Technologische ontwikkelingen duren Europa te lang

Auteur: , Geen reacties

Als je het aan de Europese Commissie vraagt duurt het veel te lang voordat technologische snufjes die het autorijden veiliger moeten maken, door de fabrikanten worden geadopteerd. Doordat dit zo lang duurt, gebeuren er volgens Brussel jaarlijks duizenden ongelukken teveel. Daarom werd er dinsdag een initiatief gelanceerd om de invoering van al het vernuft te versnellen. Brussel wil de inspanningen van landen, fabrikanten en burgers coördineren en steunen. Zo moet er bijvoorbeeld een besluit worden genomen voer de frequenties van sommige technieken...

Daarnaast moeten automobilisten zich meer bewust worden van de voordelen van alle mooie techniek die al lang is uitgevonden, maar jammer genoeg nog niet of slechts beperkt wordt gebruikt. Een techniek die cruise control aanpast aan voorliggers, bestaat immers al ruim 25 jaar, maar wordt zelden gebruikt. Als 3 procent van de auto’s die zou hebben, scheelt dat volgens Brussel in de EU 4.000 ongevallen per jaar.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).