Microsoft en Fiat in Genève

Auteur: , 8 Reacties

We schreven eerder over Windows Automotive. Nu is bekend geworden dat Microsoft, samen met strategische partner Fiat, het nieuwe "Blue & Me" telematica systeem zal onthullen tijdens de autoshow in Genève. Blue staat daarbij voor Bluetooth. Het systeem zal voornamelijk gebruikt kunnen worden om de car-audio mee te bedienen (oa via stem commando's), om te communiceren met bluetooth mobieltjes en om SMS'jes te laten voorlezen...

Het systeem (eerder bekend als TBox?) is ontwikkeld in samenwerking met Fiat en zal vanaf deze zomer meegeleverd worden bij automobielen van Fiat, Lancia en Alfa Romeo. Via het handschoenenkastje zal er een USB port beschikbaar zijn waarmee je het audiosysteem in je auto kunt uitbreiden (bv met een iPod). Er zijn plannen om in de toekomst GPS aan het systeem toe te voegen en ook weer- en verkeersinformatie aan te bieden (via autoblog en engadget).8 reacties

Ai, Microsoft en auto’s… Dat kan de veiligheid niet ten goede komen. Druk je het gaspedaal in: Error 3278 invalid command, restart now.
Help, ik wilde altijd een italiaanse auto hebben omdat die zo lekker anders zijn. Als ze nu zelf met de massa gaan meelopen op Windows….kan ik netzo goed een Volkswagen kopen.
jeuj, dan kan ik zo msn’n in mijn auto :-I
Leuk idee stefan.

Bv: Wacht ik rij naar je toe maar we kunnen onderweg voort chatten tot ik voor je deur sta. Ik zal de webcam op de weg richten. :p
Fiat én Microsoft, dat moet wel fout gaan :-)
Concurrent DriveSoft (bekend van ‘Pimp My Ride’) is gebaseerd op Windows XP geloof ik: http://www.drivesoft.net/
als het gaspedaal niet werkt is dat nog lang niet zo erg als een remsysteem dat dienst weigert of als je esp of airbags raar gaan doen…………. AAAAAAAAHHHHH!
Ik heb een fiat 500 met blue and me en het werkt voor geen meter. Standaard telefoons of pda’s die normaal wel werken met bijvoorbeeld een parrot systeem falen aan alle kanten. Een update is er niet. Dus ik kan niet hand free bellen en ook mijn navagation doet het niet via bluetooth.
Echt heel slecht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).