Lekker flamberen met Peugeot 307

Auteur: , 17 Reacties

In de zomer van vorig jaar hadden we een artikel over het probleem van de spontaan zelfontbrandende Peugeots. Dit werd door Peugeot aanvankelijk genegeerd, maar door alle aandacht in de media, toch snel erkend. Dit leidde ertoe dat in Nederland ongeveer 38.000 auto's terug naar de garage moesten. Indertijd waren er echter geen Nederlandse probleemgevallen bekend, maar dat was toen...

Dit is alles wat er over is van de Peugeot van een trouwe autoblog-bezoeker die ons de foto’s deed toekomen. Zijn Peugeot 307SW brandde al in februari 2005 spontaan uit, lang voordat de problemen bekend werden. Toch schijnt Peugeot het probleem volgens de gedupeerde nog steeds niet serieus te nemen en geeft in zijn geval nog altijd niet thuis.


Is dit de manier waarop Peugeot zaken doet in Nederland? We zijn benieuwd of er meer probleemgevallen bekend zijn, en of Peugeot misschien wat van zich gaat laten horen!17 reacties

Gelukkig had hij de foto’s nog.
Volgens mij valt het (nu) wel mee, ik kreeg eind vorig jaar keurig een brief, of ik mij bij de dealer wilde melden voor een terugroepactie waarbij e.e.a. aan de abspomp (meen ik) vervangen moest worden. Operatie kostte ongeveer 2 uur, en als dank voor mijn tijd kreeg ik een winterpakket mee, bestaande uit antivries, ruitenkrabber, de-icer etc.

Wat mij betreft onderkent Peugeot het probleem nu dus wél, en lost het mijns inziens ook netjes op!
ik denk dat degene van die 307 op de foto’s vooral wil dat Peugeot ZIJN schade serieus neemt……. en netjes oplost!
is het wel een 307 … zeker eentje uit zo’n voorstad van Parijs…
@W0o0dy: Dat denk ik ook wel ja, lijkt me ook niet meer dan logisch dat Peugeot dit in elk geval gaat uitzoeken…
knap lullig, ik zou ook geen franse auto kopen. tenzij die 10 jaar oud is en nog steeds goed erbij staat(joker)
In denemarken zijn er ook een aantal gevallen geweest van peugeots die in brand zijn gevlogen. Van het type 307 7 stuks waarvan er 1 auto twee keer werd gecheckt bij de peugeot dealer voor het probleem. Ook een nieuwe 407 die nog bij de dealer stond vloog in brand. Van de type 607 is er nog “maar” 1´tje spontaan in de brand gevlogen.
Bij Peugeot DK is het probleem bekend, maar toch heeft men gewacht met actie totdat een landelijke krant een artikel heeft geplaatst. Maandenlang hebben peugeot eigenaren hun auto´s in de garage gezet of hun kinderen even in de auto laten zitten wachten zonder te weten dat de auto spontaan kan gaan branden. Dat Peugeot deze informatie voor zichzelf heeft gehouden en daarmee peugeot eigenaren in een levensgevaarlijke situatie heeft gezet is naar mijn mening gewoon een CRIME.

Peugeot´s geloofwaardigheid is afgebrandt, spontaan!!!
Mijn auto is vandaag ook in brand gevlogen, het is een 307 van Maart 2005, en tijdens het rijden begon het lampje van de motor op te lichten, en slechts 500 meter verder begon er rook onder de motorkap uit te komen.

Toen ik de auto aan de kant zette en de motorkap opende, kwamen er vlammen uit de rechterkant van het motorblok.
@Robin: heb je al een reactie van Peugeot???
autoblogger: de auto staat nu bij de schade expert, er zat een lpg installatie in de auto, onderzoek loopt nu of er iets mis was met de injectie van het autogas in het blok.
Mijn 407 is afgelopen zaterdag spontaan in de brand gevlogen terwijl ik er in reed. Ik heb de auto sinds januari van dit jaar en hij heeft zeker 15 keer in de garage gestaan met vage (ik denk elektrische) problemen. Dingen als het regelmatig spontaan resetten van de navigatie e.d.

Nu is de auto vrijwel helemaal uitgebrand en total loss.
@Taco: ik zou bijna zeggen “gefeliciteerd”. Ik snap dat het helemaal niet leuk is als je auto afbrand, maar aan de andere kant….. je bent wel van die maandagochtend auto af nu. Tijd voor een leuke nieuwe die het hopenlijk wel gewoon goed doet. Succes!
Wat een verschil met Toyota, die haalt flitsend een miljoen auto,s terug als dat maar enigzins voor de veiligheid nodig is.
Hallo allemaal, ik HAD een peugeot 307 (4jaar oud) maar is 2 weken geleden voor mijn huis in vlammen opgegaan. Hij stond 5 minuten stationair te draaien en weg auto.
Ik heb cantact gehad met de garage waar hij vandaan komt en peugeot Nederland maar die proberen er natuurlijk onderuit te komen.
Fabrieksgarantie is verlopen en dan zoek je het maar lekker uit.
Dat is dus de service van peugeot.
Graag reacties.
M.V.G. Willem swaen
Hi,

Mijn Peugeot 307 is nog niet in de brand gevlogen! Maar mijn hitteschild is volledig verschroeid. Wegschroeien doet mij zeker aan een brandje denken maar Peugeot zegt: Ik weet niet wat er gebeurd is ….er zijn geen error messages uit de computerkast uitgelezen. Schept dit vertrouwen of is het afwachten totdat mijn Peugeot in brand vliegt! Zijn er nog mensen met tips dan hoor ik die graag.
Mijn buurman laat zijn auto om 05.45 iedere morgen ministens 5 minuten zijn auto statonair lopen maar ik word daar wakker van, het is een vrij nieuwe kleine peugeot. Pas vanmorgen wist ik het zeker (dacht eerst dat het de krantenjongen was). Hij was gelukkig wel aanspreekbaar, ben op mijn blote voeten in nachtpon naar hem toegelopen… Ben benieuwd morgen!
mijn peugoet 307 van aug.2002 is gisteren in vlammen opgeggaan hoe kan ik er achter komen of hij bij de terugroep actie is geweest
ik heb hem vorig jaar pas als occasion gekocht??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).