Citroen C4 Triomphe sedan voor China

Auteur: , 35 Reacties


We hebben wat nieuwe foto's van de C4 sedan. Citroën noemt de carrosserievariant de "C Triomphe". Gelukkig komt de wagen niet naar ons land, hij wordt exclusief voor de Chinese markt aangeboden. Praise the lord!

Citroën is zeer actief in China, probleem met de C4 is dat de Chinezen niet zo van hatchbacks houden. Hun voorkeur gaat, zoals je ziet, uit naar sedans. Doet me denken aan de 206 sedan voor Oost-Europa. ook zo lelijk (via motorpasion).
35 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
mijn god! wat hebben we toch weer geluk dat die auto ons land niet komt verpesten.
So god does exist.. God zij bedankt.. ;)
De gewone C4 coupe vind ik tans niet mis, maar dit???
One of the ugliest cars on this planet. Surely badly built and unreliable also.
Die achterlichtunits zijn from outer space!
Zo lelijk is ie nu toch ook weer niet. Ziet er zelfs beter uit dan een C5, en over die draak hoor je niemand klagen.
dat citroen niet gwn naar china verhuist hun modellen kunnen ze daar goed kwijt aan die smakeloze chinezen
de verhoudingen lijken niet helemaal te kloppen op bepaalde foto’s, da’s meestal een slecht teken.
Oeps, dit ding komt toch gevaarlijk dichtbij: http://autotelegraaf.nl/vanonzeredactie/?id=41236

“De derde carrosserievariant binnen het C4-programma gaat in 2008 als C4 Sedan op in ieder geval de Spaanse markt in de verkoop.”
Wat is er in hemelsnaam mis met deze auto?! Ik vind het hem wel leuk. Misschien ga ik hem wel importeren… (haha)
thomas van amen
Ik vind deze wagen erg fraai. Wat een misplaatste kritiek van al die “kenners”
Veel beter dan al die afschuwelijk lelijke SUV’s, MPV’s, wagons en wat dies meer zij.
Waarom mogen wij sedans toch niet mooi vinden? Ik snap er werkelijk niets van. Ik vind hem in ieder geval zeer fraai. O zo!
@ thomas van amen
Yes! Eindelijk een medestander! Ik vind sedans ook mooier dan andere carrosserievarianten. :D
helemaal mee eens, ik zie ook niet wat er mis is met deze wagen.
Zot van Citroëns schrijft
de gewone c4 is goed ik vind deze niet mis maar tis gewoon mijn type niet
citroënfreak
Deze wagen vind ik niet zo mooi maar de chinese C2 is zeker niet mis !!!!!!
Waarom importeren ze die niet de huidige C2 kan nogtans een vervanger gebruiken!!!!
@ Citroënfreak; Nee, verkeerd is die C2 idd niet, maar het is gewoon een verbouwde Peugeot 206! Dus vrij oud, en zal hier niet zo goed verkopen. Ook zou het weinig creativiteit tonen, en Citroën is juist weer creatiever aan het worden, die C2 zou dat teniet doen. Het zou het imago geen goed doen.
citroënfreak
Ik begrijp het wat je zegt citrofiel inderdaad de chinese c2 is veel afgekeken van de peugeot 206 veel geluk dat de c4 sedan naar china gaat maar de c4 cabrio zouden ze wel mogen importeren!!!!!!
@ citroënfreak; Nee, dit zou idd niet verkeerd zijn:
http://img02.picoodle.com/img/img02/7/4/2/f_CitroenC4CCm_5888670.jpg
Hij is nogal klein, zo te zien, kijk hier: http://www.anwb.nl/published/anwbcms/content/auto/nieuws-en-tips/ak/toekomst/citroen/citroen.nl.html voor een link naar een grotere.
citroënfreak
Ik heb gehoord dat citroen met een C3 minispace zou komen zoals indertijd de toyota yaris die verso werd wel citroën had zowat dezelfde gedachten.
zoek op google Citroën C3 minispace
citroënfreak
Ja citroën kan ook eens lelijke modellen hebben zoals de C4 sedan maar ze hebben ook mooie modellen zoals de nieuwe citroën C5 die er in 2008 aankomt.
@ citroënfreak; En hoe denk jij te weten dat de nieuwe C5 mooi wordt? Er is nog niets over bekend, alles wat er is zijn impressies… En die zeggen niets, als ze niet gebaseerd zijn op info van Citroën zelf. Mss dat ze op spyshots gebaseerd zijn, maar dan nog vallen daaruit geen details te herkennen. Wat ik wil zeggen: Je weet nog niet of de C5 mooi wordt… (maar ik hoop het wel)
En over die C3 Minispace, ik heb er ook over gehoord ja. Het stond oa in de CitroExpert (magazine, zie link in mijn naam). Als ze hem er wat dynamischer uit kunnen laten zien dan de Yaris Verso, meer zoals de Nissan Note (die een aardig succes is), dan zou het ook wel kunnen lukken. Maar weer weten we niets, afwachten dan maar… (ik kijk uit naar de toekomst)
citroënfreak
Ik weet het dat de C5 mooi wordt want mijn broer werkt bij citroën en heeft me officiële foto’s laten zien.
citroënfreak
CITROFIEL:Wil je de C5 zien dan kijk je eerst bij spyschots op http://www.anwb.nl dan ga je naar google en tip je in Le nouveau citroën C5 je ziet de C5 links bovenaan op de eerste pagina.Ps (de wagen wordt al gebouwd in ondermeer rusland)
Verder heb ik ook bevestigend nieuws zoals:Er komt dit jaar nog een C4 cabrio die officiël zal luisteren naar de naam De citroën C4 pluriël maar citroën twijfelt nog of het hetzelfde systeem zal hebben zoals de nu huidige pluriël of wegklapbaar dak zoals op je afbeelding.
Verder komt er nog een nieuwe C3 in 2008 en ook een MONOVOLUME.
Deze zal lijken op de nissan note.
Deze informatie is BEVESTIGEND!!!
citroënfreak
Ben nog iets vergeten in 2008 komt er nog een tweelingbroer van de C1,aygo en 107 namelijk de opel mini.
Zoek maar op op google.
Zeg, ik zou het graag geloven citroënfreak, maar zoveel nieuws, bekend bij slechts één persoon? Vreemd. Over de C5, ik vind slechts impressies en enkele spyshots via autowereld.com. Dat hij al gemaakt wordt in Rusland is onzin, misschien een paar voorserie-dingen, maar al via een productielijn lijkt me niet. En die Opel Mini klopt ook niet. Die is niet op basis van bestaande modellen, zoals jij zegt, maar het wordt een “C1-killer”, gewoon een nieuw model in de C1 klasse.
Over die C3 monospace wordt al heel veel gespeculeerd, daarvan denk ik dat hij idd wel gaat komen. Van de C4 “pluriel” hoop ik het ook, en dan met een klapdak, dat systeem van de C3 pluriel is onhandig.
Nogmaals: ik zou je graag willen geloven, maar het is zo onwaarschijnlijk en niet kloppend… Ach, we zullen wel zien wie er gelijk heeft. ;)
citroënfreak
Ja als jij het zegt citrofiel zal jij het wel weten zeker ik ga daar niet over discusieren.
Ik wil je je mening niet ontnemen.
Maar wat ik wel weet en jij mis bent is dat de opel op de basis van de c1 komt want opel heeft een contract afgesloten met PSA voor het onderstel net zoals de toyota aygo te mogen gebruiken.
citroënfreak
Ter info citrofiel mss ben jij een nederlander als dat zo is geen probleem als je een belg bent te beter want vandaag ligt er in de boekenwinkels een magazine te koop genaamd autowereld en daarin vind je alles over de nieuwe C5,laguna,mondeo en de nieuwe vectra. Ik heb deze natuurlijk al aangeschaft.
En de foto en technische gegevens van alle nieuwe wagens zitten erbij!!!
@ citroënfreak; Nee hoor, ik weet niets ;) , maar het lijkt me zo onwaarschijnlijk. Over die Opel Mini, jij verwees me naar een site met info over een Opel Mini, maar daar staat niets over het delen van componenten, slechts dat het een concurrent wordt:

