Update Koenigsegg CCX: 900pk!

Auteur: , 35 Reacties

De verwachtingen voor de Koenigsegg CCX zijn hoog. We hadden al wat beeldmateriaal maar de specs bleven uit... Op een Noorse site is nu een interview te lezen met ene Idar Vollvik die de eerste eigenaar zal zijn van een Koenigsegg CCX. En er zijn nu ook wat specs bekend, ze weten namelijk te melden dat de supercar waarschijnlijk 900pk gaat krijgen! Dat komt akelig dicht in de buurt van de Bugatti Veyron.


Met 388 km/h was de vorige Koenigsegg (de CCR) titelverdediger, nu is dat de Veyron met 407 km/h. De 900 paardenkrachten van de CCX zouden goed moeten zijn voor minimaal 400 km/h. Dat wordt dus spannend! De specs zijn een Aluminium V8 motor, 900pk, 1180 kg en de sprint van 0-100 in 3.1 seconden (via autoblog.com).35 reacties

en dit moest een veyron killer worden. nou dat is het dus niet (alleen kwa uiterlijk)als hij meer dan 400 zou halen is ie er nog steeds lang niet, en voor die 900pk had ik ook wel meer verwacht dan 3.1 sec aan de 100, want dat doen verschillende auto s beter dan deze. en dan hebben ze nog niet eens 900pk.
deze auto is veel mooier dan de veyron.
deze auto haalt het niet bij de veyron, zeker niet qua uiterlijk!!!!!!
dat ie niet sneller is in de sprint naar 100 zal vooral vanwe de tractie zijn… dit is namelijk een achterwiel aangedreven auto en de Veyron 4wiel aangedreven. Maar de Veyron is VEEL zwaarder dus ik denk dat de Koenigsegg CCX wel eens op bepaalde punten (veel) sneller zou kunnen zijn dan de Veyron
Waarschijnlijk 900 pk … oftewel ; we zitten net zo hard te gissen als iedereen… :x

SSC heeft hun V8 ruim over de 1000 pk getilt dus het lijkt me dat de CCX dat minimaal zal kunnen bijbenen.
Zo niet dan vrees ik einde oefening voor koenigsegg.
Ook al zijn de reacties niet allemaal positief hier, ik moet zeggen dat het heel knap is van koenigsegg om met zo weinig geld zo’n goede auto te maken. Bugatti was een miljarden project, dit niet en komt technisch in de buurt.
Wouter (autoblog)
De Veyron weegt 1950 kg, deze maar 1180 kg. Zal ik het rekenwerk even voor jullie doen:
CCX 1,31 kg per pk.
Veyron 1,94 kg per pk.

Verzinnen jullie maar welke auto dan sneller zal zijn. :-)
@Woody: ik ben het met je eens. 900 pk op de weg krijgen met 2 wielen valt niet mee.
Nice, auto’s zijn er niet alleen om mee rechtuit te scheuren. Op het circuit zal deze een stuk sneller zijn de veyron, ook qua looks is deze een stuk beter om aan te zien dan die Bugatti rugbybal.
het gaat niet om hoeveel pk’s je hebt maar hoeveel je eigenlijk kan gebruiken
daarom zou ik nog liever de veyron hebben
staar jullie toch allemaal niet blind van wat er op een blaadje staat, het is niet al goud wat blinkt


@Ejay
op circuit eeft de veyron nog altijd pakken meer voordeel dan de CCX
@ dekster

welke vooderdelen dan? Behalve de 4 wielaandrijving.
voordelen:P
sorry, maar todat ik een vergelijking tussen de Bugatti Veyron en een andere hyper-sportwagen zie blijf ik met twijfels zitten over die Veyron. Volgens mij zit er ergens iets niet lekker maar daar heb ik geen bewijzen voor. Opvallend is wel dat niemand een vergelijking tussen een Veyron en welke andere auto dan ook heeft gedaan, da’s toch raar?
>de bugatti blijft een mythische auto
de koenigsegg flikte het eerder
dus ik zou niet weten waarom nu niet
je kunt hem makkelijk vergelijken met de veyron
de veyron is namelijk veel zwaarder
en ik vind het knap dat ze 900pk uit een v8 weten te halen
want bugatti doet namelijk 1000pk uit een v12 ;)
LOL, de bugatti veyron doet 1001 pk uit een W16, gene v12 slimmeke ;-)
De ultieme vraag blijft HEREN. Met welke auto scoor je de meeste/lekkerste vrouwtjes? Dan -met een héél klein beetje pijn in mijn hart- zeg ik de…..Bugatti. Wat simpelere vergelijking, met een Alfa 159 scoor je ook meer dan een Saab 93. Toch????
Koenigsegg een goed auto?heeft iemand gumball 3000 gezien, die auto ging 4 of 5 keer stuk in acht dagen…de halve race heeft er een monteurs busje achter de koenigsegg aangereden….mooie auto is het wel, maar degelijk?????
volgens mij kwam dat voor een groot deel omdat die kerel niet met zon krachtige motor/koppeling combinatie om kon gaan
martinovitch
@Ol dat hoeft niet perse aan de auto te liggen, maar kan ook net zo goed aan de bestuurder liggen. Dat je een Koenigsegg kan kopen betekent nog niet dat je d’r één kan rijden !
autoweek heeft een artikeltje op de site gezet en daar staat in dat de CCX “maar” 806pk krijgt. Dat zou een behoorlijke tegenvaller zijn voor alle fans…… als het klopt! Ik ben benieuwd.
@ Alwood en martinovitch: Hebben jullie die aflevering van Fifth Gear met Tiff Needel en de Koeingsegg niet gezien zeker? Ook daar stopte de Koenigsegg ermee tijdens het filmen. Het comentaar luidde toen dat dat bij de auto hoorde; de kopers ‘testen’ de auto en helpen zo mee met de ontwikkeling. Het zal dus niet altijd aan de rijder liggen want die Needel kan echt wel rijden.
het is altijd wel makkelijk om een grote turbo op een motor te zetten en gigantisch veel pk’s te krijgen(zoals saleen S7) maar daarom zijn ze niet de snelste op het circuit
(heeft de ccx en defuser?)

