Voer voor je hoedenplank

Auteur: , 14 Reacties

Soms wil Autoblog weleens een artikeltje schrijven dat maar zijdelings met auto's te maken heeft. Deze kan ik jullie daarom niet ontzeggen. Van de makers van juweeltjes als "Strikjeveterbreekdetentaf" en "Tjappies en mammies" is het nieuwe album 'Eigen Wereld'. Juist, we hebben het hier over een fenomeen dat inmiddels te "vet" is voor Gelderland Overijssel: Opgezwolle. Maar eens te meer het bewijs dat de Amsterrotterrandstad niet de enige broedplaats is van creativiteit. Opgezwolle is een van het talent barstend trio "since" '99 actief in het Nederhopcircuit. Nee, deze keer geen uit het kinderdagverblijf ontsnapte Baas B of monarchieknuffelende Ali B, maar echt talent.

Mocht je ’s ochtends een litertje koffie met de smaak van een fossiele brandstof naar binnen gieten om reutelend op gang te komen dan adviseer ik je een dosis voer voor je hoedenplank (nummertje 1 op de CD). Zekersteweten dat je een interne reorganisatie te verwerken krijgt door je vibrerende autostoel. Breng je aan zuignappen hangende voetbalshirtjes in veiligheid want je ramen zullen barsten. Ennuh… oplossing voor het fileprobleem? Leun achterover, voel die volumeknop en proef die woofer!

Het is zoals het is dus wees er snel bij want er worden er maar 1.000 geperst!14 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Leuk hoor, zo’n column, maar wat doet een kwalitief ondermaatse verhaaltje over een stel schreeuwende lutsers op een auto-weblog, waar alle laatste informatie te vinden is over, juist, auto’s…
Heb zelf nou niet het gevoel dat deze column de opgaande lijn van autoblog.nl kan voortzetten…
idd Danny, vind het ook maar iets vreemd en ik mis foto’s
ik vat et nie helemaal… :-|
Wie is Opgezwolle?
Zeker alleen actief in Gelderland
Beste Sam Jan en Dan en ook Al, deze colum gaat niet over de Overijslse (en niet Gelderse) rapformatie Opgezwolle die al jaren door de muziekkenners worden geroemd vanwege hun talent en orginaliteit, iets wat volledig ontbreekt bij rappers als Ali-B, Lange Frans, Baas B en Yas-r. Maar deze colum gaat over het eerste nummer, genaamd Hoedenplank, op hun laatste CD, Eigen Wereld, wat zoals Lotte terecht op merkt het perfecte nummer is op s’ochtends door de file naar je werk mee te schuiven. Aan iedereen die muziek en autorijden twee dingen vindt die absoluut gescheiden moeten worden kan ik volgende vraag stellen waarom geeft het tijdschrift van het door jullie geprezen Top Gear dan in hun auto test zelfs aan met welke cd in de cd speler ze de auto getest hebben en staan erin hetzelfde tijdschrift ook altijd cd recensies?
Zijn ali b en die andere dan rapperssssss?
Sorry hoor Wieger, maar er loopt in Nederland echt wel groter talent rond dan Opgezwolle. In mijn ogen staan Ali-B, Lange Frans & Baas B zeker op een hoger niveau. De hitlijst-resultaten van het recente verleden kunnen mijn mening alleen maar onderbouwen.
Ben het hier toch met Lotte en Wieger eens. Ook TopGear heeft zo nu en dan een item over muziek en dit is soms best interessant. Om hier af en toe iets over te schrijven vind ik persoonlijk dus best een leuk idee. Wat betreft het niveau van Opgezwolle en Ali B + kornuiten kun je dit misschien het beste vergelijken met een Porsche en een Opel, de Opel staat inderdaad veel hoger op de hitlijst… maar dat geeft nog geen garantie voor kwaliteit.
@ Autoblogger: Ik denk niet dat je muziek op deze manier met auto’s kunt vergelijken. De prijzen van albums van aan de ene kant Opgezwolle en aan de andere kant Ali-B en Lange Frans & Baas B zullen niet danig van elkaar verschillen. Dat kun je van een Porsche en een Opel niet bepaald zeggen. Als een Porsche ongeveer even duur zou zijn als een Opel zou die veel meer verkocht worden en dus hoger op de lijst komen… Als Opgezwolle echt zo goed zou zijn als wordt beweerd zouden mensen de cd net zo makkelijk kunnen kopen als die van Ali-B of Lange Frans, maar dat gebeurd niet, dus dat moet toch wat zeggen…
ali b , lange frans en baas b op een hoger niveau???? hahaha wat een grap…allemaal commerciele rommel
pff ali b en lange frans zijn gewoon wat commercieler ingesteld, als je bij elk programma op de tv langskomt van fox kids tot aan tmf dan verkoop je ook meer cd’s. opgezwolle zul je niet bij fox kids zien, zij houden zich bezig met goede muziek en niet met commercie en promotie
opgezwolle is de shit en e zwolle ligt in overrijsel als je niet een weet wat de hoofdstad van overijsel is sjonge jonge

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).