Nissan Terranaut concept

Auteur: , 4 Reacties

De Nissan Terranaut is een extreme concept die als mobiel laboratorium is ingericht. Volgens Nissan laat de Terranaut vooral van binnen zien hoe de interactie tussen auto's en mensen er over niet al te lange tijd uit zal zien. That's fucking scary! De Terranaut wordt beschreven als een "mobile science laboratory – earth’s equivalent of a lunar rover". Dus... dan weet je dat!


Nissan zal uiteraard onderdelen van dit concept gaan hergebruiken, alleen jammer van deze thema-concept. Die automerken moeten tegenwoordig toch wel veel moeite doen om aandacht te krijgen;)

Anyway, voor wie meer wil weten; de terreinwagen is een creatie van het in Londen gevestigde Nissan Design Europe. het project werd geleid door Felipe Roo Clefas, assistent Chief Designer NDE, die laat weten: “Terranaut has been designed for observation and communication in all four corners of the world”. De wagen kan een een piloot, co-piloot en laboratorium technicus huisvesten. De Terranaut heet voldoende opslagruimte om gekoeld voedsel en drank te bewaren waardoor het mogelijk is om ruim een week in het veld te kunnen blijven (via motorpasion). Meer images zie je op dubspeed.4 reacties

Niet dat rijdende laboratorium is belangrijk, maar juist het feit dat dit de nieuwe Patrol is…

Het nieuws is trouwens al redelijk oud, alleen waren het eerst tekeningen met perstekst en nu foto’s met perstekst.
Uiteraard zullen onderdelen van dit concept worden hergebruikt, zoals ik al schreef. Waarschijnlijk de Patrol maar moet dat dan op deze manier worden gebracht? Doet me denken aan die Mini met picknick-tafel, wie zit daar op te wachten?
En ja, de foto’s zijn inderdaad nieuw. Daarom staat die er ook bij;)
Tsja, je moet wat doen om het op een bijzondere manier te brengen. De nieuwe Patrol komt pas in 2008 of 2009, dus veel zullen ze er zelf nog niet over zeggen. De Mini met picknick-tafel was een studiemodel voor de Mini Traveller, die er dus ook gewoon zo komt, maar dan zonder picknick-rotzooi.
Autoblog.nl » Blog Archive » Genève 2006 » Autonieuws van de straat
[…] Alfa 159 Sportwagon Alfa Brera Spider Alfa Romeo Sbarro concept Audi A6 Allroad Audi RS4 Avant & cabrio Audi TT (Shooting Brake) Bentley Diamond Series Arnage & Continental GT Bertone hatchback concept BMW M6 Hamann BMW Z4 en BMW Z4 M Coupe Cadillac Escalade Castagna Grand Tourer Sport concept Chevrolet Captiva Chevrolet Epica Chevrolet Tahoe Hybride Chrysler 300C SRT8 Touring Daihatsu D-Compact Wagon Dodge Caliber SRT4 Dodge Hornet concept Edag Biwak Concept Ferrari 599 GTB Fiat Panda Monster Fiat Panda Multi-Eco Fiat en Microsoft Ford Focus CC Ford Galaxy en S-Max Honda Civic Type R Honda FCX Concept en Legend Hyundai Genus Kia Carnival Kia Cee’d concept Kia Sorento Koenigsegg CCX Lamborghini Murcielago LP640 Lexus RX350 Lotus APX Concept Lotus Europa S Maserati Gransport MC Victory Mazda 3 MPS Mazda Kabura concept Mercedes CLS 63 AMG & CLK 63 AMG Mercedes S600 Brabus S Mini concept Mini GP Mitsubishi Motors Colt CZC & EZ-MIEV concept Nissan Terranaut concept Opel GT Pagani Roadster F Peugeot 207 RCup concept Peugeot 307 CC Hybride concept Peugeot 407 Macarena Porsche 911 GT3 Porsche 911 Turbo Porsche Gemballa GT 500 Porsche Rinspeed Zazen Porsche Sportec SPR1 Renault Altica concept Renault Clio RS Rolls Royce 101Ex concept Saab Aero-X Santana PS10 pickup Skoda Roomster Smart Forfour Brabus SBR Spyker D12 Peking-to-Paris Suzuki SX4 Toyota Urban Cruiser concept Volkswagen Concept A Volvo S80 […]

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).