Spyker SSUV in Genève

Auteur: , 35 Reacties


De uitnodiging voor de onthulling van de Spyker SSUV is vandaag verstuurd, op de afbeelding zijn de lijnen te zien van wat de D12 Peking-to-Paris (geen C12!) moet worden. De Super Sport Utility Vehicle wordt op 28 februari onthuld in Genève. Over spykers gesproken...

De guys down-under zochten een naam voor een extreme driewieler en hebben em Spykster gedoopt… jammer hoor! En dan ook nog “At Last- Something NEW” op je site zetten;)35 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
is wel een vage daklijn, maar ik kan niet wachten!
hoop dat ik hem mooi ga vinden
voor de rijken in dubai, in nederland is hier toch amper markt voor lijkt me.
tjah olie brengt geld op
En de rijken in Dubai hebben in het verleden ook niet echt uitgeblonken in stijl en schoonheid, dus ook al wordt ie ontzettend lelijk, ze zullen hem vast wel kopen

(hoop dat ie ook gaaf wordt)
Dit is het belangrijkste moment in de geschiedenis van het nieuwe Spyker. Deze auto zal het merk breken of maken. Als het een verkoopsucces wordt zal Spyker heel veel terrein winnen. Slaat hij echter niet aan, oei oei dan wordt het lastig voor mr. Muller want hier is al het geld in gestoken. Ik vraag me af wat er met de koers zal gebeuren nadat hij uitgekomen is.
ik zal voor ze duimen…
wat is NL nog waard zonder spyker??
autoliefhebber
Volgens mij is het een vierwielaangedreven variant op de gewone Spyker want voor 5 miljoen ontwikkel je geen compleet nieuwe auto. Ter vergelijking: de Porsche Panamera gaat 1 miljard kosten aan ontwikkeling. Gezien de produktie tot nu toe hoeven ze er maar enige tientallen per jaar te verkopen om de kosten eruit te halen. Voor de rijkaard die al een Cayenne Turbo S en een Lincoln Navigator heeft en wat bijzonders wil…
ik denk dat het op het chasis van een range rover is gebouwd
De ontwikkeling gaat zeker wat meer kosten en daarvoor heeft Spyker de Arabieren bereid gevonden hierin te investeren.
De auto die we nu te zien krijgen, is volgens de allereerste berichten van Muller nog een conceptcar.
In Autovisie stond ongeveer 6 mnd geleden een impressie van Michiel van den Brink en toen was er nog sprake van dat de SUV inderdaad op de huidige Spyker gebaseerd zou gaan worden.
Michiel is daarna voor Spyker gaan werken en zo te zien is het concept geheel anders geworden dan de impressie.
Gelukkig maar!
Ik wacht met spanning Geneve af!
autoliefhebber
@dekster, hoe weet je dat of is het een geintje?
er staat ik DENK
maar ik heb eens die grote vergeleken met een range rover en qua grote komen ze overeen
ze zullen denk ik veel techniek gekocht/gebruikt hebben van anderen om kosten te beperken. de lijnen vind ik er wel uitzien als een verlengd dak vd laviolette en de neus komt ook redelijk overeen volgens mij.
ik vraag me vooral af of de motor nog achterin zit :-P
autoliefhebber
@dekster, Spyker gebruikt Audi-techniek dus Q7 zou ook kunnen.
Hmmm, ff goed nadenken….Motorblokken worden ingekocht bij Audi. Dus, het zou toch niet dat ze straks het Q7/Touareg/Cayenne platform gaan gebruiken?
Shit, eerst goed lezen en dan opmerking plaatsen, sorry! Kijk een prototype kan je (relatief) snel maken. Het echte werk is wanneer je het ding wil lanceren, Spyker kennende (so far) is dat waarschijnlijk ergens in 2008/2009. En ik denk dat heel die SUV hype straks voorbij is en we weer teruggaan naar sjieke 4-deurs (zie plannen Porsche Panamera).
autoliefhebber
En ik denk dat heel die SUV hype straks voorbij is en we weer teruggaan naar sjieke 4-deurs (zie plannen Porsche Panamera).

Eindelijk een medestander op dit punt! Dier vierdeurs sportwagens zijn trouwens ook een hype.
ben nooit een voorstander geweest van welke SUV dan ook, maar als Spyker er eentje op de markt kan krijgen voor 2008 dan doen ze het nog niet eens zo slecht. En als het goed is voor de geldstromen dan komt er misschien ook nog wel geld vrij voor de ontwikkeling van de opvlger van de C8. Ook bij Spyker moet dat een keer………
autoliefhebber
Sportwagens gaan gelukkig lang mee. Laten ze eerst maar eens proberen de produktie goed op gang te krijgen.
ik denk dat de snelle merken zich op super “stations” moeten gaan richten.
zoals de Rapide en Espada, niet noodzakelijk 4-deurs maar wel praktisch. ook (lekker nostalgisch) moet er maar een nieuwe versie van de flofflof p1800es komen, een c50 oid…
ik denk dat ik van deze suv zelf spychots heb gemaakt
ik dacht eerst dat ze van sanyyong waren maar dat klopt niet
kzal een kijken of ik ze nog heb en ze dan via e-mail naar de redactie sturen
@dekster: zoals ik hierboven al zei, is de komende SUV nog slechts een conceptcar/showmodel.
Ik ken een techneut bij Spyker en die vertelde dat het nog slechts een zichtmodel zou zijn en dat hierna de technische ontwikkeling nog moet beginnen.
Er is dus waarschijnlijk nog geen meter mee gereden.
erikspeed
oke maar ik heb foto’s van een suv die ik niet kan plaatsen dus drm dacht ik dat het over de spyker suv ging
Op http://www.vwvortex.com/artman/publish/volkswagen_news/article_1691.shtml staan foto’s van een sportieve VW SUV. Wellicht delen ze hetzelfde platform?
@dekster: spiegels en motorkap lijken op een X5
ze hebben veel moeite gedaan om hem te camoufleren
@vincent
badankt om de foto’s te plaatsen
uit welk land is dat kenteken? Luxemburg of zo? En welk merk bouwt auto’s in Belgie en gaat binnenkort een SUV uitbrengen? Is het wel een SUV of is het eigenlijk een MPV die wat ongelukkig hoog op de wielen staat?
die Ssanyong is niet zo’n gek idee. de Rav4 zou misschien ook kunnen. Hoe oud is de foto?
autoliefhebber
Dit is beslist NIET de Spyker SSUV, maar een of ander Koreaans broedseltje.
@W0o0dy
in de herfst getrokken
maar ik zie hier een franse suv in
iemand sugesties?
Dit is een frans merk volgens mij..Ziet eruit als frans ‘troep’ en die kenteken is denk ik wel van luxemburg MAAR kijk naar de kenteken van de overige auto’s die op de foto’s staan. (medeweggebruikers)
@Rida
die foto is genomen in bastonge
en als je dat opzoek op de kaart ga je zien dat het tegen de luxemburgse grens licht en ver v/de franse
de foto’s zijn van ssangjong vandaag ben ik weer een tegen gekome, gevolgd door een ssangjong hij was zwaar gecamofleerd en ik heb ook een wazige foto (door de regen etc.)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).