Ford S-Max en Ford Galaxy

Auteur: , 19 Reacties


Ford toont na een jaar de productieversie van het SAV studiemodel; de S-Max. Op de autoshow in Genève zal Ford de nieuwe MPV officieel presenteren. De wagen komt in het modellenprogramma tussen de Mondeo en de Galaxy, deze laatste is ook vernieuwd en zal tevens in Genève debuteren.

Hieronder een afbeelding van de nieuwe Galaxy:Ford Galaxy

De S-Max en Galaxy zullen vanaf juni leverbaar zijn.

De S-Max is leverbaar met twee benzinemotoren en een diesel, dit zijn de 2.0 viercilinder met 145pk, de 2.5 vijfcilinder turbomotor met 220pk en de 2.0 TDCi met 140pk. De prijs begint bij 33.050,- euro.

De Ford Galaxy is leverbaar met dezelfde 2,0-liter benzinemotor (145pk) en de diesel met 140pk. De prijs van de Galaxy begint bij 34.300,- euro.19 reacties

Vanwaar komt deze informatie?

Een ontvangen persbericht? Foei, dan is het embargo geschonden.

Van een andere site? Foei, dan staat er geen bron bij.
Het staat op alle sites, daarvoor stond het al op diverse fora…
die galaxy is weer een behoorlijk lompe bus geworden…. die S-max is een heel stuk strakker qua vormgeving
vreselijk, wat een gedrochten! dit was toch een auto-weblog?
Ik heb een nieuwe galaxy zien rijden deze morgen op de E314 richting brussel. Heb uiteraard een foto genomen, waar kan ik m posten?
@ilja: ga naar http://www.imageshack.us plaats de foto en plak de link in een berichtje. Thanx.
de galaxy is minder maar wie weet is ie in het echt iets mooier
de s-max is echt strak zeker met al dat oranje in het interieur
de meeste ford modellen worden saai maar de s-max;-)>-)
Dit is echt wel een strakke bak!!! Echt een uitkomst voor mensen die op zoek zijn naar een auto die en veel ruimte heeft, en sportief is. Netjes :)
De S-Max is een verademing in het Monovolumewereldje! Hij ziet er krachtig, gevaarlijk en sportief uit.

Wie gaat zich in godsnaam een Galaxy bestellen? Hij kost meer, is pakken minder mooi, weegt iets meer en verbruikt bijgevolg iets meer. En in de S-Max passen ook 7 passagiers. En wat kan het papa nu schelen dat het achterin de S-Max net iets krapper is?
Toevallig ben ik zo’n vader die en Galaxy besteld heeft. Als je voor functioneel gaat en rationeel nadenkt krijg je meer voor je geld. Ruimte achterin veel beter. Extra stoelen in de S-Max kosten een fortuin. Kleed een S-max aan op Galaxy niveau en je bent aan de beurt.
Toegegeven, de S-max is “mooier” maar als het verstand gaat spreken, koop je toch een Galaxy.
pieter autofreak
de s-max is een prachtige wagen.mooie velgen trouwens!
Roger Kellerman
Ik heb 2 Ford Galaxy’s gereden. Ik stap nu over van een Toyota Avensis Verso naar een Ford S-Max. Twee van mijn kinderen zijn de deur uit, dus na 15 jaar heb ik geen 6 stoelen auto meer nodig. Lekker breed, hoge stoelen en veel ruimte, met 5 stoelen. De S-Max is de enige auto in deze prijsklasse die dat biedt. Wie koopt er nog een sedan of hatchback.
Hier nog zo’n vader die de Galaxy gaat bestellen. Yep, de S-max is gestroomlijnder, maar qua ruimte toch echt geen fullsize MPV. En met 4 kids op vakantie naar Frankrijk heb je dat echt wel nodig. In de klasse van (min of meer betaalbare) MPV’s is de nieuwe Galaxy de strakste en één van de zuinigste. Ga maar vergelijken en dan zul je zien dat het veel minder een ‘busje’ is dan bijv. de Seat Alhambra, de VW-Sharan, de Citroën C8, en de Renault Espace.
Hier alweer zo’n vader die de Galaxy heeft besteld. Ben het vollegig eens met de persoon hier boven. Ik vind de de voorkant van de Galaxy wem mooier. Dit komt door de mistlampen. Maar van de zijkant is de S-Max inderdaat meer gestroomlijnd. Maar als je de 6e en 7e zetel wil gebruiken, kan je beter de Galaxy kopen. Bij de S-Max is op de derde rij de beenruimte niet voldoende voor volwassen personen.
Rij inmiddels een paar manden met de Galaxy. Wat een heerlijke auto. Blij dat ik viir de Galaxy gekozen heb; meer ruimte dan een S-Max en op de lange duur een meer “tijdloze”auto.
Heerlijke diesel, voldoende power, echt een reisauto. Ben alleen wat minder tevreden over de ingebouwde navigatie. Als je 3200 euro over hebt voor een kleurenscherm moet je die nemen (zat in mijn vorige mondeo, is goed) De 1200 euro voor een monochroom ding waar alleen de Benelux op staat is matig. CD is traag en je kan hem per land (!) uitbreiden a 149 euri..
Koop een TomTom….
Is er al meer duidelijkheid omtrent de dieselautomaat van de S-max?
Ik wacht al maanden op een berichtje van Ford… zonder succes natuurlijk.
Dit geldt trouwens voor de nieuwe Mondeo diesel, daar al iets van gehoord?
mercedes driver
ford betekent. fabrication ordinaire. reparation deficille. hahahaha.
hey mijn vader heeft een galaxy, niet de nieuwste maar een generatie ervoor. Ben er echt blij mee, we waren laatst bij de ford dealer, als je achterin een S-max wil zitten moet je eerst je benen weg laten halen. Ik kan nog net aan in de auto van mijn vader achterin, ben nu 1.72 m. Ik denk niet dat ik in een S-max acherin pas. Bij de nieuwste galaxy kan ik ruim achterin mits de 2e stoelen rij niet helemaal naar achter staat. De galaxy is een veel betere auto als je met meer dan 4 mensen bent. Want om 10 uur achter elkaar met zijn 3e naast elkaar te zitten gaat ook niet goed. We gaan namelijk weer met onze diesel op wintersport, geen gekloot met een dak kover nee alles past erin.

MVG,

Leander
Ik heb veel in een bus voor het werk gereden,en heb nu besloten om een galaxy 2.0 tdci automaat te kopen(na een goede proefrit)ik vind de S-Max achterin te klein met 7 stoelen en heb daarom voor een galaxy ghia uitvoering gekozen.Ben tevens wezen shoppen bi andere merken maar vind dit een geweldige candidaat

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).