Exclusief: de nieuwe Volvo S80

Auteur: , 39 Reacties


Dit is de nieuwe Volvo S80, de tweede generatie van Volvo's vlaggeschip. Hij was laatst al gespot maar de officiële foto's blijken alweer over het web te dwalen. De nieuwe S80 zal zijn debuut maken op de autoshow van Genève en krijgt een 315pk V8 met AWD en een 3.2 zescylinder, later volgt een D5 (185pk) turbo diesel.

Volvo S80 2006 voorkant
Het Franse weblog leblogauto.com leek vorige week al de eerste shots van de nieuwe S80 te posten (zie hierboven, photoshop), gisteren claimde carscoop echter het het volledige persbericht (incl images) in handen te hebben:

Evolutionary Exterior Design
At its launch in 1998 the first generation S80 heralded a bold new design direction for Volvo, which still looks modern today, but now Volvo’s designers have carefully and cleverly evolved Volvo design language to be more youthful and dynamic as well as introducing new Volvo safety technology and powerful new engines – including Volvo’s V8 (315bhp), available with AWD (All Wheel Drive).

“The all new S80 is about evolutionary design,” says Steve Mattin, Volvo Cars design director. “All the shapes and materials it uses represent a continuous development of the Volvo design language. We have given the all new S80 a more youthful and dynamic stance, and created an even more inviting atmosphere by using refined materials and colours that blend smoothly with smart, user-friendly technology,” he continued.

World Class Safety – new technology
New safety technology for the all new S80 includes a unique Personal Car Communicator (PCC) and new active safety systems – Collision Warning and Brake Support – with Adaptive Cruise Control (ACC), active Bi-Xenon headlights and a patented body structure developed at the award winning Volvo Safety Centre.

Personal Car Communicator (PCC): The new S80 includes an optional key fob offering ‘keyless drive’ and incorporating a world first innovation – the Personal Car Communicator (PCC) which features intelligent technology to remotely check if the car is locked or not, alert you if the alarm has been activated, and a heartbeat sensor which warns if there is anyone in the car.

Collision Warning and Brake Support: The Collision Warning system alerts the driver, via a ‘heads-up’ warning display on the windscreen plus audible buzzer, if the gap to the car in front closes so fast that a collision is likely, while the Brake Support system boosts the braking force to ensure braking is as effective as possible.

The new active Bi-Xenon headlights improve the driver’s visibility at night by turning the beam of the headlights in the direction the steering wheel is being turned.

Scandinavian Luxury
The all new Volvo S80’s ‘Scandinavian Luxury’ differs from the traditional, or Teutonic, luxury offered by the majority of the other premium brands. Instead, Volvo’s ‘Scandinavian Luxury’ radiates a simpler, more stylish and modern feel by combining aesthetics and technology in a more inviting and intelligent way.

The interior design offers a distinctive blend of intelligent, elegant and unpretentious Scandinavian style with a slim ‘floating’ centre stack, luxury materials for upholsteries and a choice of inlays and colour schemes that blend smoothly together.

Premium Sound audio system
Volvo’s Premium Sound audio system for the all new S80 will include 5x130W D-class digital ICE power amplifiers from Alpine, Dolby® Pro Logic II Surround Sound™ and Dynaudio speakers to create the finest, high quality audio system.

Powerful Engines – D5, 2.5T plus new V8 AWD and 3.2-litre in line 6-cylinder

The two new engines available for the all new S80 will be Volvo’s V8 petrol engine, offering 315bhp and 440Nm of torque, which will be combined with AWD (All Wheel Drive) with Instant Traction™ for maximum traction and driving pleasure. Four catalytic converters and advanced electronics also make it one of the cleanest V8 engines available.

The second engine will be a completely new, naturally aspirated 3.2-litre six-cylinder unit delivering 235bhp with 300Nm of torque and like all Volvos will be fitted transversely to provide maximum space and improved crash performance with more space to absorb any impact.

The new engine was designed by Volvo and will be built at the Ford group engine plant in Bridgend, Wales alongside six and eight-cylinder units for other PAG brands, such as Jaguar and Land Rover. Despite being a six-cylinder unit, it has been designed to be more compact than Volvo’s five-cylinder engines thanks to the camshaft drive mechanism and ancillaries being relocated and integrated into the engine block itself.

