Utrecht wil het lekker nat houden

Auteur: , 3 Reacties

De gemeente Utrecht wil drukke wegen in de spits met water besproeien. Dit zou tijdens droge periodes de luchtkwaliteit helpen te verbeteren, vooral de hoge concentratie fijnstof in de lucht zou afnemen door deze maatregel. De proef begint in 2007 en moet de doorstroming van het verkeer verbeteren. Juist, de inwoners moeten weer gaan fietsen!

De gemeente-sproeier is onderdeel van een groter pakket maatregelen tegen de luchtvervuiling. Andere onderdelen zijn het instellen van milieuzones voor het vrachtverkeer, het stimuleren van het gebruik van transferia, het verbeteren van de doorstroming van het verkeer en het stimuleren van fietsen in de stad. Utrecht wil verder het eigen wagenpark schoner laten rijden, nieuwe hoogwaardig openbaarvervoerslijnen aanleggen en een nieuw te bouwen tunnel bij het Centraal Station van een afzuiginstallatie voorzien.

De maatregel waarmee Utrecht denkt de grootste milieuwinst te boeken is een filtersysteem in de geplande tunnel over de A2 bij Leidsche Rijn. De maatregelen staan in een actieplan dat de gemeente vandaag heeft gepresenteerd. Daarin staat ook dat de doorstroming van het verkeer moet worden verbeterd (bron: telegraaf.nl).3 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Nooit vertrouwen als politiekers over doorstroming van verkeer spreken. In dit geval bedoelen ze enkel dat er water door het verkeer moet stromen. En in andere gevallen hebben ze het over `trage, maar constant bewegende verkeersstromen`. Aangezien het verkeer van een complexiteit is die de gemiddelde non-lineaire fysicus met respectvol ontzag sprakeloos maakt, zal enkel dat traag lukken, maar constant in beweging blijven -> laat me niet lachen. Politici zijn anti-midassen. Al wat ze aanraken verandert in stront. Enkel een ruim bemeten veilige verkeersinfrastructuur samen met veel vrijheid voor bestuurders zorgt voor optimale veiligheid en snelheid.
eigenlijk vind ik dit zo nog geen slecht idee
Ik vraag me af waar al dat water vandaan komt. Zal toch geen drinkwater zijn? Misschien komt het uit de grachten, maar dan stroomt het daar toch niet weer in terug met al die fijnstof erin? Verder vind ik het wel erg goed dat ze ook eens hun eigen bussen schoon willen laten rijden en ook het vrachtverkeer erkennen als grote vervuiler.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).