Schetsen van de Alfa 149

Auteur: , 13 Reacties


Er is nog weinig bekend over de looks van een eventuele Alfa 149 maar iemand op het AutoPareri forum heeft schetsen gepost van hoe de kleine Alfa er uit kan komen te zien.


Zoals op de bovenste afbeelding is te zien wordt er gegokt op een marktintroductie rond 2008 (via autoblog.it).13 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
BENTLEY VS. ALFA alst je tmij vraagt
Dat is geen lelijke auto, maar wat mij opvalt is dat de zijkant van schuin achter erg veel lijkt op de nieuwe Leon. Ik verwacht beter van Alfa. Dit ontwerp is ook meteen “ok, nice” niet zoals ik met echt goede Alfa’s vaak heb “hij heeft iets, maar of ik het nou echt super mooi vind?” en dan na een tijdje “dat krijg je als je iets verder gaat dan de andere merken qua vormgeving, na 5 jaar ziet die auto nog steeds mooi en uit”
Iek. Ziet er naar uit dat de tekenaar aanneemt dat men slaafs stijlelementen uit de 8C competizione wil nemen, en daar heeft’ie nog wat Seat overheen gestrooid op een soort 80’s Fiat ritmo manier. Laat het uit alsjeblieft.
@heidekonijn: inderdaad, we mogen hopen dat deze schetsne niets met alfa te maken hebbben. Die koplampen lijken eng veel op een golfje: http://www.channel4.com/4car/media/V/volkswagen/golf/02-medium/06-r32-front-close.jpg
En die achterlampen heb ik helemaal geen woorden voor.

@dekster: hoe kom je bij een Bentley?
Alfa s zien er vaak stoer uit…
de enige nadeel is dat de kenteken een belangerijk deel van de bumper bedekt.
Het verpest een beetje de styling van de auto
:-? met schetsen moet je soms voorzichtig zijn met je oordeel tot de auto er werkelijk is…kan heel anders uitvallen.
hallo samsam…wat bedoel jij met het kenteken die zowat de styling van de auto verpest???
als hij wat zou mee hebben van de 8c competizione is dat alleen maar een voordeel vind ik…is me dat een prachtige wagen ! als alfa’s op elkaar gelijken vind ik dat alleen maar logisch…al eens een porsche bekeken…en die mogen er nog steeds zijn.
zelfs als alfa rijder (in hart en nieren)vind ik dit helemaal niks…teveel golf helaas
Vind het nix ? Heb je de voorkant bekeken ? Als ALFA liefhebber sloeg mijn hart een keer over ! Bellissima ! Wat mooi !!!!!!!!!!
Klasse auto, ben benieuwd naar de motorvarianten… Voorkant en achterkant errug puik!
Men vergeet dat de Seat (en Mazda, en BMW 1serie) allemaal gebaseerd zijn op de Alfa modellen. Dus Alfa zet z’n lijn door en anderen gaan wederom volgen.
Prima karretje!
Zo als de laatste reactie , wat lijkt het op Seat , NEE SEAT DOET GEWOON ALFA ROMEO NA !!!!!!! en dat al zo lang.
Ik als Alfa Romeo liefhebber vind dit een puik wagentje , beter als de 147 te veel een vrouwen auto , maar er gaat niets boven mijn Alfa GT :)
Prachtig mooie auto, ik had niet anders verwacht van Alfa Romeo.

Nee niks ontwerp van Seat gepikt, de ontwerper die voor Seat werkt, heeft eerst bij Alfa gewerkt daar hadden ze al eerder een concepttekening van een Alfa gemaakt door diezelfde ontwerper en de Seat Althea lijkt wel heel erg veel op dat ontwerp van de Alfa….dusssss. Wie pikt nu van wie?
Mensen,

Gaan we nou een seat vergelijken met een alfa??? Sorry hoor maar seat is in duitse handen wat ik vrij sneu vind, Auto Emozione??? Ja emotioneel ben ik dat het een duits product is. Vroeger waren seatjes al met een porsche motor uitgerust. Er is niets spaans aan die auto’s. Bij een alfa zie je dat het een italiaans raspaardje is. Mooi ontwerp die 149!!! Zolang die koplampen maar niet ala de 8c competizione worden vind ik em bruut. En bedankt voor de toelichting Lucia…. Alfa rules…. En wie wil nou net als de rest van Nederland in een seat leon rijden? Leasebakken zijn het that’s it!
Gianfrancesco
Hallo , het is Seat die heel veel kopieert van Alfa. Walter da Silva, de huidige ontwerper van Seat is ex-Alfa, dus die heeft al vele seat modellen met een hoog 147 gehalte ontworpen, kijk maar naar de ronde achterlichten en vormgeving. Seat verkoopt nu heel veel dankzij Alfa-achtige vormgeving en 100% Volkswagentechniek. Dus geen slechte combinatie.
En Alfa gaat zich helemaal in de lijn van de C8, modellen ontwerpen met echte ronde achterlichten en let maar weer op de andere merken gaan dit ook weer nadoen. 1 ding kunnen ze niet van Alfa kopieren en dat is de scherpe neus die uitmondt in de heuse Alfa ‘driehoek’. Ik hoop ook dat eens de nieuwe echte Lancia Delta Integrale uitkomt, een ware opvolger van de razendsnelle types uit de jaren 80 en begin 90.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).