In addition, two of Volvo’s five-cylinder engines will be carried over from the current S80 – the 200bhp 2.5T petrol unit with 320Nm of torque and the latest D5 (185bhp) turbo diesel with 400Nm of torque.

Driving Dynamics
Extensive testing and development of the all new S80’s driving dynamics has been undertaken in demanding and extreme conditions around the world. Excellent handling characteristics and driving pleasure have been achieved by benchmarking it against the highest standards of the well known leaders in the premium large saloon class.

Advanced technology in the new S80 includes the options of Volvo’s active ‘Four-C’ chassis with three settings which constantly adjusts chassis settings to suit driving conditions and preferred driving styles, plus servotronic steering offering variable steering torque. In addition, there will be All Wheel Drive with Instant Traction™ (initially with the V8 engine) and all models will have DSTC (Dynamic Stability and Traction Control).39 reacties

ehm vincent? is zoveel tekst niet een beetje overdreven?
Dat zou je kunnen concluderen;) Ik heb het erbij gezet voor degenen die meer info willen. Het lijkt alsof het embargo is geschonden en dan zie je nog wel eens dat het artikel opeens weg is.
Is het trouwens vlaggeschip of vlaggenschip? :-S
ik dacht vlaggenschip, maar met die rare spellingsveranderingen weet je het nooit.
op zich wel een verbetering.. zeker die laatste foto. Wat me opvalt is het “haaienvinnetje” dat nu op de BMW 5 serie zit ook op deze auto geplaatst is! Beetje genept.. maar ziet er wel strak uit!
hoeveel liter heeft die V8?
Hoeveel jaar borduurt Volvo nu al verder op hetzelfde thema?
Een lijntje hier en een streepje daar veranderen;
Ietsje opblazen(S80) of juist een beetje krimpen(S40) en er staat weer een “nieuw”(?) model.
Wat is er dán nog nieuw?
Ik zou de toevoeging “Exclusief” maar eventjes weghalen uit de titel. Ten eerste is het niet exclusief, ben de foto’s – én een zéér uitgebreid verhaal – al tegengekomen op een andere website.


Maar ten tweede hoop ik niet dat veel mensen het opvalt… De eerste twee foto’s zijn namelijk photoshops. Toegegeven, ze zien er mooi uit, maar het is niet de nieuwe S80. Je had beter alle foto’s van carscoop.blogspot over kunnen nemen, in plaats van computerbewerkingen.

Hier de originelen:

http://static.autoblog.nl/images/volvo_temp1.jpg
en
http://static.autoblog.nl/images/volvo_temp2.jpg
De Spellingscorrector
@autoblogger: Het is nu vlaggenschip, maar dat zal je mij nooit horen gebruiken….
De Duitsers pakken het slimmer aan, die noemen het “Flagschiff” en hebben dus geen spellings-dilemma’s.
@SC: tja, kan het niet meer volgen…

@William: over die onderste (achterkant S40?) had ik al twijfels maar die bovenste vind ik toch goed gedaan. Ik link daarbij trouwens naar het artikel van leblogauto waar ik ze gevonden had. En wat betreft de foto’s van carscoop, ik vind de overige foto’s niet echt boeiend dus ze krijgen gewoon een link;)
Ze zijn allebei goed gedaan, maar met het artikel wek je de suggestie dat je de officiële foto’s hebt. Je komt echter aan met twee photshops. Vandaar mijn reactie.
Ok, ik wist inderdaad niet dat het photoshops waren…
Net als de huidige S80 weer een bedaagde ouwe-lullen bak. Nul inruilwaarde en je ziet er alleen senoiren mee rondtokkelen. Wat een treurigheid. Gelukkig kan ‘ie direct helemaal gerecycled worden.
Doet qua uitstraling denken aan de huidige (uitgaande) Toyota Camry. En dat is geen compliment…
nja ten eerste klopt er natuurlijk niets van die eerste foto, je ziet zo dat het een shop betreft.

een oudelullen wagen is voor deze S80 niet meer van toepassing, op de eerste foto lijkt hij inderdaard een oude lullen wagen, maar dat is dan ook geen echte.

