BMW Z4M Coupe definitief

Auteur: , 33 Reacties


Niet geheel onverwacht wordt de concept car Z4 Coupe definitief in productie genomen. De Cayman concurrent beleeft in juni 2006 zijn marktintroductie. Er komen in eerste instantie twee varianten: de 3.0 liter zescilinder lijnmotor met 265 pk drijft het basismodel Z4 3.0si aan en de Z4M krijgt het oude M3 blok.

De fameuze 3,2 liter zescilinder lijnmotor met een vermogen van 252 kW/343 pk en van 365 Nm won al vijf keer met de Engine of the Year Award. Met dit blok sprint de Z4M in precies 5 seconden naar de 100, terwijl de 3.0si daar ook maar 5,7 seconden voor nodig heeft. De topsnelheid is voor beiden elektronisch begrensd op 250 km/h.

Ook voor andere onderdelen werd geshopt bij de onderdelen van de M3, zo wordt het remsysteem met de 18-inch remschijven direct overgenomen van de BMW M3 CSL. Laten we hopen dat het hergebruik ook zorgt voor wat vriendelijkere prijzen dan bij de Cayman. Reken voor de Z4M voorlopig maar op minimaal 80 mille.
33 reacties

zoveel geld
je hebt een rs4 voor dat geld en in de rs4 kan je je vrienden meenemen
Als ik zoveel geld heb, heb ik geen vrienden nodig :)
zielig
wat hebben geld en vrienden nu met elkaar te maken
Een rs4 is een ton ofzo, dus wel wat duurder ;)
Sir Smokalot
Het zijn twee totaal verschillende auto’s. Dit is veel meer de fun-auto, die meer uitnodigt tot een middagje driften, terwijl de RS4 wat meer praktisch nut kan hebben.

Ik vraag me af hoe ze de gewichtsverdleing hebben aangepast, als ik de contouren van de Z4 zo bekijk. Het lijkt me dat ze de motor zo ver mogelijk naar achter hebben geplaatst (en lekker laag natuurlijk), om de boel zoveel mogelijk 50/50 te maken, wat wel essentieel is bij een auto als deze.
Ik denk dat de Z4M inderdaad wel het pretnummer is.
Met zo’n auto kan je, denk ik, vrij lekkere wijven scoren. Dan heb je geen tijd meer voor vrienden!
lekker drift bakkie hoor!!! lijkt me wel wat!! lekker 50/50 jaja maak me niet druk om die 80mille maar meer om de hoeveelheid banden… hehe!!
Dit wordt er eentje……..brrrr!!!
Waardeloos man
Wat heb je nou aan die trillend uitlaat geluid die zo n auto maakt…Mensen die een BMW m3 hebben gereden weten wat ik bedoel. Het is snel, maar hij is niet boeiend.
Liever de slk 55 /////AMG, maar die helaas wat duurder ( typisch mercedes benz). Grote motor 5.4 v8 en wat een geluid en is heel wat sneller dan die z4m van BMW.
Ze doen crysler crossfire na met de achterkant
het lijkt wel een poepende hond
Over de prijs; de Z4M roadster gaat 83 mille kosten, wat waarschijnlijk betekent dat ze aan de coupé een prijskaartje hangen van rond de 90 mille…
heb je geen 911 of cayman voor dat geld?
Haahah poepende hond
Ik vind 80 mille wel wat aan de hoge kant voor zo’n coupe. Ook al is hij snel en sportief. Voor 80 mille heb je een dikke Touareg.
Ik vind hem wel mooi maar ik heb toch liever de cayman S.
je hebt toch ook een aston martin vantage voor dat geld
geef mij zo maar 1

lijst alternatieven: aston martin amv8 vantage
audi rs4
porsche cayman
porsche 911
cadillac cts V-sereis
tvr sagaris