“In de categorie van mini-stadsautootjes, is het Renault Twingo de koningin. Sinds meer dan tien jaar regeert zij op de sector die enkele kruimels overlaat, aan concurrente van dezelfde maat. Vandaag moet zij met een nieuwe komst zoals Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo samenstellen, morgen zal zij eveneens hebben misschien om met een model van bij GM het hoofd te bieden, een Opel die wij willekeurig “Mini” hebben gedoopt. Klein stads, denkt er het merk aan Blitz sinds niet slecht jaren. Trouwens heeft zij in haar reeks reeds een model van 3,50 meters lengte: Agila. Maar deze, die omstreeks 2007 gewijzigd zou kunnen worden, wordt meer als mini-monospace beschouwd dan zoals een kolenwagen. Voor het project “Mini”, wil Opel een auto van dezelfde afmetingen (3,50 m van lengte) bouwen en produceren, die van twee deuren (+ hayon) alleen maar en een grootte onder normale maatstok is voorzien, 1,50 m (vooral als men het met 1,70 m van Agila vergelijkt). Behalve technische kenmerken nabij deze van de concurrentie, rekent Opel eveneens op veel een meer tonische en meer dynamische gang om een nieuw publiek te hopen te veroveren.”
(met dank aan de vertaalmachine ;) )

En verder: helaas, ik ben geen Belg. Dus die autowereld kan ik niet kopen. O wacht eens even. Morgen ga ik naar Antwerpen! Ik ga zeker kijken!
citroënfreak
Ok bedankt voor je mening citrofiel.
Kijk zeker morgen uit naar die autowereld.
Nou zeg, ligt het aan mij of zijn er geen tijdschriftenwinkels in Antwerpen? Het zal wel aan mij liggen, maar er is mij geen een opgevallen… :( Maar op de cover die ook op de site staat zie je de voorkant al. Die vind ik best geslaagd, al zouden de chroomstrips met de chevrons erin wat minder evenwijdig moeten lopen. Ze zijn nu zo recht, en dat maakt de voorkant zo zakelijk (saai). Voor de rest kan ik er HELAAS niet veel over zeggen… :(
*krijgt kotsneigingen*

sorry citroënfans, hier houd ik dus echt niet van.
@ flappie
hij ziet eruit alsof ie is uitgekotst :P
kom je aardig vroeg mee :P
ik vind de C4 sedan mooi, mooier dan die lelijke hatchback versie die hier verkocht word

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).