Meer info & foto’s Alfa 159 SW

Auteur: , 11 Reacties


Hoe de Alfa Romeo 159 Sportwagon er uit zou te komen zien, wisten we al. En ook op het motorisch front zijn er geen grote verassingen. De SW volgt de motorisering van de 159 sedan.

De 159 Sportwagon komt beschikbaar met vier benzinemotoren en drie diesels, allemaal bekende blokken. De JTD’s hebben een inhoud van 1.9 of 2.4 liter en bieden 120, 150 of 200 pk. Doordat de Sportwagon 50 kg zwaarder is dan de sedan, zijn de sprinttijden naar de 100 iets langzamer, respectievelijk: 11.2, 9.6 en 8.6 seconden. De langzaamste diesel bereikt zijn top met 190 km/u en de snelste bij 226 km/u.

De goedkoopste (of minst dure) 159 SW wordt de 1.8 MPI met 140 pk, welke overigens later leverbaar wordt. De overige benzinedrinkers zijn JTS motoren met 1.9, 2.2 en 3.2 liter inhoud en 160, 185 en 260 pk. De sprinttijden varieren van 9.9 tot 7.2 seconden en topsnelheden van 210 tot 237 km/u.
11 reacties

haal die rail van het dak ze verpesten de wagen
voor de rest zoals gewoonlijk van alfa(behalve bij de spider) PRACHTIG DESIGN
Mooie auto
vind de 156 nog steeds iets mooier maar ik moet zeggen die wagon met die velgen is wel gaaf. Daar ruil ik mijn leasebak wel voor in hoor ;-)
@dekster: goed punt. Rails van het dak. Je moet er vaak voor bijbetalen. Is eigenlijk niet voor te stellen. Rails is alleen om treinen en trams over te laten rijden. 159 is prachtige station.
lijkt net een mazda joh
@rutger: ik zou zeggen, leg de plaatjes eens naast elkaar en zoek de overeenkomsten…..anders dan 4 wielen, 5 deuren, twee spiegels en dat het een wagon is…..
ik vindt die grijze ook wel op een mazda 3 lijken moet ik zeggen, verder vindt ik hem te gedrongen. een station is laag en gestrekt. in het zwart en verlaagd kan het nog wat worden, maar ik vind de huidige sw een stuk mooier..
komt omdat de overhang aan de achterkant
veeeeel te klein is.. hadden ze beter
kunnen doen. nu is ie net zo groot
als de sedan, dat hebben ook niet
veel auto’s. waarom niet als altijd?
in het zwart zie je die zwarte vlakken
aan de onderkant achteraan niet,
dat staat een stuk leuker dan
bij dat rood
Ik zou er graag voor gaan zo’n 159 SW ik rijd nu een 530D van het vorig type en denk er aan om de over stap te maken naar een 2.4 JTD maar twijfel nog !!! wie overtuigt mij? (WOoOdy jij lijkt me wel iemand die hier raad mee weet)hoewel het uiteraad altijd een kwestie van smaak blijft
Reclame met Catherine Zeta-Jones: http://www.youtube.com/watch?v=6PvUnig_XRc
M’n vader heeft een witte Ti met antracietkleurige velgen besteld (de 3.2 versie), kan niet wachten tot ie er is!
Blijft een van de mooiste betaalbare auto’s die er hier rondrijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).