keuze genoeg en drm zou je deze M nooit moeten kopen
Jan-Jaap-Karel-Kees
Volgens mij slaat dat laatste lijstje nergens op…
Een RS4 kost meer dan een ton. Een Porsche 911 kost meer dan een ton. De AMV8 kost bijna anderhalve ton. Een TVR Sagaris volgens mij ook meer dan een ton. Alleen de CTS-V komt in de buurt van de 80000(iets duurder).
in belgie niet
(ik heb overlaats een sagaris zien staan op ebay.co.uk voor 35000pond (slecht 9000km)
bmw liefhebber
een rs6??? doe normaal!!! een BMW das het echte werk!!!
de vorige RS6 heeft de M5 de grond ingeboord en ik hoop dat geschiedenis zich herhaald
miljaar wat een bak
@dekster; wat is dat voor enorme drogreden! de M5 kwam in ’98 op de markt de RS6 in 2004!!! dat scheelt; 6 jaar… vind je het gek dat de RS6 dan sneller is? Bovendien is de nieuwe M5 één van de/de beste sportsedan op de wereld.
@adriaan
dat is een tijdverschil probleem het is altij al zo geweest

de nieuwe M5 mag dan misschien wel 1 van de beste sportsedans zijn de porsche panamera zal hem gwn de grond inboren en net zoals de rs6 die gaat uitkomen
@dekster: je moet geen onzin vertellen met je ‘vorige RS6 die volgens jou de vorige M5 de grond in zou boren’.

Een test in de autovisie gaf aan dat een RS6 met 450 pk tot 160 km sneller is daarboven haalde de M5 hem weer in omdat de audi werkt met turbo wat bij lager toerental beschikbaar is en de M5 eerst toeren moet maken om het vermogen vrij te krijgen maar deze vervolgens ook veel verder kan doortrekken. Daarbij werd de RS6 op het circuit compleet zoek gereden door de M5 omdat de Audi alleen snel is op de rechte stukken. De audi is veel te zwaar door 4 wielaandrijving en de motor die ook veel te ver voorin ligt en daarmee de bochten niet goed doorkomt.

Dus de audi is een prima snelle gezinsauto voor op de autobahn, echter wil je echte rijdersauto hebben is de M5 de jouwe.
Haha poepende hond idd, 80.000 euro zou ik er nooit voor uitgeven. Als je een M model wil voor dat geld koop dan gewoon een M3 csl ofzo…. De Z3M coupe werd ook voor geen meter verkocht. De z4M coupe is misschien wel mooier en beter maar veel te duur voor die klasse.
Ik ben het met SamSam eens, koop een mercedes amg dan ben je gelijk overal vanaf. Je blaast (bijna) iedereen schijt met een AMG!
@ Mercedes
Jij begrijpt wat ik bedoel.
Wat zal the lady s imponeren? Die dikke vette 5.4 v8 of die trillende uitlaatgeluid van die 3.2 6 in lijn van bmw?
Maar niet alleen daarom, ik vind het echt een prachtige auto die slk 55 /////AMG.. Een hele verandering vergeleken met zijn voorganger!
Hebben de heren die het over vrouwen imponeren met hun auto er wel eens bij stilgestaan dat je ze misschien wel in je auto kunt krijgen maar dat je het dan ook wel moet waarmaken? Vrouwen die de moeite waard zijn laten zich niet gek maken door een leuke auto. Sommige gaan echter wel voor status en geld, dus dan is imposant en duur altijd beter. Ikzelf ben blij met een dame die niets om auto’s geeft maar mij lekker mijn ding laat doen :-)
voor 80 mille, dan zou ik een jaar gratis banden willen…tering wat een geld.
De z4m kost 61700€ dit is geen model wat “echt moet verkopen en cocureren “dit is gewoon een tof autotje en een goede kwaliteit fijn fun mee te maken en de rs6 heeft de m5 wel niet de grond in geboord he dedster, zoo dus Mpower the best
het is wel waar zoek maar op het internet

en wat heeft iedereen toch met m power een motor ontwikkeld in samenwerking met ons F1 team
leuk di maken motoren die 2 uur moeten meegaan

audi sportmotoren zijn ontwikkeld met hun 24uren team

de M5 mag dan misschien wel 507 pk hebben hij kan er bijna geen enkele van gebruiken
1 jaar .
1maand .
23 uur .
49 minuten .

later nog een reactie , mag dus spreke van een late
zaterdagavond dus gewoon eff recaties lese , altijd wel leuk
zie ik een mongol dexter schrijven :
dat een bmw z4m even duur is als een
rs4 cayman s 911
later zegt hij nog de porsche panamera de m5 gaat verpulvere hoe ken hij dat zegge heeft er al iemand test gegevens
dat hij motor vn cayenne turbo heeft wil nog niet zegge dat hij super snel is , deze is volgens mij super zwaar kijk maar op een plaatje op deze site hoe klein de 911 tg3 er bij is .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).