Autoblog.nl was er nog niet…

Auteur: , 9 Reacties

120 jaar geleden was autoblog.nl er nog niet (hoewel het voelt alsof we er altijd al geweest zijn) maar deze pre-historische cabrio was er al wel! Wanneer je de volgende keer in je auto stapt, bedenk dan dat het allemaal met deze "Patent Motor Car" is begonnen. Het is alweer 120 jaar geleden dat de Duitse uitvinder Karl Benz patent heeft aangevraagd op zijn gemotoriseerde voertuig, waarmee de auto was geboren. Hoewel je het misschien niet zou zeggen, beschikte deze voorloper van onze hedendaagse auto al over alle ingrediënten die je van een auto mag verwachten...

Een elektrische ontsteking, een carburateur en een watergekoelde radiator én lederen bekleding! Okay, we missen het dikke 19 inch lichtmetaal (alhoewel, deze zijn groter), spoilers, geblindeerde ramen en launch-control, maar daar hield met zich in de tijd nu eenmaal niet zo mee bezig.

Meer geschiedenis op wikipedia.org.9 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
én al cabrio!
Was AutoBlog er nog niet? Is wel jammer. ‘Welkom bij Autoblog. Met spanning wachten we op de eerste auto. Waar zal die vandaan komen? Frankrijk, Duitsland of zullen toch de Amerikanen ons verrassen?’ Vervolgens de eerste scoops en computerbewerkingen. Het prototype op een, verder lege, autobeurs. ‘De Patent Motor Car PRX lijkt vermoedelijk sterk op de uiteindelijke productieversie. Het is alleen de vraag of de stoere 32″ wielen op het mainstream model beschikbaar zullen zijn’. Zo iets dus. :)
Ik denk dat je dan ook in het Nederlands van die tijd zal moeten typen, eerder iets zoals dit dus:

‘Welgekomen bij Autoblog. Met grootsche spanning wachten we op den eerst automatisch rijdende paardkoets. Waar gaat dien vandaan komen? Gaat den Franschman, den Duitsch of misschien den Amerikaander ons verrasschen?’ Vervolgensch de eerste skoeps en telraambewerkingen.

Ik denk dat dit realistischer is ;)
Hadden ze toen nog geen SMS-taal?
@ruben ja dat hadden ze en je kon de onthulling direct live via 3G zien op je gsm waar je je dan ook bevond.
Mercedes is uitvinder van de benzine motor zoals ik had gelezen in de geschiedenisboeken
cool karretje hoeveel is de straatwaarde daarvan nu?
@SamSam: De otto motor is in 1876 door Nikolaus Otto uitgevonden. Gottlieb Daimler heeft deze motor verbeterd en samen met Wilhem Maybach voor het eerst toegepast in een auto.
@ Klaas

Thanks voor de opheldering

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).