Interview Aston Martin dealer Cito uit Eindhoven

Auteur: , 21 Reacties

We waren gisteren op bezoek bij Cito in Eindhoven, Cito Motors BV is ruim 36 jaar official dealer voor Jaguar en Daimler alsmede authorised distributor voor Aston Martin. En vooral dit laatste merk heeft onze interesse, tijd voor een interview...

We hebben een gesprek gehad met Bart Mulder en Martin Steyven van Cito. We kwamen in contact met hen nadat we als eerste Nederlandse site de primeur hadden van de Aston Martin Rapide. We vroegen uiteraard wat de eerste reacties waren op deze nieuwe vierdeurs concept, net zoals het merendeel van de reacties op autoblog is iedereen erg enthousiast. Ook binnen de Aston Martin organisatie is iedereen erg te spreken over de plannen voor deze wagen. Of de Rapide ook in Genève zal staan is nog niet bekend.

William DuineCito heeft afgelopen jaar veel publiciteit gekregen doordat eind 2004 de uitreiking van beste Aston Martin-technicus ter wereld werd uitgereikt aan William Duine, die werkzaam is in Eindhoven. Cito Motors zelf scoorde ook als hoogste in het klanttevredenheidsonderzoek. Beide prijzen zijn gebaseerd op de ervaringen en gegevens van klanten. William is tevens verkozen vanwege zijn contact met de fabriek en het aandragen van diverse alternatieven bij problemen die men soms tegenwam in de werkplaats.

Sinds de introductie van de DB7 gaat het erg goed met het traditionele Engelse merk. De productie van de DB7 begon in 1994, het jaar dat Ford ook de laatste 25% van de aandelen in handen kreeg. In het eerste volle productiejaar van de DB7, 1995, werden al 700 auto’s geproduceerd, destijds een “all-time” record voor het bedrijf.

Er zijn 107 Aston Martin-dealers in de wereld. Ongeveer eenderde daarvan zit in Europa, er zijn in Nederland 2 dealers en in België ook. Het dealernetwerk zal zich de komende tijd flink gaan uitbreiden richting Amerika en China. Het land waar het meeste wordt verkocht is uiteraard Engeland, de wachttijden zijn daar soms dan ook langer dan drie jaar! Levertijden in Nederland zijn over het algemeen 9-12 maanden.
Aston Martin DB9 Volante
Qua productie doet Aston het rustig aan. Alhoewel er veel meer capaciteit is dan een paar jaar terug, moet de exclusiviteit wel behouden blijven. Aston zoekt het daarom wat breder. Kijk alleen maar naar de afgelopen maanden waarin vijf nieuwe modellen (DB9, DB9 Volante, DBR9, DBRS9, V8 Vantage, Rapide) zijn bekendgemaakt! En dan krijgen we binnenkort ook nog de DBS.

Van de V8 Vantage worden er ongeveer 2500 per jaar geproduceerd, van de DB9-range (Volante, etc) worden er ook ongeveer 2500 gemaakt. Bij elkaar is dat dus een jaarproductie van zo’n 5000 stuks.

Daarbij vroegen we ons af of er uberhaupt nog wel Vanquish’s worden verkocht. Waarom zou je immers in godsnaam een V12 Vanquish kopen van 330.000 E als je voor een ton euri minder ook een DB9 V12 kan kopen? De DB9 heeft ook een V12 maar heeft de beschikking over minder paardenkrachten (520pk vs 450pk). Daarnaast is de Vanquish veel exclusiever gepositioneerd (dus duurder) en de panelen worden met de hand passend gemaakt op elke individuele auto. Er zitten dus meer manuren in de productie waardoor er extra aandacht is voor de afwerking van de motor en het interieur van de Vanquish. Ook heeft de V12 Vanquish een echte versnellingsbak uit de racerij, in tegenstelling tot de DB9 wat een traditionele automaat met koppelomvormer is.

Wat kunnen we in de toekomst verwachten van AM? Er gaan guchten over een snelle versie van de V8 Vantage. Denk dat dit zeker in de lijn der verwachting ligt, alhoewel Aston hierover uiteraard geen uitspraak doet. We weten wel dat er een open versie van de V8 Vantage komt, deze zal zoals we weten geen Volante gaan heten maar krijgt de naam V8 Roadster. De cabrio zal waarschijnlijk in 2007 in Genève te zien zijn, vervolgens kunnen we de wagen eind 2007 of begin 2008 in de showroom verwachten.

