Gods geschenk aan de autojournalistiek

Auteur: , 52 Reacties

Wie wel eens op autoweek.nl rondzwerft of het blaadje koopt is waarschijnlijk wel bekend met de naam Frank Jacobs. Ook al is het blaadje van bedenkelijke kwaliteit en hangt het van gesponsorde items aan elkaar, soms hebben ze ook leuke dingen te melden. Daarom maak ik ook wel gebruik van de site. Sinds een tijdje hebben ze er ook een weblog en heel soms kijk ik daar even. Vandaag heeft onze Frank een stukje over de persdagen van Geneve...

Op het weblog kom je soms leuke stukjes tegen over opmerkelijke zaken of een commentaar van één van de journalisten van autoweek. Prima, maar waarom haalde ik de naam Frank Jacobs aan? Omdat hij herhaaldelijk laat zien dat hij een ongelofelijk arrogante kwast is. Er staan me twee incidenten voor de geest. De eerste keer dat ik me enorm stoorde aan de opmerkingen van de heer Jacobs op het weblog was een stukje over de boete voor een TomTom-gebruiker (waar angstvallig niet naar onze primeur werd gelinkt, maar dat ter zijde). Daar schilderde hij alle mensen met een los navigatiesysteem af als een stel trieste opscheppers: “Als je echt stoer bent dan heb je heb je een mooi ingebouwd systeem in plaats van zo’n goedkoop prul met losse draden en een zuignap.”

Ja ja, meneer Jacobs is een echte stoere vent, en dat laat hij de wereld graag horen door mensen af te zeiken via de weblog van autoweek.

Ook vandaag las ik weer een briljant stukje journalistiek van de hand van meneer Jacobs. Omdat het volgens mij ook een beetje op de heren van Autoblog slaat (als hij het er al niet speciaal voor geschreven heeft) leek mij een stukje over zijn weblog wel op zijn plaats. Hij schrijft deze keer: “Helaas is het toegangsbeleid op persdagen de laatste jaren sterk versoepeld. Zo zie je steeds meer hobbyisten rondlopen. Mensen met te veel vrije tijd die een domeinnaam hebben gekocht waar het woord ’auto’ in voorkomt en die op internet autoblaadje spelen.

Ja, we hebben allemaal enorm met je te doen Frank, het is toch godgeklaagd dat van die geniale mensen als jij hun vreselijk belangrijke werk niet goed kunnen doen omdat er ook andere mensen op de persdagen rondlopen. Wat zouden autoliefhebbers moeten zonder de briljante teksten van Frank Jacobs?52 reacties

Tja, ik ergerde me vooral aan die echte journalisten. Van die arrogante kwasten die overal gewoon voor gaan staan alsof ze de enige zijn die een foto willen maken;)

Anyway, op de tweede persdag liepen er inderdaad veel kinderen en moeders rond. Maar kennelijk maakt Frank zich er wel erg druk over. Het hele verhaal doet me een beetje denken aan de pers-embargo’s. Die journalisten moeten ver vantevoren alles weten zodat ze het lekker rustig kunnen voorbereiden, nee je zou een keertje impulsief een stukje schrijven?

Frank gunt de echte autoliefhebbers die ook een kans krijgen om de persdagen te bezoeken geen pleziertjes zo te lezen, jammer hoor…
Gelukkig zijn de reacties niet al te positief, bijvoorbeeld: “Moeten we nu medelijden hebben met de auteur van dit stukje? Was die niet zelf ook ooit bij een webzine over auto’s begonnen? Makkelijk hoor, om zo uit de hoogte te doen als je dan voor de ‘telegraaf’ onder de autobladen schrijft…”
Ja, Meneer Jacobs is sinds zijn baan bij Autoweek steeds harder omhoog aan het vallen…

