Vrouwen van 33 jaar veiligste automobilisten

Auteur: , 21 Reacties

Deze foto ken je waarschijnlijk al wel. Je hebt 'm vast een keer via de mail gehad, samen met een aantal andere vrouwelijke parkeerstunts. Geeft niet dames, kunnen jullie niets aan doen, het is een hormonen kwestie. Daarbij is het ook zo dat wanneer ik mij in de auto zit op te vreten door het gekloot (zeg ik het nog netjes) van een ander, het in 99 procent van de gevallen een vrouw is. Maar waarom blijkt dan uit ieder onderzoek opnieuw dat vrouwen de veiligste automobilisten zijn?

Vrouwen van eind twintig, begin dertig zijn de veiligste automobilisten en statistisch het allerveiligst op hun 33-ste. Voor elke miljard kilometer die vrouwen in die leeftijdcategorie afleggen, overlijden er 4 als gevolg van een ongeval. Ter vergelijking: bij mannelijke twintigers ligt dit aantal tien keer zo hoog op 40 overledenen. Mannelijke automobilisten zijn het veiligst in de leeftijd van 33 tot 54 jaar (lekkere ruime marge). De meeste doden vallen onder bejaarden boven de tachtig, maar de statistieken zijn hier ietwat vertekend, doordat deze groep het kleinst is en de minste kilometers aflegt (via: channel4.com).

Tja, je moet wat onderzoeken…21 reacties

Ja, als je 30 rijd waar je 50 mag, 60 waar je 80 en 100 waar 120 is toegestaan dan is misschien de kans op ongelukken kleiner. Wel verooraak je ongelukken doordat mensen op de meest onmogelijke plaatsen je gaan inhalen, omdat het erg frustrerend is zo’n slak voor je. Ik had het een half uur geleden nog…
Vrouwen zijn beter in multitasking? Mannen kunnen maar één ding tegelijk. Vrouwen kunnen én opmaken én bellen én een andere CD opzetten én autorijden.
Allemaal doorgestoken kaart! Kom toch op zeg. Ik ben het helemaal met de schrijver van dit artikel eens: Vrouwen in het verkeer is over het algemeen een groot drama. Het zaakje stinkt!
vrouwen kunnen niet rijden daar is iedereen het me eens

maar ze hebben minder ongevallen is ook waar want ze rijden te trg en kijken alles 1000 maal na aan het kruispunt
Mannen zijn misschien wel wat handiger met auto’s (vooral omdat ze over het algemeen meer durven), maar zijn daardoor soms ook overmoedig of slordig. Dat vrouwen minder vaak zware ongevallen hebben dan jochies van 18 t/m 30 dat geloof ik meteen. Wie rijden er nou het hardst, het minst voorzichtig, met vaak oude auto’s en niet zelden onder invloed van alcohol en/of drugs? Dan is de kans op een dodelijk ongeval natuurlijk veel hoger. Kijk je naar 112 weekend dan is het gros van de zware klappen voor rekening van de jochies in golfjes en astra’s (etc.). En omdat ze vaak met z’n 4’ren in de auto terugkomens van de kroeg of disco, hard van de weg raken en een boom pakken of iets dergelijks loopt het dodental door die groep erg snel op…. in één ongeval gelijk 2 of 3 doden…. dat schiet wel op zo……En ja dat mogen die jonge jochies zich gerust ter harte nemen!!

Kijken we naar parkeerschades en kleine ongevallen met alleen blikschade dan denk ik dat we een totaal ander beeld zien….
@Lotte: Dat betekent dus dat je tot je 33-ste alleen maar beter wordt… Nog beter !!! (h)
@ Dekster

Dat vrouwen niet kunnen rijden is pure onzin.
Ik ken er genoeg die beter rijden en meer durven dan mannen.

