Overname Smart door scooterfabrikant Piaggio?

Auteur: , 2 Reacties

Op diverse sites lezen we dat Italiaanse scooterbouwer Piaggio interesse heeft getoond voor de overname van Smart van DaimlerChrysler. Vooralsnog is onduidelijk in wat voor stadium de onderhandelingen zich bevinden, want daarover lezen we verschillende berichten. Zo zouden de Italianen het bod van DaimlerChrysler inmiddels al hebben afgewezen, maar dit is dus nog onzeker. Als het tot een overname komt, dan zal Piaggio de Smarts niet omdopen tot veredelde brommertjes zoals we de Zwitsers zagen doen. Piaggio zou vooral interesse hebben in de emissie-arme diesel- en benzinemotoren van Smart...

Smart is al lange tijd het zorgenkindje van DaimlerChrysler, vandaar dat het Duits-Amerikaanse concern naar eigen zeggen op zoek naar een partner, maar volgens de geruchten zouden ze evengoed bereid zijn het merk voor een prikkie van de hand te doen: de merkrechten, de fabriek in Hambach en de productierechten van alle modellen, inclusief de opvolger van de Fortwo, die nog in ontwikkeling is. Piaggio is echter niet ge├»nteresseerd in de Smart fabriek. Op termijn zouden de Italianen deze toch naar India verplaatsen. Mocht de deal toch door gaan, dan betekent dit zeker het einde van de productie van de Smart Forfour bij Nedcar in Born. We wachten het dus nog even af…2 reacties

lijkt me goed idee van Piaggio! Leuk leuk! Vond Smart toch niks voor een merk als merc. Wel jammer dat het vertekt uit europa dan….. maja goedkoop is ook mooi :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).