkennen aan de skibox op ’t dak… :P
De 2.0 Tfsi is te chippen naar 235 pk.
d.m.v. een skibox? ;-)
2,0 l T FSI*** oud: 185 PS / 136 kW Nieuw: 240 PS / 177 kW

ik wil natuurlijk niet de verkoper tegen spreken, maar dit is wat ABT zelf aangeeft, en dit was laatst ook op tv bij autoexperience (met Tim en Tom).
tzal wel 235-240 PK zijn, 240 is het optimaalste
@ ollie: Als je de ABT versie bekijkt dan heb je inderdaad gelijk. Laat je de auto in nederland chippen door bijvoorbeeld Chipmeister dan gaat ie van 185 naar 235 pk.
Strak bakkie….
Naam bij de redactie bekend
Cupra krijgt standaard 240 pk (2.0 TFSI). ABT levert Sport-Up met max. 240 pk en dealer Van der Velden uit Z’meer biedt zelfs 270 pk aan.
Ik vind em ook wel geslaagd
mooie bodykit
stukje op autowereld over de Leon 2.0 Turbo met een paar foto’s. Klinkt goed een Leon met meer dan 240pk, alleen nu nog zorgen dat die pk’s ook daadwerkelijk op het asfalt uit de voeten kunnen: http://www.autowereld.com/spyshots/detail.asp?artikel=3224
die dakschijnwerpers op die vermeende cupra, zijn die ook los verkrijgbaar…

dan moet ik ze hebben. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).