hier staan foto’s van de echte wagen:

http://www.autoweek.nl/forum/read.php?4,1893510
geen oude lullen wagen? Sorry hoor, maar wat denk jij als je een jongeman van 25 met zo’n s80 ziet rijden? “Die zal wel bij de dealer werken” of “Zeker geleend van zijn pa” dus…. toch een (beetje) een oude lullen wagen lijkt mij.
Jelle, dat weten we inmiddels, maar het geeft al aan hoeveel ze op elkaar lijken! En die link voegt weinig toe want dat zijn dezelfde foto’s als van carscoop…

Nogmaals, ik zie echt heel weinig verschil met de oude S80. Ik begrijp dan ook niet waarom het geen oudelullen wagen meer is. Zowat de hele Nederlandse regering rijdt rond in een S80, als dat niet het toppunt is van burgerlijkheid en een oude-lullen imago dan weet ik het niet meer. Wat mij betreft zijn de looks van deze S80 niet veel beter.
Beetje meer goede research en kennis van zaken kan in dit geval geen kwaad. Alweer blijkt dat jullie maar gewoon overal en nergens vandaan kopieren zonder dat jullie echt weten waar het over gaat…
@Gerard, dat is toch ook de functie van weblogs? Alle interessante dingen links en rechts vandaan halen en het netjes bij elkaar zetten.
Inderdaad, wij posten hier wat wij leuk en interessant vinden, oftewel een weblog. Meestal inclusief bron zodat je zelf de herkomst kan herleiden. Iets dat de traditionele media niet snel zullen doen. En als je die media vandaag in de gaten hebt gehouden dan zag je overal de images die hier (en op carscoop) al sinds zaterdag staan. In dit geval was ik niet op de hoogte van de photoshops en dat kon ik direct erkennen, maar wat mij betreft was dit wederom een exclusief bericht!
Niet teveel veren in je kont steken hè, want het stond eerder al een dag eerder op twee andere websites. ;-)
@d_vdm : A chaque son gout ;-) Ik vind hem namelijk wel mooi… (ondanks dat ik pas 31 ben ;-)). Ondanks dat (bijvoorbeeld) de nieuwe 5-serie een fantastische rijdende auto is, zal niet iedereen in een 5-serie gezien willen worden (ondergetekende incluis). Evenals een E-klasse : lekker comfortabel, maar voor een heleboel mensen toch een taxi …. Tsja, en als je dan toch non-conformistisch uit de hoek wil komen : een nieuwe Volvo S 80 D5 automaat alstublieft (u hoeft hem niet in te pakken.. ik neem hem zo wel mee :-))
Nu maar hopen dat ik met mijn commentaar weer niemand voor het hoofd stoot …. ;-)
Jelle, dat weten we inmiddels, maar het geeft al aan hoeveel ze op elkaar lijken! En die link voegt weinig toe want dat zijn dezelfde foto’s als van carscoop…

Nogmaals, ik zie echt heel weinig verschil met de oude S80. Ik begrijp dan ook niet waarom het geen oudelullen wagen meer is. Zowat de hele Nederlandse regering rijdt rond in een S80, als dat niet het toppunt is van burgerlijkheid en een oude-lullen imago dan weet ik het niet meer. Wat mij betreft zijn de looks van deze S80 niet veel beter.

autoblogger (link) – 29 Januari ’06 – 16:50

Jouw mening ging het mij niet om (al deel ik hem absoluut niet), maar het ging mij om het feit dat je eerst beweerde dat een photoshop de echt S80 was terwijl dat helemaal niet waar is :o
verder wil ik nog even zeggen dat jouw verhaal ewl absolute onzin is zeg, dat het een oude lullen wagen is omdat ministers er in rijden. het spijt me dat ik het moet zeggen, maar dat vind ik wel een héél zwakke opmerking. iets in de trand van “ik wil wel iets hards zeggen, maar ik kan het niet”. verder zegt dat enkelt iets over de oude S80, en niet over de nieuwe.
Gespot: Volvo rijder met lange tenen
@Jelle Uitdaging: spoor 20 mensen op die een S80 rijden (eigenaar zijn) en nog geen 30 zijn. Lukt je dat, dan houden wij op met de S80 een oude lullen auto te noemen.
Ik vind de nieuwe volvo S80 een erg mooie auto, werd tijd dat die V8 erin gemikt werd. Natuurlijk zullen de 5-serie, A6 en E-klasse een wat jonger imago hebben,maar als daar een jong ventje in zit heeft iedereen toch zoiets van ‘zal wel van zijn vader zijn?’. Volvo kiest voor veiligheid en zakelijkheid, dat is de reden dat ministers (en een deel van het koningshuis) in deze auto’s rondrijdt of wordt rondgereden.

