Opvolger voor de Porsche 928?

Auteur: , 19 Reacties

Volgens Road & Track zou Porsche wel eens aan een opvolger van de Porsche 928 kunnen werken. De 928 opvolger zou worden gebaseerd op de Panamera die in 2009 onthuld moet worden. Een jaar later zou de 928 moeten volgen.


De Porsche 928 werd van 1977 tot 1995 geproduceerd en was bedoeld als topmodel van Porsche. De achterwiel aangedreven V8 kon echter niet opboksen tegen de 911. Volgens Road & Track krijgt de opvolger motoren met vermogens tussen de 350 en de 550 pk.19 reacties

porsche brijt wel lekker uit met al die nieuwe modellen
autoliefhebber
Dit is het betere nieuws! Ik vind de 928 een van de mooiste sportwagens ooit, schitterende mix van Italiaans ontwerp (Bertone) en Duitse techniek. Vooral de eerste versies zonder al die lelijke spoilers. De 928 had de 911 moeten opvolgen, maar er werden maar enkele duizenden per jaar geproduceerd.
panamera zal prachtig zijn en deze ook aleen wie wil er w8en tot 2009?
Ik ken niet veel mensen die dat ooit een mooie wagen vonden.
Deze nieuwe versie kan mij ook niet onmiddelijk overtuigen.
@autoliefhebber

je neemt me de woorden uit de mond… snelle porsche(niet de cayenne) met v8 en onwijs design had een stúk suc6voller moeten worden dan de 928.
ik vind het nog steeds zo’n ongelofelijk gaaf design, hij ziet er nog steeds niet oud uit vind ik(zelfde eigenschap die de 911 altijd heeft gehad)
ik was geen groot fan van de oude 928, maar deze kon nog weleens erg mooi gaan worden! en aangezien ze toch geld zat hebben, met dank aan de cayenne, zeg ik ontwikkelen die auto!
De 928 is mijn favoriet! Ik hoop er ooit nog eens eentje te kopen!

Goed nieuws dit, hopen dat hij de oude evenaart
Ik kijk hier naar uit!!!! 928 (liefst een late s4) was toch wel baanbrekend qua design. Wie TopGear kijkt weet dat het design van de later geproduceerde succesvolle Ford Siera (achter-zijruit) hier ook van geript is. Hopelijk maken ze er deze keer een technisch betrouwbaarder (de enorme onderhoudskosten zijn bekend van dit model) en echte sportwagen van (de 928 is natuurlijk eerder een GT dan een raspaardje).
autoliefhebber
@Parcival, was de 928 onbetrouwbaar of gewoon duur omdat hij zwaar was en veel verbruikte?
een dikke V8 en een boel electronica was ook bij Porsche in de jaren 80 niet helemaal betrouwbaar. Afraggen daar konden ze niet zo goed tegen…. maar die 928’s zijn helemaal niet zo slecht hoor. Alleen wel duur in het onderhoud en verbruik.
autoliefhebber
Over ‘rispen’ gesproken, ik ken nog een Mazda RX7 waarvan de zijportieren erg op die van de 928 leken…
die mag snel komen
of een 944 of 968
Wie zei er 968?! Dit ziet er zeker goed uit en de 928 was zeker een mooie auto maar ik vind de 968 toch wel de overtreffende trap….
ik heb thuis een 928 s4 uit eind ’87/begin ’88 staat en ik moet zeggen dat er maar weinig auto’s rondrijden die in zo’n perfecte staat zijn

al mag ik er van mijn pa pas op mijn 21 in rijden(ben nu 18) ik kijk er erg naar uit

hopelijk krijgt de nieuwe 928 een gewone handschakel want dat mis ik wel aan mijn s4
Porsche zal wel moeten nu Aston Martin met de vantage komt.
ze kunnen niet ze gaan de productie stop zetten
Porsche928fan
De 928 is een superwagen, heb er zelf ook een. Hij is trouwens ontworpen door een Nederlander.
De 928 is een relax ding zou er graag een willen hebben!!zijn echt goed!rijden fijn! maar kan echt niet opboksen tegen de 911 jmmr genoeg!
Ozan Porsche 928 GTS
de oude 928 vind ik niet echt qua design > maar vanaf de s4 eind jaren 80 dus>>geweldiggg..ben een groot fan van de 928> heb zelf een 928 gts uit 1992.. en ik zou hem voor nog geen goud weg willen doen. en qua prestaties legt de 996 het nog steeds af van de handgeschakelde late versie met 350 pk!!..kortom de 928 was zn tijd vooruit qua vermogen en design…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).