Laatste keer dat je iemand helpt…

Auteur: , 16 Reacties

Het kan je zo gebeuren, voor je op de snelweg zie je een ongeluk. Uiteraard stop je en help je de bestuurder uit zijn auto. De eigenaar van deze Jaguar X-type deed hetzelfde en legde de bestuurder op zijn achterbank. Daar lig je tenminste droog en warm, iets beter dan op het asfalt dus.

Toen het ambulance personeel arriveerde, klaagde de bestuurder over pijn aan zijn rug. De toegesnelde brandweer liet er geen gras over groeien en begon een reddingsactie. Dus werden de deuren verwijderd en het dak er af geknipt. Aangezien de eigenaar nog spullen in zijn achterbak had liggen, was de brandweer zo vriendelijk deze te openen met een koevoet.

Grappig kan er nog wel gereden worden met de Jaguar, dus dit is de eerste Jaguar X-type cabriolet!!

Bieden kan op ebay.

Jaguar X-type16 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
hoe?! in hemelsnaam! wtf?
niet dat de x-type zo geweldig en bijzonder is, maar toch…
De brandweer uw vriend?? Of was het nu…..
hij kan nu wel een mooiere kleur gaan uitzoeken met de verzekeringscentjes….of is dit niet gedekt? Wie zou deze schade gaan betalen?
Dit is echt een geweldige auto om op je superjacht te zetten…
Wel een beetje verstvigen natuurlijk, doet me denken aan de Landrovers van een of andere Saudische prins. Die pasten niet in het ruim dus heeft hij e bovenkant er overal laten afzagen…
wel ik denk niet dat de verzekering dit dekt
Dekster zelfs niet als de auto all-risk verzekerd is?
Ja dat kun je verwachten, je mag een slachtoffer van een ongeluk nooit verplaatsen. Vind het wel heel erg lullig voor de eigenaar, maar als hij een beetje had nagedacht dan was dit niet gebeurd met zijn auto.
ik moet maar 2procent betalen als ik een ongeluk heb en ik ben in de fout
maar als je zo een s-type hebt dan denk ik niet dat je een dure verzekering hebt
Jongens lees nou even die ebay advertentie. Daar staat dat de handelaar de auto van een verzekeringsmaatschappij heeft gekocht.
Natuurlijk wordt dit wel door een verzekering gedekt, namelijk de WA verzekering van het slachtoffer.
@Rits: Je mag het slachtoffer niet verplaatsen omdat het niet goed voor een slachtoffer is, dat heeft niets te maken met rechten die dan vervallen.
dekster, dit noemen ze een x-type
quote:@Rits: Je mag het slachtoffer niet verplaatsen omdat het niet goed voor een slachtoffer is, dat heeft niets te maken met rechten die dan vervallen.

Ja dat weet ik dat dat niet goed is voor het slachtoffer, daarom zeg ik dat ook. Als je een slachtoffer verplaatst naar je eigen auto dan kun je weten dat de brandweer dan je auto zal openknippen om het slachtoffer met zo’n min mogelijke risico eruit te kunnen halen om blijvend letsel te voorkomen.
@karlo
weet ik maar ik zie liever de s-type en drm was ik wat verward
Is ook standaard procedure hier in Nederland, dus als je getuige bent van een ongeval, hoe lullig ook (zeg iemand rijdt bij iemand anders achterop) en je plaatst het slachtoffer in jouw eigen auto, dan heb je kans dat de brandweer ook jouw dak er afknipt…
ja dit verhaal had ik ook al eens eerder gehoord, erg sterk wel waar…!!
Arnold (brandweerman)
Een kleine aanvulling op het geheel. De ambulance bepaald in geval van een ongeval hoet het slachtoffer eruit moet. Dus hun vragen of het dak er af kan, en dan gaat de brandweer dit doen. De brandweer bepaald en beslist dus niets.
E Voila’ En we hebben een cabrio!

goed te doen met die zon nu
wel ik ben zelf een vrijwillig brandweerman en ik kan enkel zeggen dat ze de standaardprocedure hebben gebruikt om het slachtoffer op een veilige manier op de draagberrie van de ambulance te transporteren, maar ook was het niet slim om van de eigenaar van de jaguar om het slachtoffer in zijn wagen te leggen. het leder is idd warmer en comfortabeler, maar hij had beter zijn jas onder het slachtoffer gelegd of hem op een andere manier comfortabel gelegd hebben dus niet in zijn wagen. ik denk wel dat de eigenaar zijn centjes zal zien van de verzekering, maar die zullen dan waarschijnlijk van de tegenpartij moeten komen als ze nie moeilijk gaan doen natuurlijk… :-p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).