Chrysler 300C SRT8 Touring

Auteur: , 21 Reacties


Precies een jaar na de komst van de 300C SRT8, komt Chrysler met de SRT8 Touring. De touring is, net zoals de sedan, zeer opvallend vanwege zn design. Maar hij slaat duidelijk aan, ik zie ze steeds vaker rijden en ben er erg enthousiast over. De 425pk Chrysler stationwagen zal komende weken in Genève te zien zijn en wordt eind dit jaar in de showrooms verwacht.

De Chrysler 300C SRT8 Touring gaat van 0-100 km/u in iets meer dan vijf seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 270 km/u (168 mph). Onder de kap ligt de 425pk 6.1-liter HEMI®, de dikste variant ooit van de Chrysler Group. Max koppel ligt op 569Nm.


Van onderen heeft de Touring 20-inch aluminium en Brembo remmen. Overige uiterlijke kenmerken zijn oa de achterspoiler en uiteraard de nodige SRT-logo’s (die we ook in het interieur terugzien). Voor vleugeldeuren moet je echter nog steeds langs de specialist;) Meer info op worldcarfans.com.21 reacties

zal eens kijken of ik nog een Chrysler item kan regelen…
Leuk ding, dattie begrensd is op 270 km/u geeft em naast ze’n design net dat extra t.o.v. de Duitsers. Ben wel benieuwd naar zijn echte top. Verder ‘veluegelduerne’ heeft me 10 seconden gekost om het te ontcijferen. Vleugeldeuren lijkt me beter…
@Ejay: Dat was MSN-taal;)
@W0o0dy: wat bedoel je met nog een Chrysler item?
ik ga eens informeren voor een rij-impressie met een leuke Chrysler
Tip/hint: Leuke Chryler = Chrysler 300C SRT8
ja idd die is wel leuk, maar de crossfire srt lijkt me ook wel geinig
en een SRT10 lijkt me ook redelijk spectaculair…….
Wat is er eigenlijk van de Chrysler Me Four Twelve gekomen??
Is het bij een proto type gebleven?
SRTn waarbij n>=8 lijkt me een goede vuistregel.

Die ME 4 12 is inderdaad niet verder gekomen als prototype. Jammer, want dat is een feestnummer!
leuk maar de nieuwe charger zie ik liever
Misschien remt dan voor het eerst een Amerikaan goed. Hij heeft goede remmen!! Verder vind ik het een prachtige wagen. Ik zag er vanmiddag weer 1 en dat trekt toch wel de aandacht zo’n auto. Eigenlijk gewoon een goedkope pimp-bak. Maar doordat hij goedkoop is vind ik hem niks minder.
@Joost
hij heeft geen goede remmen
@ Dekster

Als je Brembo slechte remmen vind…?

Brembo staat bekend om zijn beste remmen
ik verwees naar de gwn versie
(Brembo maakt goede remmen)
fantastisch dikke bak. Maar de binnenruimte schijnt tegen te vallen.
dit is de beste auto die er is ik ben er mega gek van k wil hem graag hebben de voor gril vind ik het mooist en het innerlijk mag er ook wezen

groetjes een chrysler 300c fan
Kep er net een gekocht! Remmen zijn geweldig!(remt iig harder dan mijn mustang) Ruimte is geweldig! (ben 1.91m) Nu nog 24inch “bling bling” spinners eronder en klaros!
mijn pa heeft een crysler 300c touring 5.7l hemi v8….EN HIJ IS GEWELDIG!!! eerst had die een porsche carrera S (vorige generatie) maar de 300c heeft meer bekijks:D:P……..en hijs egt harstikke snel, hij voelt net als die porsche qua power..stel je voor hoe die srt-8 voelt!
Ken Speed Fan
@ dylhan

Geen idee , denk heel amerikaans :P
ja dylhan da is heel fijn voor u en u vader dat je zo een auto hebt, maar het is hier geen blog om mee te komen bluffen

-edit: Het is hier ook geen blog om op elkaar te katten-
kan iemand deze vraag beantwoorden :
in het blad top gear , staat achterin bij de gegv. dat de jeep grand charokee str 8 . 300KM/U gaat klopt dit , of is het gewoon een typ fout die door de maanden heen niet verbeterd word .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).