offtopic:
Zoals ze eerder die S40 hebben aangepakt mogen ze dat van mij bij de S80 ook wel doen. Spoilers e.d. hoeven van mij niet zo maar als er (bijvoorbeeld dmv een turbo op de V8) een snelle versie met 350-400 pk aankomt..maak ik een plaatsje vrij in de garage!
Een mooie auto, de voorkant heeft wel iets weg van Lexus.
Autoblog.nl » Blog Archive » Genève 2006 » Autonieuws van de straat
[…] Alfa 159 Sportwagon Alfa Brera Spider Alfa Romeo Sbarro concept Audi A6 Allroad Audi RS4 Avant & cabrio Audi TT (Shooting Brake) Bentley Diamond Series Arnage & Continental GT Bertone hatchback concept BMW M6 Hamann BMW Z4 en BMW Z4 M Coupe Cadillac Escalade Castagna Grand Tourer Sport concept Chevrolet Captiva Chevrolet Epica Chevrolet Tahoe Hybride Chrysler 300C SRT8 Touring Daihatsu D-Compact Wagon Dodge Caliber SRT4 Dodge Hornet concept Edag Biwak Concept Ferrari 599 GTB Fiat Panda Monster Fiat Panda Multi-Eco Fiat en Microsoft Ford Focus CC Ford Galaxy en S-Max Honda Civic Type R Honda FCX Concept en Legend Hyundai Genus Kia Carnival Kia Cee’d concept Kia Sorento Koenigsegg CCX Lamborghini Murcielago LP640 Lexus RX350 Lotus APX Concept Lotus Europa S Maserati Gransport MC Victory Mazda 3 MPS Mazda Kabura concept Mercedes CLS 63 AMG & CLK 63 AMG Mercedes S600 Brabus S Mini concept Mini GP Mitsubishi Motors Colt CZC & EZ-MIEV concept Nissan Terranaut concept Opel GT Pagani Roadster F Peugeot 207 RCup concept Peugeot 307 CC Hybride concept Peugeot 407 Macarena Porsche 911 GT3 Porsche 911 Turbo Porsche Gemballa GT 500 Porsche Rinspeed Zazen Porsche Sportec SPR1 Renault Altica concept Renault Clio RS Rolls Royce 101Ex concept Saab Aero-X Santana PS10 pickup Skoda Roomster Smart Forfour Brabus SBR Spyker D12 Peking-to-Paris Suzuki SX4 Toyota Urban Cruiser concept Volkswagen Concept A Volvo S80 […]
ik heb een s80 en ben ong. 25 en vind absoluut niet dat ik in een ouwelullenbak rond tour, ik ben van mening dat ik in één van de meest veilige auto’s ter wereld rijdt… misschien doet het exterieur wat ingetogen aan, het interieur maakt dat meer dan goed… weinig auto’s gezien die daar aan kunnen tippen… als ik de nieuwe s80 kan veroorloven komt ie er direct
ik vind het een lijpe auto volgens mij heeft hij een 4.4 liter motor met een top die begrensd is op 250 kmh
volvo is gewoon gaaf
Dat de s80 een ouwe lullen-auto wordt genoemd begrijp ik wel, dat is het namelijk ook best wel. Toevallig heeft mijn vader de eerste s80 met 4.4l full options besteld, maar ik zal er geen seconde over twijfelen als mij een eerste “testritje”word aangeboden, het is namelijk wel de gaafste ouwe lullenbak die er is :).
3e week september wordt ie geleverd, zal laten weten of ie ook als een ouwe lullenbak rijdt.
Toch wel lachwekkend dat mensen dit een ouwe-lullenbak noemen, gelukkig geldt ook hierbij dat smaken verschillen. Ben net 26 en heb vorige week een D5 besteld, duurt nog twee maandjes, maar een ouwe lullenbak was wel het laatste waar ik aan dacht toen ik een proefritje maakte in de V8-versie, haha. Interieur is trouwens ook gruwelijk mooi, en met leuke, niet al te bling-bling 18-inch velgen eronder wordt het toch wel een sportieve bak. Trouwens, wat maakt het eigenlijk uit wat anderen ervan denken, uiteindelijk zit ik veilig achter het stuur te genieten van alle nieuwe snufjes die ik in m’n huidige Volvo niet heb, mij hoor je dus niet klagen…
Je zei:@Jelle Uitdaging: spoor 20 mensen op die een S80 rijden (eigenaar zijn) en nog geen 30 zijn. Lukt je dat, dan houden wij op met de S80 een oude lullen auto te noemen.

