Mercedes C55 AMG vs Audi RS4

Auteur: , 39 Reacties


Heb je ergens nog een ton liggen om te besteden en ben je op zoek naar een luxeprobleem? Die heb ik voor je! Kiezen tussen de Mercedes C55 AMG en de Audi RS4, of is die keuze helemaal niet zo lastig?

Beide auto’s zullen begin maart in Genève te bewonderen zijn. Volgens fabrieksopgave, heeft de Audi RS4 de betere papieren, maar wordt dit in de praktijk ook waargemaakt? Volgens het Duitse Auto-Motor-und-Sport moet het antwoord op deze vraag “Ja” zijn, maar het luistert nauw. Van de 650 te verdelen punten scoort Mercedes er 484 en mag Audi met 497 punten de beker mee naar huis nemen.

Zelf vind ik de keus op zich niet zo lastig. Rijd die RS4 maar voor hoor!
Meer op: auto-motor-und-sport.de39 reacties

RS4 was was toch van ongeveer €100.000? Maar ik heb ook inderdaad veel liever een RS4.
Je hebt gelijk Jaap. Ik zat naar de Duitse prijzen te kijken. Dan wordt weer pijnlijk duidelijk hoe we hier genaaid worden met de BPM.
die mercedes C is toch een beetje een auto voor een vent van 50 in mijn ogen. Dat heb ik met de RS4 duidelijk minder. Maar goed, voor zoveel geld rij ik liever een tweedehands Elise en een beetje vlotte, ruime zakenauto (ik denk 159 of zo) maar goed, dat mag iedereen lekker zelf weten en het zou niet goed zijn als iedereen dat zou kiezen… :-)
Fantastische auto die RS4, kosten € 106.900,- in Nederland. Bij http://www.germanselect.nl circa 8% op een nieuwe. Over een half jaar hebben we meerdere Audi’s RS4 welke als dienstauto voor de fabriek gebruikt zijn. Deze worden door ons met ongeveer 20% korting verkocht, inclusief BPM en BTW!
Die RS4 ziet er bruter uit maar mercedes is wel een klasse apart ik zou persoonlijk niet kunnen kiezen allebei zijn het echte monsters waarbij je bij het stoplicht wel veel auto’s eruit accelereerd
1 keer rijden met quattro en je bent verkocht, daar kan geen auto tegenop!!!
ik zou voor allebei gaan als ik me ze kon permitteren, maar mercedes kan klasse en sport bij één brengen bij de rest van de wagen s is het oftewel sport of klassiek
de audi RS 4 hij is mooier dan de mercedes. de mercedes is te normaal. de rs 4 springt er echt uit.
Daar hoef ik nog niet eens over na te denken, al kwam de benz beter uit de bus dan koos ik nog altijd voor de RS4. Maar…..ik zou wel wachten op de RS4 Avant. Want een RS hoort gewoon een Avant te zijn in mijn ogen want daar zijn ze ook mee begonnen(RS2)
Mercedes is gewoon niet echt vernieuwend meer.. Audi daarentegen heeft blijkbaar nog genoeg inspiratie.
Ik zou lekker wachten op de nieuwe M3 , ik heb nooit echt veel gevoeld voor audi het zijn leuke auto’s maar merdeces en BMW spreken mij velen malen meer aan
Ik zou voor dat geld een mitsubishi lancer evo kopen, vind ik mooier dan beiden en betrouwbaarder dan beiden.
Ik zou de RS4 pakken, hij is mooier qua body en op de foto dat de motorkap open is vind ik de 8pitter van de RS4 toch mooier.
de subaru impreza s204 absoluut!
een geimporteerde auto is bij inruil ook een stuk minder waardt dus die 20% goedkoper is niet echt waar
German Select
Ik weet niet van wie je die wijsheid hebt, maar we verkopen voor 75% van onze auto’s aan de officiële Audi dealers.

Wanneer een klant van ons zijn auto inruilt na verloop van tijd ontvangt hij hetzelfde bedrag als dat hij normaal bij een Nederlandse auto zou ontvangen. Er is dus zeker geen sprake van een extra afschrijving bij een geimporteerde auto.

Waarschijnlijk dat dit verhaal in de wereld is gekomen via een Audi dealer welke niet met ons product werkt. Hij moet toch een verklaring hebben om die 20% ergens te verhalen.

