4 jaar dwangarbeid voor traag rijden

Auteur: , 3 Reacties

Goed bezig daar in Rusland... Iemand heeft blijkbaar een boete gekregen omdat ie te traag zou heben gereden, en na de veroordeling kreeg de chaufeur maar liefst 4 jaar dwangarbied! De langzame Rus zou een snelheidsduivel hebben gehinderd, deze is vervolgens over de kop geslagen en overleden...


Als “gewone automobilist” moet je in Rusland goed je ogen en oren open houden want niet zelden wil er een wagen met zwaailicht langs. Het gebruik van zwaailichten bovenop auto’s ligt echter onder vuur omdat vooraanstaande en rijke Russen daar blijkbaar nogal wat misbruik van maken. Die lappen met hun terreinwagens en luxe Volga’s de regels aan hun laars. Eigenlijk hebben we dus nog niet zo slecht hier in Nederland en Belgie…

In meer dan 20 Russische steden waren er dit weekend manifestaties tegen het gebruik van zwaailichten bovenop de auto’s. Zie de documentaire op vrtnieuws.net.

Met dank aan Stefan voor de tip!3 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Sir Smokalot
[offtopic]
Even aanvullend:

Het blauwe zwaailicht (migalki) is in Rusland een privilege voor de bovenklasse. Als je een zwaailicht en een speciaal nummerbord hebt sta je de facto boven de wet.
De ‘langzame Rus’, Oleg Sjtsjerbinski, stond op 08-08-2005 met zijn richtingaanwijzer te knipperen om linksaf te slaan toen uit het niets de mercedes van gouverneur Jevdomikov met een vaart van tegen de 200 km/h opdook, zijn auto schampte, en vervolgens tegen een boom terechtkwam.
Resultaat: 3 doden (de gouverneur, zijn chauffeur en zijn lijfwacht).
De rechter oordeelde dat hij opzij had moeten gaan, de gouverneur was te laat, dus hij mocht te hard en roekeloos rijden.
Ander verhaal: op 20-05-2005 reed de zoon van minister Ivanov een 68-jarige vrouw op een zebrapad dood. Aangezien deze jongen tot Ruslands ‘gouden jeugd’ behoort kwam het niet eens tot een rechtzaak….

Bron: NRC Handelsblad pagina 4, 13-02-2005.

Dit typeert wel weer hoe sterk je in je schoenen staat als individu of niet-belangrijk persoon in Rusland. Ik ben zelf tegen de ‘dictatuur van de gelijkheid’ in Nederland, maar zoals het er in Rusland aan toe gaat is wel het andere uiterste…..
[/offtopic]
Terwijl het Sovjet-rijk DE verwezenlijking was van het gelijkheidstotalitarisme nochtans. Maar ik ben het er niet mee eens dat “we het hier dan nog niet zo slecht hebben”. We hebben hier namelijk het meest extremistische verkeersbeleid van de wereld. Nergens is het verkeersbeleid repressiever dan in Belgie, nergens doet de regering zo veel en zo openlijk aan mobiliteitssabotage.
Gebeurt het hier niet toch? onder een ander noemer wel hoor…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).