dus daarom zeg ik mensen koop een veyron die wagen heeft niks voor niks zoveel geld gekost om te ontwikkelen
en je bent er veel beter mee af dan al die andere zoals de ultima,ccx,saleen S7…
@WT
tractie controle is een groootttttttttttt voordeel met al die pk’s
de versnellingsbak van de veyron is beter
de veyron heeft ook een systeem dat hem naar de binnenkant van de bocht trek als je een bocht neemt
de veyron heeft teminste deftige wijzers op het dashbord
en die wagen zal toch niets voor niets zoveel gekocht hebben
het probleem met de veyron is dat hij tenonder kan gaan aan zijn eigen technologie. VW heeft pakken geld geïnvesteerd in de veyron voor al die technologie uit te vinden.
gwn uitleggen wat het idee is doet al een groot deel van het geld af als iemand dit ook wil gebruiken (zie dat wurm contract) dus drm denk ik dat de enigste manier om het te weten is er één kopen.
tot ik zie hoe die Veyron het doet op een circuit (met tijden erbij die te vergelijken zijn met andere sportwagens) blijf ik denken dat VW ons een heleboel kletspraat verkoopt en dat er iets niet lekker zit…. Waarom zien we anders van elke auto wel opnamen van mensen die hem keihard een circuit rondjagen en waarom zien we van de Veyron helemaal niets……….?
Inderdaad, ook vreemd dat ze hem bij Top Gear geen rondje over hun parcour hebben laten maken.
euh, mss omdat de veyron VW al véél te kostbaar is om daar iets te riskeren?!

en Jopie ik kan me die specifieke aflevering niet herinneren, maar ik weet wel dat ze bij TopGear ook klaagden over pech en dergelijken..
de Ferrari FXX zie je wel regelmatig in video’s op het circuit, dat is toch ook echt een auto van (meer dan?) 1,5 miljoen euro……
oké is waar, die is er alleen speciaal voor ontworpen(slap escuus :-P )
ik twijfel heel erg wie er meer verlies op draait, maar ik denk haast VW. omdat VW met meer regels en comfort rekening moet houden ed. ook al kost het onderhoud en testen van zo’n circuit wagen niet weinig zal daar meer(groter percentage) door klanten gedekt worden denk ik
Volgens mij kloppen de gegevens van autoweek niet. Hier noemen ze namelijk de specificaties van de koenigsegg CCR op. Deze levert inderdaad 806 PK met een top van 395, ook volgens de officiele sit van koenigsegg.
De 1000PK lijkt me misschien iets te veel voor koenigsegg maar door zijn lage gewicht zal hij zeker sneller worden dan de bugatti. Denk wel dat de koenigsegg een stuk emotie mist wat ze bij bugatti wel in hun auto hebben gestopt.(joker)
Met een beetje geluk (ook al gaat hij dan niet lang mee door slijtage en kleppen die zullen uitbreken) kan men bij Bugatti ook wel per 4L V8 rond 700-800 PK uittrekken.

Die Koenigsegg gaat zowiezo niet lang mee, die aluminium V8 slijt als een gek. Die Bugatti zie ik over honderd jaar nog wel rijden…
Super mooie bak!
en dat acceleratie verschil met de veyron is echt minimaal
0.01 seconde!
je hebt op dit moment 2 auto’s , ik weet niet produktie auto’s, die sneller zijn dan de Veyron. Ferarri en eentje uit Engeland. met allebei meer dan 1200 pk. Top snelheid ook sneller dan 400km/p u.
Als je zoekt dan vind je auto’s die van 350 km/p u . Orgineel dan. zoals de mc laren, bugatti e 110 ,jaguar, vector enz.

Vroeger had je de Cicetta v16 ik weet niet hoeveel pk maar top snelheid 420km/p u.
Wie weet meer over deze auto en al die andere auto’s die harder rijden vanaf 350 km/p u.
Mail mij aub hier over
bij voorbaat dan ik U
[email protected]
Inmiddels is het allemaal bekeken. De Konigsegg is sneller zodra er een bocht in de weg zit. Mét speciaal voor Topgear opgebouwde spoiler heeft de CCX met ‘the Stig’ achter het stuur het rocord op het Topgear-circuit gepakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).