Koenigsegg CCX in Genève: climax of anti-climax?

Auteur: , 26 Reacties


De Koenigsegg CCR was ooit de snelste productie-auto ter wereld, maar die beker staat nu in de prijzenkast van Bugatti, want op dit moment is de Bugatti Veyron de snelste. Zal Koenigsegg met de onthulling van de CCX in Genève, de beker weer mee naar huis nemen?

Met 388 km/h was de Koenigsegg CCR in Nardò (zie filmpje) heer en meester, maar de Veyron heeft de lat op 407 km/h gelegd, dus ik ben erg benieuwd of Koenigsegg hier aan kan tippen. De verwachtingen zijn in ieder geval hoog, want Koenigsegg heeft nu eenmaal een zekere reputatie hoog te houden. De onthulling zou zo’n anti-climax zijn, wanneer de Koenigsegg CCX de Veyron toch voor zich moet dulden. Het zal mij benieuwen!
(via: eurocarblog.com)26 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
jah tuurlijk komen ze er over heen maar de vraag is wanneer en nog iets ik durf te wedden dan in 2010 je als top auto merk zoals ferrari porsche lambo enz niet meer echt mee telt als je geen auto op de markt heb die tegen de 400 loop of meer de grens van 350 word door al veel auto merken verbroken of ze zitten er dicht tegen aan dus nu is het schokbarend 40o km per uur maar over een paar jaar niet meer
Ben sinds jaar en dag fan van de koenigsegg en ik heb er vertrouwen in dat het lukt. De CCR kan onder ideale omstandigheden al rond de 400 halen, dus de CCX zou meer moeten kunnen.
ik ben het helemaal eens met ejay de koenigsegg is altijd mijn favoriete superwagen geweest vanaf het moment dat ik er iets van hoorde was ik verkocht en de eigenaar Christian von Koenigsegg schreef ook is een keer dat als je de 2 spiegels eraf haalt hij al de 400 zou halen
Jan-Jaap-Karel-Kees
Ach gaat t bij een supersportwagen niet om de handling?? De top haal je op een circuit toch nooit…(of het moet een kombaan zijn) En op de openbare weg ook niet…
In principe is de CCX de Amerikaanse versie van de CCR. Verwacht veranderingen aan de voorkant voor veiligheid -en crashtest redenen. http://www.theautochannel.com/news/2006/02/06/209783.html
Koenigsegg was wel snel maar niet sneller dan de carrera gt bijv en andere…
op het circuit
waarom heeft TopGear de Veyron niet aan de Stig gegeven? Zou het misschien toch kunnen dat die supersnelle rechtuit racers (de 400km/uur club) geen bocht fatsoenlijk kunnen nemen? I wonder……
@woody: clarkson zei in die aflevering over de veyron: it handles like a go-kart! dus met het bochten nemen zit het wel goed denk ik. ik denk dat de bugatti makkelijk de 1e plaats had kunnen veroveren als de stig er een rondje mee had gereden. maar het is inderdaad wel heel gek dat dat niet is gebeurd
Ik had The Stig ook erg graag zijn kunsten zien vertonen in de Veyron. Misschien mocht het niet van de verzekeringsmaatschappij??? Er zal maar iets mis gaan in een auto van afgerond 2 miljoen euro. Wellicht dat ‘ie straks wel in de Koenigsegg CCX mag rijden.
De kans dat de Stig die Bugatti plat rijdt lijkt me vrijwel nihil. Ik denk dat ze dan wel iets gezegd hadden als: “het mocht niet, want de premie was 50.000 pond per dag”
Ik denk dat de auto van VW/Bugatti gewoon het circuit niet op mag omdat dan wel eens zou kunnen blijken dat hij toch op bepaalde punten teleurstelt.
We zullen het nooit weten… :-[
Volgens mij komt de Veyron weer aanbod tijdens de volgende serie. De reden, het parcoursrecord was al twee maal verbroken in de laatste serie geloof ik.
misschien is het voor een volgende aflevering
dat ze misschien een deul gaan houden ffx V.S. veyron
in engeland kost ie “maar” 1 miljoen euro ofzo, van die 1,8 is de helft bpm en belasting en weet ik wat allemaal niet. ik denk dat die zonda f niet heel veel goedkoper is, en ik denk ook wel dat the stig ervaren genoeg is om hem op het circuit te houden.
Als de nieuwe (witte) Stig met de CCR een rondje zou rijden bij topgear met de goeie instellingen zou de koenigsegg best wel eerste plek kunnen halen hoor, kom op 1200 kilo en 800 pk das een combinatie die geen enkele andere supersportwagen heeft
@leon: nog nooit gehoord van de orca c113?
Weegt 850 kg, en heeft 650 pk…
En dat is nog niet de top versie, de top versie is eigenlijk bedoeld voor in de race, en weegt ook 850 kg, maar heeft 850 pk.
@leon
je mag nog 6000 pk hebben als de wegligging niet uitstekent is mag je het al vergeten
@SimonMc

alleen ziet die orca er niet zo mooi uit als de koenigsegg
@EraY: ja, dat wel.
Alhoewel, je moet maar eens zoeken naar de sc7, vooral die zwarte ziet er wel prachtig uit en ziet er in de verre verte zelfs wel een beetje koenigsegg-achtig uit.
de bugatti veyron mocht van de verzekeringsmaatschappij niet de topgear circuit op….daarom kon de stig er niet mee rijden
check: saleen s7 tt performance upgrade verbeterde versie van 1000pk,zou 418 km/h halen en alles (momenteel nog) 8ter zich laten
Gehaktemolen
ja de Saleen s7 twin turbo heeft standaard 750 pk en weegt dan 1100kg maar de upgrade versie heeft 1000pk en haalt waarschijnlijk rond de 418 zeggen ze bij saleen.

Maar na een formule 1 auto heeft de saleen de allerbeste weg ligging van alle auto die er misschien wel ooit gemaakt zijn.

De saleen heeft =het zelfde ontwerp als een fornule i auto dus hij creert genoeg downforce om op de kop te kunnenrijden.
Met ander woorden hij zuigt zichzelf vast net zoals een formule 1 auto en die hebben toch wel een vrij goeie wegligguing niet waar???

dus geen gezeik over weggliging meer aub anders zoek maar op google: “saleen s7 ondersteboven“ zou je het wel moeten vinden.
De stigg heeft ondertussen met de CCX gereden (eerste aflevering seizoen 8) en hij is ermee van de baan gegaan. Hij zei dat de wagen 4s sneller zou zijn met een achterspoiler, dus koenigsegg gaat speciaal voor hun een wagen met achterspoiler uitrusten, zodat hij het circuitrecord kan breken.
De Stig heeft nu ook met een CCX gereden uitgerust met een achterspoiler en heeft hiermee het baanrecord van de Pagani Zonda F verbrijseld. zie ook http://www.bbc.co.uk/topgear/powerlaps.shtml

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).