Gemballa GT 500 in Genève

Auteur: , 9 Reacties

Indien een elfje niet bijzonder genoeg voor je is biedt Gemballa uitkomst. In Genève presenteren ze hun versie van de Porsche Carrera 911 S (997). Door er twee turbo's in te sleutelen, aerodynamisch verantwoorde Tupperware op te plakken en 20" race-velgen met Yokohama rubber onder te schroeven ontstaat de Gemballa GT 500.

De prestaties spreken tot de verbeelding; Gemballa maakt van de standaard 355Pk en 400Nm een indrukwekkende 500Pk @ 6.000rpm en 620Nm @ 4.000rpm. De 305mm brede 20″ achterwielen zorgen voor genoeg tractie om deze gepimpte 911 in 4,2s van 0-100Km/h te catapulteren. Deze prestaties zijn vergelijkbaar met die van de nieuwe 911 Turbo. Groot verschil is natuurlijk de aandrijving, de 911 Turbo is 4WD en deze Gemballa RWD, wat voor een hoop drifting-plezier op het circuit garant moet staan.

Hoeveel dit speeltje moet gaan kosten? Dat is nog onbekend, maar als je geïnteresseerd bent dan raad ik je aan om vast te gaan sparen.

Gemballa GT 500
Gemballa GT 500
Gemballa GT 500
Gemballa GT 500
Gemballa GT 5009 reacties

deze is ook wel dik maar ik heb liever de turbo
mmm… erg nice! Ziet er errug sleak uit (en ik vind 2 turbo’s toch leuker!).
Deze is veel mooier dan de 911 of de 911 turbo.
ze hebben het uiterlijk verprust het lijk nu op een oude lelijke 911
als ik deze tupperware vergelijk met die op de nieuwe Murcielago dan zie ik dit liever! (zonder tupperware zijn wat mij betreft beide auto’s mooier)
Sweet….. Ben erg benieuw hoe dit beestje klinkt….
ousman cham
Deze Gembella is geenzins vergelijkbaar met de nieuwe turbo. Weliswaar is het aantal NM gelijk ( in de versie zonder turboboost, met turboboost heeft deze nl. gedurende 10 sec en vol gas 680NM ter beschikking en accelereert dan in 3,5 sec naar 100 ), maar de acceleratie van 0-100 gaat in de 997turbo in de tiptronic versie 0,5 sec sneller (3,7 sec.)! De acceleratie is dus vergelijkbaar met de 996turbo in de handgeschakelde versie. Tel uit je winst. Bovendien is “ie” lelijk.
èen lauwe car gekk,, maakt omin erugg geluid;-)
Autoblog.nl » Blog Archive » Genève 2006 » Autonieuws van de straat
[…] Alfa 159 Sportwagon Alfa Brera Spider Alfa Romeo Sbarro concept Audi A6 Allroad Audi RS4 Avant & cabrio Audi TT (Shooting Brake) Bentley Diamond Series Arnage & Continental GT Bertone hatchback concept BMW M6 Hamann BMW Z4 en BMW Z4 M Coupe Cadillac Escalade Castagna Grand Tourer Sport concept Chevrolet Captiva Chevrolet Epica Chevrolet Tahoe Hybride Chrysler 300C SRT8 Touring Daihatsu D-Compact Wagon Dodge Caliber SRT4 Dodge Hornet concept Edag Biwak Concept Ferrari 599 GTB Fiat Panda Monster Fiat Panda Multi-Eco Fiat en Microsoft Ford Focus CC Ford Galaxy en S-Max Honda Civic Type R Honda FCX Concept en Legend Hyundai Genus Kia Carnival Kia Cee’d concept Kia Sorento Koenigsegg CCX Lamborghini Murcielago LP640 Lexus RX350 Lotus APX Concept Lotus Europa S Maserati Gransport MC Victory Mazda 3 MPS Mazda Kabura concept Mercedes CLS 63 AMG & CLK 63 AMG Mercedes S600 Brabus S Mini concept Mini GP Mitsubishi Motors Colt CZC & EZ-MIEV concept Nissan Terranaut concept Opel GT Pagani Roadster F Peugeot 207 RCup concept Peugeot 307 CC Hybride concept Peugeot 407 Macarena Porsche 911 GT3 Porsche 911 Turbo Porsche Gemballa GT 500 Porsche Rinspeed Zazen Porsche Sportec SPR1 Renault Altica concept Renault Clio RS Rolls Royce 101Ex concept Saab Aero-X Santana PS10 pickup Skoda Roomster Smart Forfour Brabus SBR Spyker D12 Peking-to-Paris Suzuki SX4 Toyota Urban Cruiser concept Volkswagen Concept A Volvo S80 […]

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).