Saab Aero-X in Geneve

Auteur: , 12 Reacties


Een paar dagen geleden liet de site Trollhattan Saab al weten dat Saab in Genève de Aero-X concept wil laten zien, dit had men vernomen uit "betrouwbare bronnen". We schreven eerder over een Saab sportster en vandaag zijn in diverse media berichten over Saab te lezen. Onder andere Autoweek laat weten dat er plannen zijn voor een sportwagen van het formaat Aston Martin DB9...

Aston Martin is wel erg hoog gegrepen maar wie weet… De Aero-X concept zou volgens autoblog.com Saab’s afkomst uit de vliegtuigindustrie moeten benadrukken… een helder design waaruit blijkt dat het merk uit Scandinavië nog steeds kan innoveren. De naam zou AWD impliceren en het is inmiddels duidelijk dat er geen Saab-versie van de Pontiac Solstice komt. Saab schijnt ook bevestigd te hebben dat de showstopper op Genève zeker geen kleine sportauto is. Het blijft gokken, we moeten waarschijnlijk gewoon wachten tot eind deze maand…12 reacties

niet mooi
Het plaatje is een oude impressie / concept,
over de Aero-X is nog niets bekend…
autoliefhebber
Lijkt me hoog gegrepen voor klein merk dat veel verlies leidt en onderstel en motoren voor zo’n auto niet zomaar ergens ‘uit de rekken kan trekken’.
Of het zou een Scandinavische versie van de Corvette moeten worden…
Jan-Jaap-Karel-Kees
ik las bij Autovisie.nl dat hij 400 pk moet gaan krijgen… Klinkt toch wel serieus…
Het is Saabs (dus zonder ‘s) ;-)

Misschien toont Saab wel twee sportwagens in Genève…
Ik vind het een hele mooie auto. Maar het lijkt me sterk dat saab het kan financieren!! Maarja wil je uit je schulden komen moet je toch een gok wagen! Maar echt een strakke acherkant prachtig!!!
Hoezo ‘niet mooi’… gewoon ronduit lelijk!
Er komen geen nieuwe Saab types meer op de markt. Saab gaat helemaal voor de Biofuel. De rest blijft prototypes om de wereld te laten zien wat Saab kan. Ik wacht nog steeds op de nieuwe versie van de allermooiste Saab. De Saab 900 aero classic 3 deurs coupe turbo. De twee liter 16v Turbo S (Zwart natuurlijk)
hoezo zou Saab deze auto niet kunnen financieren? Dat hoeven ze helemaal niet. Er wordt waarschijnlijk een onderstel geleend uit de GM-groep en de motoren zijn al voorhanden. Ik denk dat het qua strategie een goede zet zou zijn om een auto in het premium segment te hebben met een goede winstmarge, want dat is wat Saab echt nodig heeft. Aston lijkt me ook ruim hoog gegrepen, maar Jaguar is een voor de handliggende concurrent.
@W0o0dy, AutoWeek schrijft dat Saab géén bestaand onderstel gebruikt. Maar ja, dat is AutoWeek.
dat lees ik niet in het artikel over dit prototype. Het zou wel een flater zijn als Autoweek dat beweert want in een iets ouder artikel staat dat de Astra OPC de basis zou zijn. Dan spreken ze zichzelf tegen in twee artikeltjes over dezelfde auto! (AFGANG!)
@W0o0dy, dat is juist ook het vreemde. Het eerste bericht ging over een compacte sportwagen met de Astra GTC als basis. Nu is er echter dit bericht, dat spreekt over een grote sportwagen.

Wat wordt het nu?
Een sportwagen op basis van de Astra GTC én deze grote sportwagen?
of
Een grote sportwagen en geen kleine sportwagen op Astra GTC basis?
of
Nog steeds een kleine sportwagen op basis van de Astra GTC?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).