Dit is zo’n dikke onzin vind er maar een 20 die een bmw 5 serie rijden… Deze auto’s zijn vaak gewoon nog te duur voor mensen op zo’n jonge leeftijd.
Een ouwelul zal niet snel een Volvo S80 V8 kopen. Die gaan vooral voor Porsche (midlife) of Mercedes (pensioen).
Deze luxewagen met V8-vermogen is perfect voor mensen die hun door omstandigheden niet kunnen veroorloven om met een dikkenekkenbak te rijden. Of voor autoliefhebbers die ook vinden dat BMW-rijders meestal losers zijn waarmee ze niet in verband willen worden gebracht.
Ik ben 29 jaar en rij inmiddels 10 maanden en 40.000km met de nieuwe S80.

Met dubbele uitlaat en 18 duim velgen, barents blue en 2-kleuren lederen interieur. Ik hoor dus bij die 20 mensen, en vind de S80 zoals ik hem kocht een jonge sportieve wagen. Het interieur vind ik zeer mooi, en bovenal zijn er tal van leuke “speeltjes” opties.
naar gelang je leeftijd en dus je financiële mogelijkheden, verandert je smaak wat wagens betreft. als je jong bent ga je voor het uiterlijk van je wagen: mooie velgen, stoere uitlaat, sportstuurtje, spoilers, verlagingskit, vette stereo, enzovoort. als jonge chauffeur doe je vaak niet veel kilometers.
indien je beroepshalve veel rijdt, dan hecht je belang aan zaken zoals: maakt hij niet te veel herrie binnenin, wat zijn de veiligheidsvoorzieningen abs/stabiliteitscontrole/tractie controle/enzovoort, wat met mileu, zit hij confortabel, hoe komt hij over bij de klanten, wat krijg ik op het einde van de rit, wat kost hij qua onderhoud, fiscaal vriendelijk of niet, …

ieder heeft zijn invalshoek als hij het over een wagen heeft. probeer dit van elkaar te begrijpen.

ik vind dit een zeer mooie wagen. Qua uiterlijk komt hij origineler uit de hoek tov de bmw 5-reeks, audi a6, mercedes e-klasse, … wagens die stuk voor stuk goede wagens zijn.

het budget voor een degelijke s80d5 is aan de hoge kant. misschien dat hij daarom zo veel reactie uitlokt.

ik blijf bij mijn stelling dat het leuker is om over het uiterlijk van een vrouw te babbelen, dan over de styling van een wagen.
kris,

knappe aankoop. barents bleu is een prachtkleur. nog veel plezier met je wagen.
Ik heb nu met veel plezier 7000 km afgelegd in mijn volvo s80 3.2 AWD, eerder had ik een s40 T5 AWD.
Ik ben zeer tevreden over de prestaties van deze wagen, en met deze kan ik in tegenstelling tot een merc. bmw, overal voor komen rijden, zonder dat mijn klanten vinden dat mijn honorarium te hoog is aan mijn auto afgemeten.
Waarom een S80 3.2 en geen gechipte 2.5T? Dan rijdt je én in een snellere auto én in een luxer uitgevoerde… Of wilde je per se het genot van een zescilinder hebben, jeroen?
Hij is erg luxe hoor in summum uitvoering, de zes-cyllinder voelt erg lekker, erg stil ook op de snelweg en ik vind die AWD alsof je op rails rijdt. Het instelbare onderstel zou ik niet nog eens bestellen, niet nodig. By the way ik ben 35 jaar en laatst wilde een valet-boy mijn auto aan mijn pa mee geven toen we het hotel verlieten. Hij heeft grijs haar een blauwe-blazer en een grijze broek, maar rijdt in een peugeot 207 in een rappe uitvoering. Ik in een ouwe-lullen bak kennelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).