@autoblogger, het was niet echt een webzine over auto’s, meer ageren tegen het flitsbeleid… En tóen waren er nog wel eens grappige, goed, informatieve of gewoon leuke stukjes van zijn hand te lezen. Sinds hij een Autoweekvisitekaartje heeft, zijn dat soort dingen niet meer voorgekomen. Erg jammer. Ook voor Autoweek, ik lees het tegenwoordig ook veel minder dan vroegâh.
Jongens,
Trek je niets aan van de gevestigde orde, ga zo door en over een jaar of 3 is internet belangrijker dan gedrukte media en staan jullie bovenaan.
Naam bij de redactie bekend
AutoWeek moet zelf eens investeren in een capabele internetjournalist met verstand van autorijden.
autobloggers.nl, kunnen jullie dit soort kansarm modder gegooi achterwege laten en jullie focussen op het echte auto nieuws? Ik vind het tamelijk onproffessioneel om je op deze manier uit te laten over ‘conculega’s’ (concurrent+collega). Ik kan me heel goed voorstellen dat je het niet met die kerel eens bent, maar vecht dat dan onderling uit ofzo want dit soort stukjes hebben echt nul toegevoegde waarde aan deze site!
Als er 1 blad in Nederland is waar ik nog geen stuiver aan uit wil geven is het Autoweek. Het is echt het meest waardeloze blad wat er bestaat!

Er zijn maar 3 media waar ik me in kan vinden als het draait om auto’s;

TV – TopGear
Magazine – TopGear
Internet – Autoblog
nouw autovisie is anders ook een heel prettig blad om te lezen.

Maar op het internet gaat er inderdaad niets boven autoblog.

en laat die meneer jacobs zich lekker ergeren, de volgende keer als je m ziet zou ik pal voor zijn camera gaan staan
meneer Jacobs is god niet
hij doet me een beetje denken aan die kolonel van met zijn uitspraken
*hij doet me een beetje denken aan die kolonel van apocolips now redux met zijn uitspraken
gun de grote autoleifhebber ook iets
Geweldig stukje boys! Ik begon toch steeds vaker het gevoel te krijgen dat de “echte” “journalisten” hun irritatie kwijt moesten in artikelen die gewoon over auto’s gaan en nu hebben ze een mooi plekje om te reageren.
er zijn een paar hele goeie media van auto’s zoals top gear; autoblog (daar zit ik tegenwoordig zelfs dagelijks op) en van boekjes is autorevieuw voor nl en in belgie is er autowereld en autogids (de 3 laaste zijn minder maar ze zijn niet slecht.)
ik lees topgear gewoon omdat het goed geschreven is en er veel artikels instaan en dat kun je niet zo zeggen van al die andere tijdschriften
ik lees vaak TopGear in het Engels, maar de nederlandse editie is niet verkeerd. Wel jammer dat de Engelse uitgave 3 keer zo duur is als de nederlandse, beetje belachelijk. Carros is trouwens ook niet slecht, maar wel wat eenzijdig (alleen maar vrijwel onbetaalbare auto’s, maar dat is ook een bewuste keuze)
@W0o0dy
hoeveel betaal je voor de engelse uitgave? ik €3,70
in de losse verkoop? Ik meen bijna 13 euro!!
@W0o0dy
srry ik heb de nummers omgedraaid het is 7.30 euro
dan nog is dat een groot verschil van 5euro(200bef …gulden) ik koop dat gwn in een winkel in gent
Dan laten we een partij opkopen in Belgie!!
Handel is handel zou ik zeggen…. @dekster, kun jij alvast de volgende editie opkopen ;-)
@BramBo
we?
laat me eens rekenen 10(euro dat we vragen) x 12(edities)x12(maanden in een jaar)=1440euro
1440euro-(7,30euro x 12 x 12)= 388,80 euro winst
mooie bijverdienste
wie is er geintreseerd?
@dekster: reken je rijk, lol 1×12 is wel genoeg hoor, TopGear magazine komt maar één keer per maand uit. Maar als je er 20 kunt slijten heb je ook 648 euro (maar daar moeten nog wel even de kosten voor de envelop en de postzegels vanaf….)
@W0o0dy
_wie is er geintreseerd?_ is met een grappige noot bedoeld

nu serrieus wie zou het zien zitten? dan open ik een e-bay winkel waar je de tijdschriften kan kopen
voor losse nummers is het een idee. Als je echter een abonnement neemt kost het een stuk minder.
das waar maar de verzendkosten van UK naar NL zijn toch duurder dan die van BE naar NL?
Wat een omhooggevallen sukkel. Het is jammer dat zulke mensen autoweek verpesten. Nu ja ik ga toch nooit op die site. Geef mij maar autoblog en in belgië vind ik het magazine Autogids wel goed.
@Karlo: Ja, een stuk beter dan autowereld.
zo te zien heb je de markt voor jou alleen
http://cgi.ebay.nl/Top-gear-beste-uit-serie-1-2-NIEUW_W0QQitemZ9109318350QQcategoryZ41590QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem dit is het enigste van top gear dat et koop staat op ebay
bye the waye ik zou dat wel zien zitten om die nummers te kopen
@chill: Een beetje moddergooien is het wel, maar ja, “wie de bal kaatst kan hem terug verwachten“.

