Gespot: BMW 1-serie cabrio

Auteur: , 28 Reacties


Ik zal niet tegen jullie liegen, maar ik ben best verrast door spyshots van wat een BMW 1-serie cabrio zou moeten zijn? Ben ik de enige die even gemist heeft dat BMW hier mee bezig is? Moet ik mij schamen?

Op worldcarfans.com wordt namelijk gesproken over een 1-serie cabrio, maar afgaande op de foto’s heeft deze auto ook wel iets weg van de 3-serie cabrio, zij het dat die op eerdere spyshots toch duidelijk een ander lijnenspel heeft. Zitten onze collega’s ernaast, want ik ben in verwarring gebracht. Onze vrienden van autoblog.it hebben het artikel in ieder geval ook overgenomen, dus kennelijk twijfelen zij niet (bovenstaande image via channel4).28 reacties

ook dat nog…

volgens mij willen ze markt voor cabrio`s verkrachten8-S
1 serie cabrio :S ik zou eerder zeggen 3 serie
ik vind hem wel leuk voor me achtiende niet zo groot maar tog met een beetje klasse beter dan een opel
gezien de spiegels meer een 1 serie vergelijk het maar
Dit is de 1serie want kijk maar naar de spyfoto’s van de 3serie die is veel groter
Sir Smokalot
Dan heb ik ook even zitten te slapen kennelijk…
Ik vind dit trouwens bijzonder on-BMW, eerder een megane cabrio met MG-lampjes aan de voorkant.
Als ik een gokje mocht wagen zou ik zeggen dat het zeker geen 3-cabrio is, het lijkt me meer een MG (maar dat haal ik vooral uit het front, de velgen zijn wel een aardige BMW “give away”).
Het lijkt ook wel een aardig kort bakkie, terwijl de nieuwe 3-er toch een aardig slagschip is.
Denk dat dit geen BMW is aangezien die 3 serie een CC word dan zullen ze de 1 serie ook als CC maken en niet met een softtop
“Ben ik de enige die even gemist heeft dat BMW hier mee bezig is?”
— Vast en zeker niet de enige, maar voor de echte autoliefhebber, journalist e.d. was dit al máánden bekend.

“Moet ik mij schamen?”

— Eigenlijk wel ;-)


De BMW 3-Serie Cabrio krijgt een stalen klapdak. De cabriolet op basis van de 1-Serie krijgt een klassieken stoffen dakje.
Nieuwe MG?
Ik zou zeker voor de A-klasse gaan. Mooie auto, en het blijft een Mercedes. Niet kapot te krijgen dus. Daarbij reed de vorige A-klasse ook goed (heb hem gereden).
@William, alhoewel het een zeer logische stap is, kan ik niet zo snel vinden wanneer dit dan bekendgemaakt zou moeten zijn. De driedeurs 1-serie is al lang bekend. Maar volgens mij zijn er slechts hardnekkige geruchten (en een CS1 concept) vwb een 1-serie cabrio, en meer dus niet. Aub extra info of links!
Haha, ja en nu een echte bron?

Dat bericht (van autocar) hadden wij trouwens ook; http://www.autoblog.nl/archive/2005/11/25/bmw_1serie_driedeurs
maar de info over een cabrio is slechts een gerucht, waar baseer je op dat dit “al máánden bekend” moet zijn?
het is volgens mij wel degelijk een BMW, brede wielbasis, grote wielen ed. ik vind em alleen ook groot voor een 1-serie en wat mager voor een 3. de koplampen hebben verder weer wat van de 3 (hoekjes die om de motorkap heenkrullen) en zijn slanker dan de lampen van de 1.

lijkt me in ieder geval een leuk karretje als ie komt. liefst meteen de 6-cil erin!
Hoe zit het nu met een BMW 2-serie? De 2- en 4-serie zouden toch de coupe- en cabriomodellen van de 1- en 3-serie worden?
Volgens mij zien we meer camouflage dan werkelijke lijnen. Kijk eens naar de deurklinken, de richtingaanwijzers in het voorspatbord en het klepje van de tank. Het lijkt alsof er over het normale bodywork een ronde lelijke tweede huid is geplakt. Dat ie niet op een 1-serie lijkt is dus juist, dat is ook helemaal niet de bedoeling. De eigenlijke auto zal er fors anders uit zien.
Benieuwd wat de prijs van dit karretje word. De gewone 1-serie is al niet aan de magere kant dus zal deze toch wel rond de prijs van een gewone 3-serie zitten.
Lijkt mij logisch dat BMW met een 1-serie cabrio komt:
http://images.google.com/images?client=safari&rls=nl-nl&q=bmw%20cs1&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sa=N&tab=wi
En onder de saaie (opplak-)vormen van deze scoop zitten vast BMW’s scherpe lijnen.
er zit wel heel veel camouflage op, zelfs de rand van de wielkasten zit onder een tweede huid. (vergelijk maar met de auto die op de foto’s staat die je via de link van Remco tegenkomt)
“Haha, ja en nu een echte bron?”

— Uhm, wat bedoel je? Ik heb ’t op die website gelezen, dus dat is mijn bron. Waar zij zich op baseren, dat weet ik niet.

“waar baseer je op dat dit “al máánden bekend” moet zijn?”

— Ik kan je niet meer geven dat die ene website waarop het staat geschreven. Je kunt echter van me aannemen dat ’t in de autmotive al een tijd bekend is.
Ben ‘k nu de enigste die opmerkt dat er enorm veel overeenkomsten zijn met de huidige 3 cabrio? Check de daklijn, de snuit, de wielkassen, de twee lijnen die over de motorkap lopen, zelfs de lip van de voorbumper is hetzelfde… De spiegels lijken niet op die van een 1-serie, maar eerder op die van een M3. OK, de achterkant is totaal verschillend, en maar goed ook, anders zou je helemaal denken dat het fake is. Ik hoop dat als deze werkelijk uitkomt, dezelfde strakke eenvoudige lijnen overneemt van de huidige 3 cabrio. hopelijk komt er ook een coupé van de 1-serie, en laten we smeken dat hij er zo gaat uitzien: http://phark.typepad.com/phark/2004/04/2005_bmw_2_seri.html
Discussie alleen voor een 1 serie(joker)
Volgens mij heb je toch wel een beetje zitten slapen ;-) In 2001 stond deze al als proto op Frankfurt als studieobject voor de 1-serie zoals we die nu zien rondrijden… :-)
Uhm, jij doelt op de CS1 concept?
dies egt vet
Het lijkt me een beetje stug dat dit de bmw 1-serie cabrio is. Ik ben nu 5 jaar fan van BMW en ik wist dat ze bij BMW met een 1-serie cabrio bezig waren. Dit ding lijkt meer op een MAzda dan een BMW
bmwliefhebber
ziet er goed uit!!!!
heeft trouwens ook wel wat weg van een mg???!!!!
maja,
bmw maakt er maar wat moois van!!!
schnitzerken
dit is zeker een 1 serie cabrio
zie maar naar de frontbumper, moet je dan eens vergelijken met de 1 serie die nu op de markt is
BMW doet dat goed

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).