Wil je meer informatie of voorbeelden, dan hoor ik het graag van je.
kees van duifen
ga spele joh allemaal mercedes kan je nooit vergelijke met audi is veelste nep voor mercedes, als je in een mercedes rijd dan heb je zekerheid dan is t de moeite waard mercedes is gewoon de voorbeeld van alle auto s (merken) buite mercedes is alles troep
ik zie het al meneer K. van D. is een echte kenner
ja meneer k van d heeft gestudeerd en weet waar die over praat.maar k van d kijk eens verder dan je ster op de motorkap lang is en dan zul je zien dat die ster verleden tijd is.ze doen het nog goed in het klassieke auto segment.audi heeft de voorsprong door techniek op alle merken.dat is nu eenmaal zo!!
RS4 100%. Mercedes blijft toch een beetje een ouwelullebak.
Audi voorsprong door techniek?
Ze lopen net als BMW een jaar achter op Mercedes
Jammer trouwens dat ze 4 wiel aandrijving nodig hebben om het geval op de weg te houden.
@Leendert
audi heeft het beste vierwiel aandrijvingssyteem ter wereld
en die merc mag dan ook powerrr hebben op het circuit stelt hij niets voor tegen de rs4
Ik zou zeker en vast voor de RS4 kiezen, zoals velen al gezegd hebben, Audi heeft inderdaad voorsprong door techniek. Neem nu het interieur van de RS4, als je in zo’n wagen zit, krijg je toch veel meer zin om eens flink op het gaspedaal te duwen dan in een saaie C55? Het interieur van die RS4 is gewoonweg meesterklasse, om dan nog maar over het schitterend agressieve exterieur te zwijgen…
http://www.autoclips.net/requestauto.php?file=0xyb3ug8wdgg.zip&parent=606&id=3831
hier kan je de test downloaden wat een monster die rs4
volgens hun metingen van 0 naar 100 in 4.4sec
Mercedes loopt zeker voor op de techniek!!kijk nou wie had er als eerst parkeersensoren??wie heeft er als eerst het pre safe pakket???wie heeft er als eerst een ingebouwd infraroodscherm??? lijkt me duidelijk toch!!let maar eens op wanneer de concurenten het hebben!!maar oke BMW en Audi verzinnen ook wel eens iets nieuws in de techniek maar niemand neemt het dan over!!
@ Johnny: Wat te denken van Audi’s quattro, de Audi turbodiesel uit begin jaren ’90..?
Geef mij maar de Mercedes C 55 AMG! Fantastische wagen!
hahaa, de kenners kiezen voor de mercedes c55 amg dat zijn pas wagens… audi stelt niks voor naast zo een dikke bak als mercedes. kom op alleen de naam al
ja precies echte auto kenner kiest voor de c55 amg
mercedes is nou een maal de auto en als het een amg is is het een echte klasse auto maar audi is gewoon dood normale auto maar eerlijk hij heeft wel uitstraling
@Tom Daem: Jongens Jongens Jongens, hier valt toch niet over te twisten…. het interieur van die mercedes en de hele buitenkant is totaal verjaard….:| die rs4… quattro, en een uiterlijk om u tegen te zeggen..:D
Wat een kinderachtig gedoe zeg!!! Het is gewoon een kwestie van smaak! Het is gewoon heel zielig die mercedes haters! Het probleem is dat ze het gewoon niet kunnen betalen om een ster op de neus te hebben… Dat is het! En waarom rijden er vaak oudere mannen in? Omdat zij de enigste zijn die zo’n auto kunnen betalen!
Je kunt moeilijk een nieuwe audi vergelijken met een oude mercedes… Als de nieuwe M3 gaat uitkome en je gaat dan een 3-kamp doen zullen we hier waarschijnlijk niet meer spreken van een audi of een mercedes want welke auto kan op tegen bmw M-POWER.
ik vind de nieuwe rs4 super maar de ouwe model met twin turbo vind ik toch wel iets aparts hebben, helaas hebben ze er op de nieuwe geen V8 met turbo opgegooid ! kijk dan had je echt een monster waar geen ander merk tegen op kan. Maar alle auto’s van audi met een rs teken blijven toch echt wel iets bijzonders.
ik ben een grote fan van AMG maar de C-klasse vind ik niet echt mooi, gewoon saai, dus ik kies vast en zeker voor de RS4, daar zit klasse in.

ik heb mijn mening gezegd zonder al de positieve punten van het ene en al de negatieve punten van het andere merk erbij te zeggen , krijg ik nu een applaus
Ahum,..

RE: Zelf vind ik de keus op zich niet zo lastig. Rijd die RS4 maar voor hoor!’

De RS4 is niet alleen op papier beter!!

Majah smaak verschilt…
Als je een oude BMW of audi ziet dan denk ik altijd wat een verschrikkelijke lelijke wagens. Een mercedes blijft heel lang mooi om te zien!
Denk aan de w116 w107 w126 w123 en niet te vergeten de oerdegelijke w124!

Dus wie wint er op de langere termijn!!!! Juist Mercedes-Benz
Heren,

Leuke discussie van theoretisch vermeende kennis.

Na jaren Audi’s S4 te hebben gereden 2.7 bi-turbo en 4.2 V8
ben ik recent gezwicht voor de C55 AMG. Mijn ervaring is dat de
2 auto’s beide over superieure kwaliteiten beschikken en weinig voor
elkaar onder doen. Het leuke van C55 AMG is juist de achterwielaandrijving,
dit maakt hem tot een speelsere auto dan een quattro, welke je op de openbare weg niet tot een leuke drift kan krijgen. Als je de grenzen van de audi zoek, ga je zo vreselijk hard, dat het niet verantwoord is op de openbare weg. Terwijl je met de AMG bij wijze van spreken op iedere rotonde fun kan maken. Qua afwerking/veiligheidssnufjes ligt de AMG toch nog altijd een klein beetje hoger dan Audi. Verder komen er geweldige nieuwe versies aan van M3, S4/S5 en de C AMG. Probeer dan nog maar eens te kiezen???!!

Voor wat betreft eerder genoemde vergelijkingen met Impreza’s en EVO’s,
dat is in mijn ogen een heel ander verhaal en een ander gebruiksdoel. Beiden de top in PK/prestatie/prijs verhouding en zeker de EVO’s zijn onverwoestbaar en Bruut, maar meer Rally dan Reiswagens zoals het Duitse trio. Absoluut niet vergelijkbaar met elkaar! Of je moet 0-100km het belangrijkste vinden??

Alle meningen anders dan de mijne, worden op prijs gesteld! Mits je weet waar je het over hebt!?

Groet C55
Ik blijf er bij, Audi RS4 nr:1. Mercedres blijft te patserig(niet verkeerd bedoeld)
Audi’s zijn stijlvoller hebben gewoon meer klasse, subtiel maar bruut.

En wat de achterwielaandrijving van Merceders en ook BMW betreft is inderdaad leuker in de bochten maar sneller ben je dan toch met een Audi. Een super wegligging!!

Groeten Okkie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).