Alleen is er een overheersende percentage die een beetje girly rijden…
sommige vrouwen kunnen beter rijden dan (vrijwel) elke man op deze site!
http://videos.streetfire.net/Player.aspx?fileid=302A74BF-B0B6-44CC-B934-72117D74BF4B&term=m5&p=1
@SamSam: Spreek je jezelf nu niet een beetje tegen. Aan de ene kant zeg je dat het onzin is dat vrouwen niet kunnen rijden, maar aan de andere kant geef je toe dat de meerderheid toch een beetje girly rijdt.
@Woody: Volgens mij ken ik haar. Was zij niet eens een keertje in een aflevering van TopGear, waarin Jeremy Clarkson na tig pogingen in een Jaguar de ring binnen 10 minuten wist te bedwingen. Zij deed het tot in één keer in net iets meer dan negen minuten, terwijl ze nog nooit in de Jag gereden had.
Inderdaad dat is zij ja. Een aantal afleveringen later probeerde ze met een Ford Transit onder de 10 minuten de ring rond te rijden….. dat lukte haar overigens NET niet.
Waarbij… ze zou het met een snellere bus makkelijk halen… die Transit heeft maar 150pk of zo, een Mercedes Vito in de snelste uitvoering (in duitsland verkrijgbaar) zou het met haar achter het stuur zeker halen.
ik ga akkooord met het feit dat de meeste vrouwen geen auto kunnen hanteren….maar dat er een klein percentage anderen bestaat is ook geen onzin…..er bestaan vrouwen met pit!(h)
@ Tijgertje

Precies, ze zijn niet allemaal hetzelfde!
vrouwen van 33jaar veiligste automobilisten.
||
vrouwen van 33jaar minst onveilige automobilisten.


klinkt reëler vind ik
kijk vrouwen rijden gewoon expres (zoveel mogelijk) mannen dood en daarom gaan er meer mannen dood achter het stuur dan vrouwen!!!!! :P
Wat een onzin dat vrouwen niet zo goed kunnen rijden als mannen. Volgens mij willen de mannen die dit zeggen hiermee hun ego boosten (ter compensatie?)
@tisa
vrouwen verschillen nu eenmaal van mannen ;-)
en ja het kan zijn dat jij beter rijdt dan de meeste mannen, maar dergelijke onderzoeken spreken over het rijdrag van vrouwen in het algemeen
Ik ben een vrouw van 33 ;-) in een keer geslaagd voor mijn rijbewijs (ik heb 4 broers waarvan er maar 1 in 1x is geslaagd….,en nee; dat ik in 1x geslaagd was kwam niet omdat ik een rokje aanhad….)
Nog nooit een ongeluk gehad of veroorzaakt,geen problemen of schade met inparkeren, wel een paar keer boete voor te hard rijden (ik rij eigenlijk standaard overal 10km te hard en erger mij ook dood aan mensen die ergens 60 rijden waar je 80 mag dus…)
Of…ben ik de uitzondering op de regel ? ;-)
Denk het wel Sonja,…lees het antwoord van Dekster nog eens…geld ook voor jou!!
Ze zijn zelf misschien minder vaak betrokken bij ongelukken, maar ze laten een spoor van bijna ongelukken na. Ga bij uzelf maar eens na hoevaak u vol op de rem moet, omdat zo’n freule keurig 80 rijdt waar je 120 mag en waar men 140 rijdt. Levensgevaarlijk. Zo kan ik ook bezuinigen op mijn verzekering.
De vrouwen die hier reageren hebben natuurlijk weinig recht van spreken op het algemeen rijgedrag van vrouwen. Laten we wel wezen, een vrouw die een Autoblog bezoekt en hier reageert is geen standaard vrouw. Daarnaast is een onderzoek waarin alleen naar dodelijke ongevallen wordt gekeken natuurlijk onzin en zegt dit niets over goed of slecht rijgedrag. Overigens is het onderzoek helemaal niet representatief. Er wordt welliswaar uitgegaan van aantal kilometers maar waar en wanneer zijn deze kilometers gemaakt? Als ik in de ochtendspits om mij heen kijk zie ik toch echt voor 98% mannen achter het stuur zitten. Tja als je buiten de spits op een lege snelweg geen ongeluk veroorzaakt is dat helemaal niet zo knap en in de stad zal het ongeluk meestal niet dodelijk zijn. Oftewel een onderzoek wat nergens op gebaseerd is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).