Impressie Porsche 928

Auteur: , 42 Reacties


We schreven over een mogelijke opvolger van de Porsche 928, hier een impressie...

Porsche 928 achterkant scan
(via motorpasion.com)42 reacties

ziet er wel leuk uit
Dat zou wel eens wat kunnen worden.
autoliefhebber
Een 911 met motor voorin. In feite een tweedeurs Panamera. Het gaat allemaal zo op elkaar lijken.
bij Porsche lijkt alles al jaren (te)veel op elkaar toch?
autoliefhebber
@W0o0dy, wat ik al eerder in een ander topic zei, ze hebben in de jaren zeventig de kans gemist om te vernieuwen. Toen hadden ze met de 924 en de 928 een programma dat het mogelijk had gemaakt om de 911 uit produktie te nemen en verder te gaan met een moderne lay-out, motor voorin, waterkoeling. Nu zitten ze zo aan de 911 vast dat ze nooit meer anders kunnen.
ik vind dat ze (nu het vreselijk goed gaat) juist de kans hebben om een nieuw design in te voeren naast de 911. Dus juist een afwijkende look om de breedte te verstevigen ipv meer van hetzelfde maar dan net ff anders.
ik vind het te duidelijk een carrera GT met een dakkie en motorkappie
Te veel een BMW 6 met een saaier gemaakte 911 snuit. Ik weet het niet hoor maar volgens mij ging de 928 juist over een nieuw origineel design… dit slaat nergens op!
ziet er strak uit dat ding, maken maar!
Hey wat leuk, een carrera GT coupé…
Sir Smokalot
“bij Porsche lijkt alles al jaren (te)veel op elkaar toch?”
Hee WOoOdy, was jij niet degene die in een column ageerde tegen de vernieuwingsdrang bij autofabrikanten? :-)

De 911 is een succesnummer, why change a winning team? Bovendien vind ik dat er qua vorm een wereld van verschil zit tussen de 964 en de 997 (ik beschouw de modellen vanaf de 993 als de porsches die er nu nog niet erg gedateerd uitzien), en natuurlijk technisch ook.
Zolang porsche in staat is van de 911 een van de modernste, best sturende auto’s te maken moeten ze vooral met het model doorgaan (dan heb ik het nog niet eens over de klanten die het ze gaat kosten als ze de 911 afschaffen, misschien nog wel het belangrijkste argument).

Daarnaast: zijn we de Cayenne vergeten? Toch wel een revolutionair model voor porsche, of niet? Dan is er nog de carrera GT als ‘ultra high-end’ wagen.
En vergeet niet dat porsche een Duits bedrijf is, dus wat conservatiever.

Die impressies zien er bijzonder goed uit, je herkent er erg duidelijk de oude 928 in en het ziet er toch erg modern uit. Origineel is het inderdaad niet echt, maar ja, het past wel in de tijdgeest om oude modellen uit de jaren ’80 te recyclen.
Porsche staat weer weer op scherp…te gevaarlijk!
Ik zie graag fris, origineel en modern design. Maar ik ben wel tegen suffe updates die een redelijk uitziende auto lelijker maken (zoals de 9-5). Een familie modellen die duidelijk herkenbaar zijn is ook best logisch maar dit is zo saai….. en de 911 is uit de jaren 60 niet uit de jaren 80 ;-)
Sir Smokalot
Wat dat laatste betreft had ik het meer over de scirocco/jetta/corrado/928 updates, ieder zichzelf respecterende autoliefhebber weet natuurlijk dat de eerste 911 uit ’63 komt ;-)
Hij lijkt veel op de gt van voren…
Mooie bak man#
Iemand enige prijsspecificaties???
Sorry, maar wat een gezeur! Ik vind het een hele mooie impressie, het zou een goede Scaglietti tegenhanger kunnen worden! Ik zou hem wel willen hebben in ieder geval!
@smokalot, de cayenne is qua auto een vernieuwing maar heeft dezelfde lampen luchtinlaten, wielen als de andere porsches.
wat ik vernieuwend zou vinden is als ze een eventuele nieuwe 928 net zo’n groot contrast geven met de huidige 997 als dat ze met de 928 hebben gedaan in de jaren 70 tov van de carrera toen…

