Parkeerbeleid voor treehuggers

Auteur: , 5 Reacties

Naast Amsterdam en Nijmegen hebben ook Gruningen, Gouda en Eindhoven oren naar de invoering van goedkope parkeertarieven voor schone auto's. Deze vijf Nederlandse steden doen mee aan een proefproject om zo'n systeem op te zetten, dit liet een woordvoerster van staatssecretaris Van Geel (Milieu) donderdag weten. Dit van milieuprestaties afhankelijke vergunningentarief is in Zweden al een succes.

Naast de variabele BPM voor schone auto’s nu dus ook variabel parkeergeld. Uiteraard wordt er niet moeilijk gedaan over details; “het parkeerbeleid is een zaak van de steden en de uitwerking ook”. Heerlijk efficient! Van de ervaringen van de vijf gemeenten, die aan de slag gaan zodra de wetswijziging ingaat, kunnen andere gemeenten profiteren, zo schrijft Van Geel in een brief aan de Tweede Kamer. Bij de proefprojecten kunnen de gemeenten gebruik maken van landelijke milieulabels, dit moet hybride versies en auto’s op biodiesel een flinke korting bezorgen. In principe zou je dus met je Lexus RX400h goedkoper uit zijn qua parkeerkosten, en het is nog eens beter voor het milieu (via: nu.nl).

Met dank aan Ejay voor de tip!5 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
humor
Parkeerbeleid niet alleen voor, maar ook door boomknuffelende hippies.
Je krijgt dus vast weer hypocriete argumenten als: Ja een 400h is een SUV, dus dat mag dan weer niet ook al is het een hybride voertuig (die overigens, wanneer je rustig rijd alleen op stroom rijdt onder de 50 km/u)
Volgens mij stoot geen enkele auto iets uit als ie geparkeerd staat.
Hahaha, mooi gezegd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).