China Brilliance Jinjue

Auteur: , 21 Reacties

Chinees met een vleugje BMW. Dat is deze Brilliance Jinjue. Brilliance kreeg bij het opzetten van de fabriek in Zhonghua technische assistentie van niemand minder dan BMW. Van het Chinese Brilliance is in Duitsland al de Brilliance Zhonghua te koop, een forse sedan voor de prijs van een Golf. Het nieuwste wapenfeit van Brilliance is de Jinjue...

Deze sportieve sedan, die mij persoonlijk doet denken aan een Subaru, is ontwikkeld door het Italiaanse Pininfarina (niet sjlèèèkt). Brilliance hoopt met de Jinjue in het programma de verkopen op te krikken tot 30.000 auto’s per jaar, tegenover 17.500 vorig jaar. Op sedans kunnen grotere marges worden gemaakt dan op minibusjes, hetgeen vooralsnog de core-business is van Brilliance.

De Jinjeu is 4.65m lang en gebouwd op een kleiner platform dan zijn grote broer de Zhonghua. Motoren zijn verkrijgbaar in vier varianten vanaf 1.6 liter tot 2.0 liter, waarvan de meeste door Shenyang-Mitsubishi worden geleverd.21 reacties

Heb deze auto al in het “wild” gezien en het is best een mooie wagen, maar kwalitatief zal wel niet veel zijn.
Waarom heb je dan geen foto gemaakt en naar ons opgestuurd? ;-)
Ziet er wel redelijk uit voor een Chinees merk. Best leuk geleend die BMW grill en die Opel Astra koplampen :P.
Grille is meer Rover/Lancia en de koplampen ala Astra..? Grapje zeker

Meer foto’s (ik heb ze o.a hier neergezet. Mooi alles onder mekaar): http://forums.autoweek.com/thread.jspa?forumID=31&threadID=28133&tstart=0

Prachtige auto!! Jammer van die knutselige achterlichten
Met dicht geknepen ogen haal ik er toch echt een Astra uit.
Waar blijft die ANWB botsproef?
Hoe dan ook het is en blijft een Chinees, en daar is genoeg mee gezegd!
beetje een Octavia, maar als de kwaliteit goed is (zou zijn) dan maken ze met zoiets best een kans.
!¿!Mats!¿!
waarom denk ik aan een Astra?
heeft idd wel iets weg van bmw…Astra?? sorry maar dat zie ik echt niet…maar waarom zou de kwaliteit niet goed zijn? denk dat dit een prima auto is…en cker niet lelijk..
ziet er goed uit, alleen jammer van de achterlichten. het lijkt net of ze niet genoeg tijd meer hadden om fatsoenlijke achterlichten te ontwerpen.
Die koplampen lijken inderdaad gejat van de Astra, was ook het eerste wat k dacht toen k de foto zag. Maar tis geen lelijke auto, zeker niet met die velgen in t plaatje hierboven
ik vind het een vectra
Ik vind het een mooi ding, voor een Chinees. Alleen die achterlichten zijn afschuwelijk en overdone.
Waarom gaan jullie juist bij deze auto alles vergelijken, omdat ie chinees is? Alles lijkt tegenwoordig op elkaar, deachterlichten Lexus IS & Hyundai Sonata zijn vrijwel identiek. De achterlichten van de Mercedes CLK en de Chrysler voyager zijn vrijwel identiek.Daar hoor ik niemand over. Het is moeilijk om in deze tijd iets te ontwerpen wat nog nooit ontworpen is….
Daar waar Mercedes CLK staat moet de facelift van de E-klasse zijn :P
Ik moet zeggen dat ik het een prachtwagen vindt.
En dat ie uit China komt zegt niets.Het zal kwalitatief niet zo goed zijn als een EU-wagen of een Japanse wagen,maar ik denk dat die Chinezen de komende jaren op technologies gebied heel dichtbij komen,zo niet voorbij streven.
Onderschat niet de kracht van de Chinezen!
Bibliotheken en videotheken zullen wel populair zijn in China: ze lenen graag en veel. Nu brengen ze het ook nog weer terug ook.
We zouden die wagen moeten kopen en helemaal uit elkaar halen. Kopieren en produceren in het oostblok of in vietnam / laos ofzo en dan exporteren naar China!. Dan hebben we geen last van ontwikkelings kosten en maak je weer wat makkelijker winst.
Jammer dat je dat dan net zegt bij een écht nette Chinese auto die er gewoon stáát.

Overigens grappig: de referenties qua design op AutoWeek.nl beperkten zich tot de Lancia Lybra en BMW 5-klasse, maar hier wordt echt met de raarste vergelijkingen gestrooid. Opel Vectra, Astra?

Er vanuit gaande dat jullie dat nette auto’s vinden zal het wel geen belediging zijn..
Vind het geen slechte uitziende auto voor een Kinees, al op het nivo van Kia en Hyundai. En als BMW en Pininfarina er zich mee bemoeien, kan kwaliteit niet heel erg slecht zijn. Ervan uitgaande dat de prijs erg laag ligt => potentieel.

Technisch nu nog wel ouderwets en ook de garantie/service moet eerst geregeld worden, maar als dat in orde is dan kunnen die Kinezen wel eens
echt zaken gaan doen in Europa …..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).