Verkeersdrempels vorm van discriminatie

Auteur: , 1 Reactie

Ook zo'n ongelooflijke hekel aan verkeersdrempels? Vaak zijn ze te hoog waardoor ze de onderkant van je auto een onvermijdbare scrub-beurt gegeven, of ze zijn te laag waardoor ze feitelijk nutteloos zijn en wanneer ze precies goed zijn, zijn ze toch irritant (ook wanneer ze stroom produceren) Ik ben gelukkig niet de enige met een hekel aan verkeersdrempels. Er zijn zelfs mensen die menen dat de drempels een vorm van discriminatie zijn, echter wel om een andere reden...

Natuurlijk sta ik achter het beoogde doel van de verkeersdrempels. In woonwijken waar kinderen spelen moet er rustig gereden worden, maar vaak is een verkeersdrempel niet het juiste antwoord. Duidelijk hogere boetes wat mij betreft wel. Als je het nodig vindt om met 75 km/h door een woonwijk te scheuren, vind ik het prima wanneer je rijbewijs door de papierversnipperaar gaat. Geloof me dat zou écht helpen!

Maar goed, even naar het discriminatie onderwerp. Als het aan Judith McCorrie uit Schotland ligt, moeten alle verkeersdrempels worden verwijderd van de wegen in de streek Kindom of Five. De verkeerdrempels op de wegen in deze toeristische streek vormen een probleem voor minder validen en mensen met chronische pijnklachten. Die groep mensen mijdt structureel wegen met verkeersdrempels, omdat het nemen van de drempels de nodige klachten met zich meebrengt. McCorrie meent dat deze groep op die manier wordt gediscrimineerd. Bob McLellan, verantwoordelijk voor transport in de streek, meent dat wanneer de drempels met de juiste snelheid worden genomen, dit geen klachten zou moeten opleveren. Hij heeft de klacht dan ook afgewezen (via: autoblog.com).1 reactie

Bob McLellan rijdt zeker Citroën…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).