Ferrari 599 GTB Fiorano

Auteur: , 46 Reacties


In Geneve heeft Ferrari de 599 GTB onthuld. Officieel gaat de supersportwagen Ferrari 599 GTB Fiorano heten.

De Fiorano wordt aangedreven door een V12 motor die in iets krachtigere vorm ook al de Enzo aandrijft.De V12 levert in de Fiorana 620 pk bij 7.600 toeren en een maximum koppel van 608 Nm bij 5.600 toeren. De topsnelheid bedraagt volgens opgave van Ferrari een coole 330 km/u. Sprinten van 0-100 kan in 3,7 seconden.

De schakelbak met flippers achter het stuur is vernieuwd, waardoor de schakeltijden zijn verkort. Opschakelen kost nu iets meer dan 0,01 seconden.


46 reacties

wat een prachtige wagen
autoliefhebber
Toen ik hem voor het eerst zag, schrok ik me kapot, ik dacht aan een Toyota ofzo, maar nu vind ik hem al weer een stuk mooier. In het echt zien, denk ik.
@autoliefhebber
ik dnek dat het is als bij de scaglietti niet zo mooi op foto maar als je hem in het echt ziet ben je verkocht(ik toch)
Echt bloedmooi! vooral met die satanvelgen is hij geweldig mooi! en hij heeft ook van die ruige lichtjes aan het stuur die beginnen branden als je moet schakelen..
opvallend genoeg lijkt ie in het felrood goedkoper en minder “ferrari” dan in dat donker rood (met de dames ernaast). Wat mij betreft nog steeds onder het niveau dat ik van Ferrari verwacht
Het blok in deze ferrari zou toch het krachtigste ferrari blok ooit worden :S..
Wel een PRACHTIGE wagen. (Y)
:-P LICK :-P
2 x Ferrari, 1 x Aston
Schitterend in dat donkerrood.

De lange opschakeltijd valt wat tegen ;-)

