Staking bij ANWB Wegenwacht

Auteur: , Geen reacties

The soap continues... onder het personeel van de Wegenwacht van de ANWB bestaat onvrede over het uitblijven van een sociaal plan na de in september aangekondigde reorganisatie. De ANWB wil de komende drie jaar zeshonderd tot achthonderd banen schrappen. Er werken nu ruim 4.300 mensen, van wie ongeveer 1.400 bij de Wegenwacht. Medewerkers van de Wegenwacht hebben het verzoek gekregen om te solliciteren bij dochteronderneming Logicx, die actief is op de markt voor zakenauto's. 'Onze leden zijn bang dat ze dan bij een andere baas hetzelfde werk moeten doen voor een lager salaris', aldus B. de Groot van de CNV Dienstenbond.

“De mensen zijn ongeduldig en onrustig”, reageerde De Groot op een artikel in De Telegraaf, waarin werd gesteld dat wilde acties dreigen. Hulpverleners hebben aangekondigd om massaal met hun gele wagens op de stoep van het ANWB-hoofdkantoor in Den Haag te parkeren en het werk neer te leggen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).