Mazda 3 MPS en Mazda 6 MPS

Auteur: , 1 Reactie

Nagenoeg ieder merk heeft zo z'n snelle uitvoeringen, die doorgaans worden aangeduidt met een twee- of drieletterige afkorting. Mazda heeft gekozen voor de afkorting MPS, wat staat voor "Mazda Performance Series". Nog maar kort geleden kwam de Mazda 6 MPS op de markt. Dit is de krachtigste productie sedan in de geschiedenis van het Japanse merk. In Genève mogen we straks de Mazda 3 MPS verwelkomen...

Op japanesecarfans.com hebben ze de Mazda 6 MPS even goed onder de loep genomen. Hoogtepunten: 2.3 liter turbo, 260 pk, 380 Nm, 6.6 seconden, 240 km/h. Het leuke is dat het geweld uit de Mazda 6 MPS ook onder de kap van de kleinere Mazda 3 MPS wordt gestopt (wellicht ietwat getemperd). Ik ben dus erg benieuwd naar de uiteindelijke prijs en specs.1 reactie

Ik vind dat Mazda voor elk model een topversie met Renesis Wankelmotor moet brengen. Stel je een Mazda 6 MPS voor, met Wankelmotor en 4-deurs met naar achter openzwaaiende achterportieren a la RX8. WaW! aan het radiatorrooster en het interieur nog een paar Renesis-trekjes en uniek zou dat wagentje wel zijn. Minstens een ideetje voor een (top)tuner.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).