Teller terugdraaien in rdam

Auteur: , 21 Reacties

Jaja, de autobranche gaat het geknoei met kilometertellers bestrijden. Nou, niet in Rotterdam; de uitermate betrouwbare jongens van Jetcars in Rotterdam hebben namelijk een puike Citroën C5 uit 2001 staan met maar 89.000 kilometer op de teller. De automobiel heeft misschien wat inbraakschade, maar hij heeft altijd netjes achter een verkeersbord langs de weg gestaan...


Retecool.com schrijft dat het gaat om een ex-politiewagen met origineel 209.000 kilometer op de teller, maar dat is natuurlijk maar een bijkomstigheid… Succes jongens!

Met dank aan Albert voor de tip.21 reacties

Haha, schitterend. Ontmaskeren die oplichters.
Ze zijn al ontmaskers, maar alleen door “ons”. Niet door de politie, die doet toch niets. Kan je nagaan, die auto hebben ze natuurlijk zelf teruggedraaid, dat zou de politie die ze van de hand doet niet doen. En toch maar ff op internet zetten wat de echte km stand is. Ja nu kunnen ze niet meer terug. Ze hopen zeker op een koper zonder internet…. :-(
Niet door de politie, die doet toch niets.
Sja, strikt genomen is het aanpassen van de tellerstand niet illegaal: Er is (nog) geen wet die het verbiedt. De politie kan hier dus ook niets aan doen.
Ik snap iets werkelijk niet. Bij het terugdraaien van de kilometerstand om de verkoop makkelijker te maken pleegt de darder toch bedrog? En bedrog is toch verboden? Hoezo is terugdraaien van de meter dan niet strafbaar?
Ben ik nou zo dom of vraagt niemand zich af met welke motivatie ons rechtssysteem zo van de pot gerukt is.
De grap is dat het terugdraaien op zich niet strafbaar is. Het verkopen van de auto, alsof hij minder heeft gelopen dan dat er werkelijk gereden is. Dat is strafbaar als de verkoper weet dat de kilometerstand niet klopt…. Als jij je km teller 120.000 wil laten aangeven in plaats van 320.000 dan moet je dat zelf weten, als je maar eerlijk bent bij het verkopen… snap je het verschil?
ik ben en betrogen koper van jetcars,100000kmteruggedraaid,en zij lachen noch over ons.War blijft de Wet vor betrog?
Als je kan aantonen dat zij wisten dat de kmstand niet klopte, toen ze de auto aan u verkochten dan zijn ze ook aan te pakken. Daarvoor moet je dan wel een advocaat inschakelen. Eén optie zou kunnen zijn, de vorige eigenaar te achterhalen en als die verklaren wil dat de stand hoger was toen de auto aan Jetcars werd verkocht, dan heeft u een goede kans op schadevergoeding. Hebben ze de auto via via een aantal keren doorverkocht dan kunnen ze helaas, vrij makkelijk zeggen dat ze niet wisten dat de stand niet klopte. Maar, u heeft vast niet gevraagd naar de Nationale autopas? Daarmee heeft u een risico genomen. U heeft (volgens de wet) niet genoeg informatie opgevraagd om er zeker van te zijn dat de stand klopte. Als koper heb je volgens de wet de plicht om dit soort zaken te onderzoeken…. Ik hoop dat mijn uitleg helpt. Succes!
Dank je Woody (leuke handle trouwens, maar ehh, een auto verkopen met teruggedraaide kilometerstand en niet zeggen dat ‘ie is teruggedraaid, dat is toch zeker wèl verboden. Zoals mijn lieve echtgenote Margaret die hierboven gereageerd heeft, al zegt, zij is het zoveelste slachtoffer.
Wanneer alle gedupeerden zich melden, moet het toch mogelijk zijn de oplichters van Jetcars “uit de lucht” te halen?
nou ik begrijp het een en ander ook niet hoor maar….
apk is verplicht toch, dus daar word ook je km/stand genoteerd.
en via de rdw kun je toch heel simpel de km/stand opvragen.
OF zie ik iets over het hoofd,, dus laat ze maar terug draaien en als jij slim ben dan achterhaal je dus heel simpel ok.
en de garage waar die auto staat kun je ermee confronteren en flink uithalen,,
MAAR wij de consument moeten dus slimmer zijn en iemand meenemen die verstand heeft van auto’s of een anwb/vvn keuring laten plegen .
en de probleem is volgens mij opgelost ja toch…………. gr..Varies
cream of the crop
ik ben ook ooit bijna genomen door jet cars, kocht daar een oude chevy Van die bij de aankoop een v8 had en toen ik hem wilde halen een v6, nadat ze hem hadden “schoongemaakt” jaja 2 cilinders eraf is aardig schoongemaakt…
affijn, gedreigt de politie te bellen en de zaak te verbouwen en de allochtonen gaven mijn geld terug..
ongelooflijk dat ze nog bestaan…
@cream of the crop
haha :lol:
Een vriend van mij kocht daar vorig jaar een honda civic hij apetrots dat hij een zwarte civic vond voor maar 1200 euro met soort van 80.000 teller erop. Dus na week of 2 gaat hij samen met zijn broer uit en ineens sloeg de motor af midden op de weg. Bleek later dat de keuring van de auto door een kameraad van de jet cars gebroeders daar zelf word gedaan ( als je al kan spreken van een keuring ) was gister nog bij jet cars en ik zag daar toch een grote aantal mensen daar. met natuurlijke al die autos buiten staand
waarom worden deze criminelen niet aangepakt? De hele site staat vol met auto’s waarvan je (gezien de verhalen links en rechts) vermoed dat er is geknoeid met de km-tellers……. Zoals deze bijvoorbeeld… een TT met 16000 km in 3 jaar? Een M5 van 7 jaar oud met 78000 km? Een Puma van 8 jaar met 43000 km? Een SL600 van 2 jaar oud met 19000 km?

