Audi Q-toekomst

Auteur: , 6 Reacties


We wisten het een jaar geleden eigenlijk al, maar afgelopen week had het Amerikaanse autoweek een artikeltje over de toekomstige Q-modellen van Audi. De kleinere premium Q5 zal in 2008 te koop zijn (dat wisten we ook), over een eventuele instap-SUV (Q3) wordt nog nagedacht.


Ulrich Hackenberg, Audi’s hoofd van concept ontwikkeling, bevestigde dat er directe plannen zijn voor een vijfzits Q5; “I think we need a Q5 and we will have it”. De Q5 zal een concurrent worden van de BMW X3 en zal zowel in Europa als Amerika worden verkocht, de wagen zal gebaseerd worden op de A4 sedan.

Hackenberg liet ook weten dat er wordt gesproken over een Q3 SUV, maar daar is nog geen duidelijkheid over. Mochten deze plannen realitisch worden dan zal er, zoals we eerder schreven, waarschijnlijk gebruik gemaakt gaan worden van de Golf SUV (die gepland staat voor 2007).6 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Die golf SUV, hebben jullie daar een foto van of is het de Marrakech concept?
“De Q5 zal een concurrent worden van de BMW X3 en zal zowel in Europa als Amerika worden verkocht, de wagen zal gebaseerd worden op de A4 sedan.”

— Daar zou ik niet zo zeker van zijn. Een kleine Q zal meer een soort “model voor erbij” zijn. Het zou erg veel gaan kosten wanneer deze SUV op de A4 wordt gebaseerd. Veel eenvoudiger is het om platformen te delen en het wiel niet opnieuw uit te vinden. Dus: hou er rekening mee dat de ‘Q5’ en SUV op basis van de A3 wordt (lees: een VW Golf SUV als Audi). De Q7 bijvoorbeeld is ook niet gebaseerd op de A6.
Ziet er best mooi uit
looks good
heel mooi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).