dat is met deze impressie duidelijk niét het geval!
ehm oktober 1964 om precies te zijn, daarvoor heette de 911 nog 901, maar Peugeot maakte bezwaar tegen het gebruik van die naam. Maar qua design was er eigenlijk totaal geen verschil dus 1963 mag ook :-)
Weet je wat dit is? Als je heel goed naar de achterkant kijkt zie je een aston martin v8 vantage met de lampen van een carrera gt. Niets mis mee wat mij betreft.
NEee

@ JPM

Porsche doet aston niet na…
wie herkent de vormen van aston nou weer niet?
mooi ding, kan zo gemaakt worden.
autoliefhebber
Oneerbiedig gezegd is het nog steeds een platgeslagen Kever, de bijnaam van de Porsche 356, de voorloper van de 911. De enige echte afwijkende Porsches waren de 914 (de Volkswagen-Porsche) en de 924 (had eigenlijk een Volkswagen moeten worden). De Cayenne is een ‘Verporschte’ VW Touran, daar deelt hij ook de bodem mee.
autoliefhebber
en de 928 week natuurlijk af als enige echte Porsche want de 914 en de 924 hadden beide Volkswagen/Audi-motoren.
carrera gt achterlichten maar allee het ziet er goed uit
ik vind het te duidelijk een carrera GT met een dakkie en motorkappie
Alwood – 16 Februari ’06 – 15:05


is dat negatief dan????
ik vind hem fantastisch!
Die vorige impressie vond ik dan toch knapper en meer op de echte 928 van weleer lijken, nu is hij idd een carrera GT achterkant en voorkant met daar iets panamera achtig tss.
tlijkt op een ferrari 612
maakt niet uit waar ie wel niet amaal op lijkt, tis gwoon een mooie auto
autoliefhebber bedoel je niet een verporschte touareg?
@ Ollie: je hebt gelijk
De meest winstgevende constructeur ter wereld steekt nog een tandje bij; het kan ècht niet op daar in Stuttgart.
Waar ze de capaciteit gaan halen om alle roddels (914, 928, Panamera, kleine Cayenne) waar te maken is een andere vraag…
Ding doet mij erg denken aan de Bentley Continental GT, m.n. die achterkant.
@ Djivy : wat dacht je van VW???
autoliefhebber
@Max, je hebt gelijk, het is Touareg.
Waar kan ik hem bestellen, want hij ziet er zeer gaaf uit, de Scalgieti maar dan afgemaakt..
autoliefhebber
@Marco, de HEMA heeft hem volgende week in de aanbieding van 300.000 euro voor 1,95…
lijkt te veel op aan aston martin
Leuk ding! “PORSHE STRIKEZ BACK!!!!!!
ja christoff tis waar ze pakken de reputatie van james bond af
carrera gt achterlampen
@Parcival: Absoluut geen BMW 6, dit is gewoon een Carrera GT coupé.

Tenminste, de impressie dan he. ;)
Ik vind het een mooie auto om te zien, op de achterlichten na dan. Deze lijken precies op die van het peugeot 407 coupe model. Het ontwerp van de 928 was zijn tijd ver vooruit! Een evt. opvolger zou het GTS model mogen zijn, maar dan helemaal gebouwd met de technieken van deze tijd. Een aantal uiterlijke veranderingen zouden dan o.a, verzonken ruitenwissers, ruiten strakker in de carrosserie, verlichting volgens de huidige techniek kunnen zijn.
Vanaf het moment dat ik deze auto voor het eerst zag, tot nu ben ik helemaal verlieft op dit model.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).