Alfa 1.9 JTD naar 175 pk

Auteur: , 20 Reacties

Onze Italiaanse collega's hebben een gerucht opgevangen dat de 1.9 JTDm 16v motor van Alfa Romeo een kleine upgrade gaat krijgen. In plaats van de huidige 150 pk gaat het blok 175 pk leveren en een gelijk gebleven koppel van 340 nm. Nu veegt het huidige JTD 16v blok al de vloer aan met een Q7 TDI, maar straks worden de prestaties helemaal indrukwekkend.


De sprint naar de 100 wordt straks in 8,6 seconden afgelegd en de topsnelheid wordt 222 km/u. Overigens schijnt er wellicht ook een kleine facelift aan te komen voor de Alfa GT, alhoewel de GT eigenlijk pas kort op de markt is.20 reacties

Dat is niet slecht voor een 1.9. Dat is ongeveer 92 pk per liter. De nieuwe GT3 of GT2, dat weet ik niet meer, heeft 115 pk per liter en dat is dan een sportauto en dit een gewone auto.
Dat is echt appels met peren vergelijken. Benzine met Diesel en atmosferisch met geblazen.
“alhoewel de GT eigenlijk pas kort op de markt is.”

Toch valt dat nog wel mee. Volgens de ongeschreven regel komt een facelift na ongeveer drie jaar. De GT is er vanaf januari 2004, dus de facelift komt na 2,5 jaar. Vrij vroeg, maar niet abnormaal.
@(O.D.): Inderdaad.
prachtige wagen
maar ja, waar blijft de 2.4JTDM vijfcilinder met 200pk dat is echt een beest en die diesel klinkt ook nog goed.
de 2.4 met 200pk moet dan ook ff wat extra power krijgen :-). Renault heeft een 2.0 met 175pk en 360nm ofzo. Ook zeer netjes.
Wacht maar tot de 1.9 JTD met 200 pk uitkomt in 2007!
Autoliefhebbers die kicken op diesels in sportieve wagens, dat is zo`n beetje als Grieken die liever knapen dan meisjes hadden. Je kunt daar ook mee neuken, maar het is toch niet hetzelfde…
Bij de Grieken had dat nog een praktische reden, knapen worden namelijk niet zwanger, maar de diesel is een louter product van takswetten.
Zo`n Alfa zou met een 2000 of 2400 zescylinder benzine moeten komen.
En iemand moet de DI motoren geschikt maken voor LPG, of andersom. Ja dat is ook een product van takswetten, maar dan heb je tenminste een echte automotor.
Nog beter is de takstoestand op brandstoffen te normaliseren, we moeten een voorbeeld nemen aan de angelsaksische wereld, daar rijdt geen kat met diesel maar met normale benzine zoals echte auto`s past. Is meteen ook het roetprobleem van de baan.
@ ZOEF: even een klein detail. De Grieken namen niet jongens omdat die niet zwanger werden. Ik hoop niet dat ik je moet uitleggen dat een meisje dat in de k*nt gebonkt wordt ook niet zwanger wordt.
het is niet zo dat ik kick op een diesel in een sportieve auto. Maar als je toch een diesel moet rijden, dan is een leuke sportieve auto misschien wel interessanter dan de zoveelste standaard sedan……
@zoef jongen, jongen toch
Zal weer net als met de Brera proberen de auto zo snel mogelijk te bemachtigen.Kunnen de boys van autoblog weer een artikel schrijven.Je moet elkaar toch helpen in de wereld.
Helemaal mee eens! (h)
hoezo ongenuanceerd om zo over diesel te praten…..
een 200pk 1,9JTDm wordt nu ontwikkeld en volgens de geruchten staat deze in de planning voor 2007. We hebben het dan over een diesel met meer dan 100pk per liter!! Top!

Omdat de 2,4JTDm ook al 200pk levert gaat deze naar verwachting naar ongeveer 225pk.
Dank aan autoscoops, voor de info.
@Wouter: Lijkt het je wat? Een Alfa GT met 200pk diesel en 360nm koppel?…. Q7 move over! LOL
Diezel of benzinemotoren… Bij sportiviteit hoort een bezinemotor zou je zeggen, maar is dit niet aan het veranderen? Twee maand geleden heb samen met een vriend ik een testritje gemaakt met een 159 sportwagon V6 3.2 260pk. Zelf ben ik eigenaar van een 159 136pk 16v. Onze indruk : is dat 260pk? Dat gaat niet vooruit! Zelfs als je de motor laat janken tot 7500toeren! Het geluid is waaw! Maar wij hadden het gevoel dat de prestaties van mijn 1.9 JTD 136pk (wat zeker niet speciaal is) niet veel of niet moesten onderdoen aan die V6! Het viel echt tegen en een bezinemotor heeft weinig Nm. Je moet die dus lekker in toeren jagen, maar de prestaties waren marginaal. Misschien omdat de motor amper 2800km op de teller had en is deze dus totaal niet ingereden…
een Alfa motor moet altijd eerst ingereden worden. Pas na meerdere KM ga ie sneller lopen.

JTD ´s zijn Maß der Dinge. Een gechipte 20V is helemaal niet meer bij te houden en klinkt net zo mooi als een ottomotor.
Ik rij nu een 1.9JTD met ±180pk en lekker veel power onderin, maar wil meer…
Ben aan het kijken naar een 3.2V6 benzine maar vraag me af of dit dezelfde of een betere kick geeft dan mijn diesel. Wie kan mij vertellen wanneer de restyling van de GT uitkomt en of daar ook een evt 2.4JTDM in komt te hangen? Of de neiuwe 3.2V6 met 260pk? En wat gaan ze aan de buitenkant restylen???

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).