Is het Jetcars….. check dan de NAP gegevens…. tenzij je graag een kat in de zak wil hebben of nodig van je geld af moet, want dan weet ik ook nog wel wat auto’s voor je… mail me maar ;-)
Onlangs mijn auto opgehaald, 1 dag later klaar dan afgesproken, maar goed. Gelukkig vantevoren gebeld, want ik moest een eind rijden. Toen ik aankwam, bleek dat de auto nog helemaal niet klaar was en de punten die we na de proefrit hadden besproken, waren allemaal niet verbeterd. Na veel gezeur en uren wachten alsnog in orde gemaakt. Smerig afgeleverd, sigarettenpeuken in de bakjes en veel elektronische probleempjes. Het personeel is niet (des)kundig (bijv.: mijn halfjaar jonge Kenwood autoradio laten ombouwen, resultaat: geen radio-ontvangst waarop een jochie (/monteur van n jaar of 16) op agressieve toon schreeuwde, ‘Wat is dit voor radio?!’ en het daarbij liet. Vandaag bij die BOVAG garage achter gekomen dat ze de antenne niet hadden aangesloten) niet servicegericht, erg traag en sommigen zelfs asociaal. Kortom; een grote onprofessionele rotzooi.

Gisteren zag ik op Google dit forum, dus ik besloot vandaag naar mijn NAP/BOVAG garage te gaan. Ik ontdekte dat de kilometerstand was gehalveerd.

Vanavond neem ik contact op met ‘TROS Opgelicht’, want mijn rechtsbijstandverzekering (Interpolis) weigert iets te doen omdat Jet Cars geen BOVAG garage is. Via een goede vriend, werkzaam bij de recherche, ga ik onderzoeken wat de politie zou kunnen doen. Ik ga kijken wat de mogelijkheden zijn via een advocaat, want ik laat het hier niet bij.

Mijn oude omgeruilde auto (was afgekeurd), stond 2 dagen later al te koop op de site met nieuwe APK voor een onwaarschijnlijk laag bedrag.

U bent gewaarschuwd. Ik heb er op een vervelende manier van geleerd.
hey, ik ben een eigenaar geweest van een audi s8 van 2000 die staat nu nog steeds te koop bij hun. We zijn nu 1 maart 2007 en die had 160000km en nu vandaag heeft ie er 128000km. Ik heb de bewijzen op foto en hij heeft zelfs minder km als toen de dag dat ik hem zelf had gekocht. De aankoop factuur heb ik ook nog en dan vragen ze er nog eens het dubbele voor dan hij toen ervoor heeft betaald, dus jetcars koop daar nooit een auto want ze doen niks anders dan bedriegen en liegen laat dat over de hele wereld zeggen zodat ze maar falliet gaan. Zo’n zielige zeikers hoeven we niet in de autowereld.

-EDIT, leestekens?!
nog nooit zulke achterbakse gasten mee gemaakt een klere vermogen betaald voor een mooie golf bleek de achteruit niet goed te pakken. later wil ik hem inruilen bij de garage blijkt hij maar 150000 km terug gedraait. maar de heren van jetcars zijn heel trots opzich zelf hopen dat deze heren heel snel aan gepakt worden.
Dit wist ik niet…kunt het ook omdraaien net als wij deden namelijk het volkje zelf oplichten..haha..gtoeten en succes
Hallo ik wil even melden dat ik bij jetcars in rotterdam zeer netjes ben behandeld toen ik daar mijn Volvo S60 kocht, ik heb de Volvo nu een 1/2 jaar in mijn bezit is pas APK gekeurd en het is gewoon een goede,mooie en betrouwbare auto, de kilometerstand klopte en alles was compleet in orde.
ik ben door hun netjes,correct,en op een nette manier geholpen, en niet zoals zoveel mensen schrijven die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, als je wat uit wilt geven kun je daar een mooie,goede en betrouwbare auto kopen. John uit Roosendaal
Dag John,

Ben inmiddels benieuwd of de S60 nog steeds aan alle verwachtingen voldoet? Je kunt de jackpot tegengekomen zijn, natuurlijk, maar ik denk dat je op andere wijze vreselijk belazerd bent. Wel eens van omgekatte auto’s gehoord? Of drastischer: een bonafide auto die omdat hij niet helemaal uitgelijnd kan worden eens heel precies wordt bekeken, en dan toch twee auto’s blijkt te zijn? Ondanks dat er vijf APK’s overheen zijn gegaan? Dat soort akkefietjes heb ik al vele meegemaakt. Waarom willen mensen toch zo graag belazerd worden? Kortom denk na waarom auto’s staan waar zij staan. Een ieder veel wijsheid wensend bij de autokoop.
wat denken jullie ervan dat dat bericht van john door 1 van de werknemers zelf is geplaatst. dit gebeurt vaak dus geloof john niet zomaar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).