Nog meer Saab Aero-X

Auteur: , 19 Reacties


Op diverse sites zijn wederom afbeeldingen opgedoken van wat de nieuwe Saab Aero-X concept zou moeten zijn. De nieuwe plaatjes zijn afkomstig van saabscene.com en lijken tot nu toe het meest realistisch. Het geeft ook aan dat de vorige afbeelding nog niet eens zo ver uit de buurt was...


We krijgen nu in ieder geval een beter beeld bij de tekst “The front doors and the cockpit glass are connected and tilt forward in one big unit“.

19 reacties

Michiel van den Brink
Eh, de vorige foto was van exact dezelfde auto. dacht ik zo.
Ik vermoed zelfs dat dit 3D-computerrenderingen zijn.
Saab wil blijkbaar duidelijker laten zien dat ze ook vliegtuigen bouwen, gezien de verwijzing van die openslaande cockpitkap naar een straaljagerkap.
Misschien zit er zelfs een fatsoenlijke (straal)motor in!
Ja dat denk ik ook, ze zijn ook allebei digitaal neem ik aan?

Vind het erg goed uit zien!
Wat een foute bak!
Netjes, ziet er goed uit. alleen lijkt mij zo’n deur/dak opening niet zo handig als het regent.
Zeer schoon ontwerp vind ik…

@ jaap: foute bak zou ik nie durven zeggen, ma wat er wel
fout is, is da deurachtig ding!
die achterkant moet duidelijk verandering in komen maar de voorkant is prima
prachtig ontwerp alleen zet er toch gewone deuren
die deur constructie kan volgens mij helemaal niet het productiestadium halen…. als je fatsoenlijke veiligheid wil (en dat hoort bij Saab) dan wordt het deur/raam/dak gedeelte veel te zwaar om nog fatsoenlijk te openen en zonder raamstijlen voor, denk ik niet dat je ooit 5 sterren in een crashtest voor elkaar krijg. Wel grappig, maar meer Matchbox jaren 70 dan Saab 2009
@yannick: Ik had ’t ook grotendeels over dat ”deurding” of hoe je het ook wilt noemen. Voorkant is niet lelijk, maar de achterkant spreekt mij dan weer totaal niet aan. Te overdreven gedesignd en ik weet wel zeker dat die nooit in productie komt.
Lijkt trouwens erg veel op de Ford Reflex: http://www.autoblog.nl/archive/2006/01/03/ford_reflex_concept
Waar zou Saab zijn inspiratie vandaan hebben? http://www.carstyling.ru/car.asp?id=1724
lijkt er wel heel veel op ja
leuke link Teun. Lijkt er inderdaad veel op.
op autoweek staat wat meer info. “Het studiemodel is 4,68 meter lang, 1,92 meter breed en 1,28 meter hoog. De wielbasis is met 2,80 meter gelijk aan die van de Pontiac GTO, deze auto – eveneens uit de General Motors-stal – is dus de basis voor de Aero X”
Meer weten? http://www.autoweek.nl/newsdisp.php?ID=4602&cache=no
fantastisch
mooie auto, ziet er straks uit.
superauto en btw. mensen tis een concept auto he, waarschijnlijk haalt alleen een slap-aftreksel van deze bak de productiestadia..maar tog vet te zien wat ze willen
dat gezeur met die conceptwagens, waarom zijn de productiemodellen altijd zoveel lelijker. zo van ‘we kunnen het wel maar we doen het toch maar niet’, geen lef in de autoindustrie. ze zouden de oude 900 eens moeten moderniseren dan krijg je pas een stoere auto maar nee, ze laten zich beïnvloeden door de lelijkste auto’s ooit gemaakt, opel…. ik ben wel saab liefhebber maar blijf voorlopig gewoon in mijn 9.5 aero (280bhp pakket) uit 2000 doorpuffelen tot dat ze iets mooiers maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).