We spraken ook even over de nieuwe Aston Martin DBS. Dit is heerlijke PR voor Aston Martin, het feit dat James Bond wederom in een Aston zal kruipen is natuurlijk erg goed nieuws voor het sportwagenmerk. Men krijgt daardoor een enorme hoeveelheid wereldwijde aandacht. Het is overigens te verwachten dat de DBS niet een nieuw platform krijgt. Het is namelijk alleen mogelijk voor Aston om zoveel nieuwe modellen te lanceren als men een goede basis heeft voor hergebruik.

Cito Aston Martin werkplaats
Met de introductie van de DB9 op de 2003 IAA is tevens het uniek voor en door Aston Martin ontwikkelde VH (Vertical Horizontal) platform geïntroduceerd. Dat platform bestaat uit een zelfdragende carrosserie (monocoque) van verlijmde of met klinknagels bevestigde aluminium onderdelen waarbij een 25% gewichtsbesparing t.o.v. de DB7 wordt bereikt, met een dubbele torsiestijfheid. Dit platform zal gebruikt worden voor alle modellen die na de DB9 het levenslicht zullen zien. W.o. de Vantage, Roadster maar ook de Rapide en de DBS mochten die geproduceerd gaan worden.

De twee leukste modellen van dit moment mochten we meenemen voor een ritje, dus we zullen komende dagen wat reviews plaatsen!

Update: lees hier en hier de impressie van de V8 Vantage, en hier over de DB9.21 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
autoliefhebber
Leuk verhaal over mijn favoriete automerk! Bedankt.
Leuk stukje jah, is het niet zo dat de DBS een opvolger word van de Vanquish? Dat zou ik logisch vinden, ik denk dat ie boven de DB9 geplaatst zal worden.
Wat wij te horen hebben gekregen is dat de Vanquish binnenkort een kleine dashboard update krijgt (oa. navigatie) maar dat ie niet vervangen. De DBS zou dus een aanvullend model worden, geen vervanging.
bij de nieuwe modellen staat tussen haakjes de v8 niet :-P

en de DBS wordt volgens mij een snelle/sikkere versie van de v8 vantage. (was het vroeger ook volgens mij)
Ik begrijp niet wat zo boeiend is aan een aston martin…oke, hij is mooi en exclusief, maar dat heb je ook bij bentley!
Ja dat is bentley ook cker… daarom zijn aston-martin EN bentley ook zo boeiend
@SamSam: Je spreekt jezelf tegen in één zin…

Hij is mooi en exclusief, maar dat is dus niet boeiend? Beats me… :-?
@SamSam: Nog nooit het geluid gehoord wat uit een Aston komt???????
Orgastisch… %-)
@Alwood: thanks, heb het aangepast;)
autoliefhebber
@Alwood, de DBS was de voorloper van de Aston Martin V8 uit de jaren zeventig. Hij had eerst de zescilinder motor uit de DB6, later de Aston V8 (5340 cc). Met wat kleine wijzigingen ging hij later gewoon ‘V8’ heten. Zijn opvolger was de Virage uit de jaren tachtig.
oké, ik snap em. ze leken in ieder geval erg veel op elkaar alleen vond ik de DBS er haast ‘moderner’ uitzien. de virage weet ik idd enne tnx :-P :-D
in ieder geval lijkt me dat de DBS niet de vanquish en waarschijnlijk ook niet de DB9 overtreft.
ik hoop wel dat jullie ook video opnamen hebben van de re-view(s) van de Astons…. Lucky bastards ;-)
Sorry, we zijn wel aan het oefenen maar deze keer zijn het alleen images;)
:,-(
@Jeremy: Ja dat geluid is echt superieur….:D
ik was een 1,5/2 maanden geleden bij de premiere van de audi Q7, daar reed een aston martin weg van de parkeerplaats…… die q7 was voor een moment niets meer…:D
echt super dat geluid….
dit is trouwen 1 van de 2 AM Dealers in nederland….
ik woon er vlak bij..*(H)
weet je hoe hij wereldkampioen is geworden? over de mail!! hij heeft er nog geen steeksleutel voor aan hoeven raken. een waardeloze garage!
ik denk dat ie meer gesleuteld heeft dan jou dirk, maar er zijn altijd mensen die er niks van snappen!!
WTF zit er een Aston Martin Dealer in eindhoven het is zeker wel dikke schit
:p
:)
:(
:()
lol vet autos zijn het wel die astins
Inderdaad, gewoon in de Autowijk Aston Martin Dealer.
Kom maar iets kopen
Mooi verhaal en het gaat steeds beter met Aston Martin.
Niet de snelste en niet de beste maar wel de mooiste koets.
Maar heeft hij er nou wel eens echt aan gesleuteld?, aan zo’n vette
vb DB7, of gaat dat echt over de mail? Want het is nogal wat”wereldkampioen”sleutelen aan de Aston Martin.Gefeliciteerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).