De Smart Roadster krijgt een tweede leven

Auteur: , 11 Reacties


De Roadster is door Smart uit productie gehaald, omdat er te weinig geld aan werd verdiend. Het kleine sportautootje vond ik best aardig, maar ook veel te duur. Zeker voor de prestaties die werden geboden, de basisversie had 60 pk en ook de 82 pk sterke versie heeft 10,9 seconden nodig om de 100 te bereiken.

Weliswaar bood Smart ook een Brabus variant aan met 101 pk, maar die stond in de boeken voor een dikke 30 mille. En dan nog waren de prestaties lauw-warm, met een standaardsprint in 9.8 seconden. De rijbeleving schijnt overigens wel dik in orde te zijn, maar voor de cijferfreaks is het nooit wat geweest.

In de afgelopen tijd hebben verschillende partijen interesse getoond in de Smart Roadster en het Britse project Kimber gaat de Roadster overnemen. Project Kimber mag het ontwerp van de Roadster en Roadster Coupé wijzigen, produceren en onder een andere merknaam verkopen. Misschien een idee om een versie met iets meer pk’s te brengen.11 reacties

1200 of 1300 cc motorfietsblok erin en een sequentiële versnellingsbak….. werd het toch nog leuk!
er is ooit een prototype geweest waarin met 2 smartblokken aan elkaar had gebouwd…ook leuk?
ja, maar als één zo’n 660 cc koffiemolen al zoveel geld moet kosten dan zijn twee van die krengen vast niet goedkoper….. Doe maar gewoon een 180 hayabusa motor met 6 of 7 versnellingen, dat lijkt me snel zat en niet al te gek duur.
“De Roadster is door Smart uit productie gehaald, omdat er te weinig geld aan werd verdiend.”

Volgens mij heeft smart nog nooit één cent verdiend op de roadster.

Owja, smart is altijd met een kleine letter ;-)
leuke uitdaging voor project kimber om er een winstgevend autootje van de maken;D…als ze ‘m voor niet te veel geld en met goede kwaliteit/prestaties zou ‘tnog best een ‘succes’ kunnen worden
mijn pa werkt op nedcar, en vlak voor het begin van de productie van de smart forfour was er opendag, en toen stond daar een smart roadster met V6:-)
Ik weet niet meer wat de cijfers waren, maar die waren zeker weten goed:P
Heb een keer een dag met zo’n ding gereden, snel is ie inderdaad niet maar lachen is het wel. Tè laag bij de grond en heel strak sturen, net een kart.
ik vind deze dat deze wagen schandalig veel geld kost
voor die prijs heb je goede 2de hands lotus
Je kan zeggen wat je wil, maar ik rij nu 2,5 jaar rond in de smart roadster 45Kw. En haal over anderhalve week mijn nieuwe smart roadster coupe op. Dus als die niet leuk ws had ik dat vast niet gedaan :-):-)
Een smart roadster koop je niet met verstand, maar met emotie..en een behoorlijk gevulde portemonee. Het is gewoon top speelgoed!
Ik heb de mijne net te koop gezet,
ik ga een alfa romeo GTV kopen :p
Ben ook zeer content van men roadsterke,
nooit problemen mee gehad!
ik snor nu 3 jaar met een roadstarke rond
gewoon een zaaaaaalig autoke.

akkoord wat duur misschien in aankoop, maar dat
haal er zo weer uit met het verbruik, de rijtaks,
en vooral het zalig rijplezier

je moet een bergjes opzoeken, bv belgische ardennen


maar smart zit nu eenmaal met dat gebrek aan prestige, ’t is maar een smart en is er nog dat ander schakelsysteem, maar daar heb je verstand voor nodig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).