Dodge Hornet, een supermini knetterstoned van de steroïden

Auteur: , 7 Reacties

Dodge is lekker bezig, ze smijten bijna wekelijks een nieuwe concept over de schutting en houden zo de aandacht op het merk gericht. Het leukste aan die concepts is echter dat ze bijna allemaal ook in productie gaan. Het nieuwste Idols sterretje van de week is de Dodge Hornet die gepresenteerd wordt op de beurs van Genève. Uitgerust met heftige 19-inch wielen, die op de uiterste hoeken van de carrosserie staan. Geen enkele Dodge kan natuurlijk zonder de typische Dodge-grille en deze heeft om zijn spierballen nog wat beter uit te laten komen ook nog luchtinlaten in de motorkap en bumper en een dubbele uitlaat.


Omdat deze auto mikt op een jong publiek, zit er een hip hightech-look interieurtje in. Het ongetwijfeld goedkope plastic lijkt op aluminium en het dashboard is sportief en compleet uitgevoerd met airco, navigatie en audio. De achterbank kun je platgooien om de boodschappen voor je verjaardagsfeestje erin te proppen (een paar kratjes bier bijvoorbeeld) en de passagiersstoel kan ook nog plat (hmmm wat zou je verder nog kunnen verzinnen aan in-car entertainment met zo’n lange platte laadvloer?). Verder is de achterbank ook over 22,5 cm verschuifbaar.


Suicide-doors (die tegengesteld openen zoals bij de Mazda Rx8) en opvallende ramen uitgevoerd in een opvallende blauwe kleur. Het idee daarachter is dat de auto slechts in een beperkt aantal exterieurkleuren leverbaar zal zijn en dat bij elk van deze kleuren een contrasterende glaskleur gekozen kan worden. Hip, hip, hip en leuk voor de optische tuning branche.


Het belangrijkste nieuws!! Het ding zal behoorlijk vlot zijn (in ieder geval in een rechte lijn, bochtenwerk is nou eenmaal niet helemaal de specialiteit van Amerikaanse merken). Dit komt door de 1.6 16V motor inclusief Supercharger. Dit blok levert 170 pk en heeft een koppel van 224 Nm en is voorzien van een zesbak. De top van deze Dodge is 210 km/h en sprint van 0 naar 100 in 6,7 (via autoxperience.tv).

De presentatiedatum van de Hornet productieversie is nog niets bekend.7 reacties

Beetje braaf concept als je ’t mij vraagt…. en trouwens, als je iets niet wordt van steroïden is het stoned…. eerder strak :-)
geen steroïden ervaring hier ;-)
Ik vind hem wel redelijk heftig…. ik ga er vanuit dat ie zonder al te veel wijzigingen in productie kan….. en dat is bij de meeste concepts totaal onmogelijk.
autoliefhebber
botsautootje
lelijk maar snel!
grappig..
Geweldig, laat maar gelijk komen. Wat gaat ie kosten? Hopelijk net zo’n succes als de Caliber die geweldig is
Super stoer niet alledaags wagentje, vind ‘m al te gek vanaf de eerste foto’s.
Tenminste niet een look-a-like zoals zovele modellen, tenminste als de concept niet te veel van het productie model afwijkt.
Heb gelezen dat ie dit jaar op de markt komt.
Als de prijs/kwaliteit gunstig is, denk er zeker over. Proefrit zeker.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).