Aandacht van het personeel niet afleiden

Auteur: , 3 Reacties

We weten inmiddels dat handsfree bellen nauwelijks veiliger is dan het gebruik van een carkit. Het probleem zit 'm zuiver in het feit dat "het personeel" is afgeleid. Toch kan een bestuurder op verschillende manieren zijn afgeleid. Zo zie ik mensen zich in de auto scheren, opmaken, rapporten lezen, etc. Dus we kunnen stellen dat de maatregel die het handsfree bellen verplicht stelt, een prachtige melkkoe is...

De regel zou eigenlijk zo in elkaar moeten zitten dat je een bekeuring krijgt wanneer je op een overantwoordelijke manier bent/wordt afgeleid tijdens het autorijden, maar zie daar maar eens een wet voor op papier te krijgen. Dat lukt natuurlijk nooit. Het bestraffen van een mobieltje in de hand is veel gemakkelijker. Onderzoek van het “Transportation Research Institute” van de universiteit van Michigan, heeft wetenschappelijk vastgesteld dat gezellig beppen tijdens de autorit net zo gevaarlijk is als bellen, dus straks dan ook maar een bekeuring wanneer je zit te kletsen met je bijrijder.

En dan te bedenken dat straks de auto’s zelf ook gaan bellen. Dan krijg je een bekeuring omdat je auto aan het bellen was. ;-)

Lees meer over het onderzoek op umich.edu (via: autoblog.com).3 reacties

Ik vind een sigaret roken in de auto toch veel gevaarlijker en daar wordt niets opgezegd. Ik laat dan toch liever mijn gsm op men schoot vallen dan een brandende sigaret.
Vaak zie ik zelfs aan de ene hand een sigaret en aan de andere hand een gsm en dan sturen met de benen(dijen) neem ik aan
hoezo met je benen? ;-)
Sir Smokalot
Gevaar ligt er puur aan waar je je bevindt.
Wanneer ik ’s avonds over de A7 rij, (die eigenlijk altijd leeg is) kan ik best even een telefoontje plegen lijkt me. Je hoeft dan immers niet met te veel dingen tegelijk bezig te zijn, maar zelfs dan merk ik vaak dat de snelheid zo met 10-15 km/h zakt als ik even niet goed op de teller let. Wanneer ik echter in de stad rij vind ik het volledig onverantwoord om te bellen, omdat je simpelweg je kop niet genoeg bij het verkeer hebt.
Ook al kan de een beter dingen tegelijk dan de ander, bellen leidt af, dus in de stad mogen ze er volop voor bekeuren wat mij betreft (ook fietsers, da’s me nog steeds een doorn in het oog).
Hoe vaak ik al niet voor de kat zijn viool heb staan wachten omdat zo’n bellende l&l zijn knipper niet aan zette….
Je zal toch ergens grenzen moeten trekken, en bellen in de auto kan je gewoon niet doen als je niet op een lege weg rijdt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).