Vijf Spijkers tegen 1 GTB!
hmm, ben dr nog niet helemaal over uit. Vind hem niet echt ‘Je van Het’ maar lelijk is ie natuurlijk niet :d
Is die donkerrode geen 599 f1 model?
Ja leuk. Wennen, ik vind dat er vooral veel friemeltjes aan zitten, overal wel luchtgaten en een ronde achterruit, maar let op mijn woorden: over enkele jaren houden wij net zoveel van deze auto als we dat nu doen van de 575M Maranello want die vind bijna iedereen wel cool en mooi.
BTW donkerrood is echt mooi en de velgen daarop zijn beter dan die op de felrode, gruwelijk
Ik ben erachter!! Zet de kont van de Scaglietti op deze auto en je hebt een Juweel!!
Jeremy Clarkson heeft beweerd dat Porsche de meeste luie ontwerpers had, maar volgens mij is er een nieuwe topper: de Ferrari Designers. De 599 is gewoon een ander ontwerp (maar met dezelfde gedachte) van de 612
Gatver, ik vind het een lelijk ding. Wat mij betreft zijn de ontwerpers té ver gegaan. De achterkant is echt afschuwelijk saai.
kom hem maar in mijn garage zetten. ik zou er wel weg mee weten en ik denk dat ik niet alleen ben.
@JPM
ik vind de 575 lelijk vroeger vond ik hem mooi maar het design is hopeloos verouderd
nu dat gedoe op de motorkap weg is ziet het er veel beter uit.
af is het niet weg bij die donker rode lijkt het er nog te zitten. :s
Ik vind hem gewoon prachtig. Ook de enkele ronde achterlichten vind ik gewoon af. (lijkt wel een knipoog naar de Ferrari’s van de 60’s):-)
Klopt Jeremy, vind ik ook, 275 GTB oa. Achterste vind ik het mooiste stuk
prachtig, wat moet het heerlijk zijn om daarin te kunnen rijden
ik vind vooral die achterkant heel erg mooi
Prachtwagen, speel het maar eens klaar, een grote V12, afgeleid van de Enzo, vooraan te plaatsen, 620pk, schitterend gewoon, van 0-100km/u is hij ook haast even snel als de Enzo.
Het design is ook prachtig, de voorkant is bloedmooi, maar de achterkant met die enkele lichten is nog even wennen…
Zeker wennen, ben blij dat de 599 op de derde foto geen pentagram-wielen heeft…
De donkerrode 599 met de sjieke velgen vanuit een andere hoek http://www.veritate.net/edm/ezine/2431/36175/Ferrari-599.gif
wat blijft het ntoch een gatenkaas met allerlelijkste achterruit!
als je het mij vraagt is die achteruit helemaal zo slecht nog niet
stel je voor dat hij vasthangt aan die achterbeugels dan heb je weer een audbollige achterruit
dit is niet de eerste ferrari met stervelgen
http://img150.imageshack.us/img150/9479/d042qr.jpg
wat een mooie auto nog te denken dat min vriend zij dat hij dat niet hat
ik dacht eerst dat het een maserati was, van langs vanvoor gezien. ik vind het alsinds een zotte auto, zo eentje mag er ook wel onder mn kerstboom eens komen! lol
Ben ik de enige die aan een lotus denkt? neem ff zijaanzicht…
ik heb zelf en een ferrari f430 die is ook mooi maar ik vin die
ferrari 599 fiorano echt helen maal te gek
Echt vette auto! Mijn overbuurman heeft er een in het grijs/zilver. Hoe duur is deze?
Schepers Bart
ik vind de achterkant maar saai. Enkele lichtblokken is niet echt gebruikelijk bij Ferrari. De vierdubbele uitlaat maakt dan wel weer veel goed. Ook de smalle koplampen duiden op weinig agressie. Toch, met 620pk kan je al onder de mensen komen! Toch vind ik dat de Ferrari F430 zowat de enige is die zich een echte Ferrari mag noemen. Met zo’n achterkant als deze wagen weet je van tevoren dat je geen kans zal maken om een sprintje te winnen, ook al beschikt deze wagen over “slechts 483pk”. Minder dan de 599, maar als ik mocht kiezen werd het toch de F430. Een wagen waar je nooit op uitgekeken raakt vind ik.
om te huilen !!!!!!
Ferrari 599 GTB Fiorano van 300.000 euro in brand
http://www.weegink.nl/
Vorige week mocht ik een end rijden met zo een 599,
waarvoor dank aan de eigenaar, het was meer dan reuze, ben nochtans wat pk gewend maar dit was snel. Je moet wel boven de 200 gaan op de snelweg om snelheidseffect te hebben.
Super geluid en idd heel snel opschakelen met de f1 bak, ook die leds in het stuur zijn een heel leuk hebbeding.
Nog iets vergeten, optie voor bordeaux kleurtje kost in Belgie 15,000 euro (u leest het goed)
Helaas nog niet zelf in meegereden maar hoop dat dit jaar nog te kunnen. Diverse tests hebben al uitgewezen dat dit ding serieus snel is, (sneller dan 20 pk sterkere lambo lp 640). Design, ja eerst even wennen maar als je er langer naar kijkt is hij gewoon erg mooi en doordacht. Veel aerodynamische fondsten en gelukkig geen zichtbare spoilers. het design is in balans. Het straald snelheid, schoonheid, luxe en agressie uit. Niet in ferrari rood trouwens. En ook niet met de standaard velgen. Inderdaad in Bordeaux-rood met challenge velgen. Dan is het werkelijkwaar een plaatje. Heb de auto nu al diverse malen mogen aanschouwen en telkens weer raak ik onder de indruk. Iets wat overigens een McLaren SLR niet voor elkaar krijgt.
Hoop dat ze hier ook een lichtgewicht versie van uit gaan brengen. Ferrari zegt zelf dat er niet veel meer vermogen uit het blok te krijgen is (maar Haman haald er 53pk extra uit, met een totaal van 673pk!) Als Ferrari dat nu ook eens deed, bv 30pk extra en 100kg minder gewicht. Dan kun je een Lambo LP 640 zeer goed partij geven, ook met de komst van dienst lichtgewicht versie (superleggera). Maarja, de Enzo he, die zou hij dan wel heel erg dicht benaderen, zoniet voorbij gaan. Het wachten is wat de klant wil want tot nu toe zijn de V8 modellen immers hoofdzakelijk voor de `jeugdige rijders`en de V-12 modellen voor de `Gentlemandrivers`. Mensen die zich niet meer hoeven te bewijzen. Die het meer op de rustige toer doen. Die eigenlijk al alles hebben bereikt en van het leven kunnen gaan genieten. (niet dat je dat niet met een V8 kunt doen)
Een corvette uit Maranello?
Dag allemaal. Ik laat jullie weten dat de 599fiorano mijn favoriete auto is.
In het donkergroen, met beige interieur met carbon afwerking en metalen ferrari logo’s in 4 zetels ingezet. Voor de velgen geef ik een speciale opdracht. Ik dien mijn eigen ontwerp in die mag worden ontwikkeld. Verder wil ik dat Ferrari nog een kleine modificatie uitvoerd aan de kop lampen want die wil ik een fractie kleiner in opklapbare units hebben zodat de lijnen in de zijschermen niet te abrubt verstoord worden. Verder wil ik de motorsetup en versnellingsbak van de f430scuderia erin.
de naam achterop moet F599 nardo worden. de ovale vorm van nardo komt subtiel in het interieur terug en op de 4 uitlaatpijpen worden 2 ovale nardo uitlaat opzet stukken gelast. 1 voor elke kant.
de achterlichten vind ik ‘rond’ uit lelijk, en doet inderdaad aan toyota denken
Vette bak hoor, heb er al een keer mee gecrossed en is toch wel een koppedraaier :) alleen de voorkant vind ik een beetje te breed. geef hem 8/10 :D
als dezen niet in de vik vliegt!! vind ik de auto best gaaf:-)
Mooi bakkie, maar waar willen ze de voor kentekenplaat plaatsen?
Dan issie een stuk minder mooi denk ik.
vete plaatjes van ferrari 599 GTB groetjes janno 10 jaar :) ;)
-edit: nutteloze bijdrage-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).