Over het algemeen ben ik er ook niet voor om dit soort zaken op deze manier “uit te vechten”, want je zou er immers ook gewoon boven kunnen staan.

Echter in dit geval denk ik dat het weleens gezegd mag worden, want de arrogantie waarmee de beste man in kwestie zich uitlaat over de “Mensen met te veel vrije tijd die een domeinnaam hebben gekocht waar het woord ’auto’ in voorkomt en die op internet autoblaadje spelen.“, krijg ik een nare smaak van in mijn mond.

Ik kan initiativen als bijvoorbeeld Autoblog.nl alleen maar toejuichen. Daarbij ben ik tevens van mening dat Autoblog het stadium van “autoblaadje spelen” al lang gepasseerd is.

Het mag duidelijk zijn, ik ben een fan. Keep up the good work gentlemen!
trouwens wat is er nu mis met autoblaadje spelen?
die vent is gewoon een hele dikke nek
Wat is me dat voor bullshit. Wie is er hier arrogant? Frank Jacobs of Autoblog, dat zichzelf de hemel inprijst – dat bericht over TomTom kwam trouwens van Flitsservice.nl, niet van Autoblog.nl – en dat ook nog eens laatdunkend gaat doen over andere autosites? Sorry, jullie dalen serieus in mijn achting.
Ik mag Frank wel, hij trekt zijn eigen conclusies en zegt dingen waar anderen de kloten niet voor hebben.
” de Seat-stand in Genève weer zo’n joch in de weg. Ik stond op het punt om hem de auto uit te trekken”
hoe komt het toch dat die vent zijn job nog heeft?
ik neem mijn woorden terug
eigenlijks schrijft hij zo nog geen slechte dingen hij heeft gewoon een iets te grote zelfdunk
M. van Straaten
Hè-hè, wie de schoen past, trekke hem aan. Jullie voelen je nogal bij de ballen gegrepen. Dicht jezelf niet te veel eer toe, waarschijnlijk heeft hij het over grotere amateursites zoals Autozine en Autointernationaal. De mate waarin jullie je er druk over maken, zegt meer over jullie bedenkelijke niveau dan over die (inderdaad arrogante) Jacobs.
En een goed bedoeld advies: als je ooit echt serieus genomen wilt worden, begin dan met een cursus foutloos Nederlands schrijven.
Wouter (autoblog)
@R-klasse: over het tomtom verhaal:
Lees dit even: http://www.maketradefair.nl/content/?type=article&id=284

Op het flitsservice forum stond het al een paar dagen en daar had niemand dus aandacht aanbesteed. Trek zelf je conclusies.

@M. van Straaten: ja, we schrijven niet foutloos. Slechte zaak, maar een redactie voor de spellingcontrole hebben we niet. Toch blijven we het proberen, dus wie weet komt het ooit nog goed.

Overigens snap ik niet wat dhr. Jacobs jankt, want op de autoweek site staan welgeteld bij drie artikelen over Geneve zelfgemaakte foto’s. Die wil ik volgende keer ook wel voor ze maken. :-)
Worden we nu ook al serieus genomen dat er opeens mensen heftig reageren;)

@dirk en dekster: klopt het dat nederlanders vaak een dikke nek hebben? ;)
M. van Straaten
@ Wouter: echte journalisten hebben geen hulp van derden nodig om foutloos te schrijven. Een redelijke opleiding brengt je al een eind. En wat betreft die foto’s: ze moeten natuurlijk wel een zeker niveau hebben. Autoweek is geen amateursite.
@ R-Klasse: durf jij met een recht gezicht te beweren dat Frank Jacobs niet arrogant overkomt door in zijn stukjes mensen af te zeiken? Werk je misschien voor autoweek of zo?

Ik maak me helemaal niet druk over de opmerking “Mensen met te veel vrije tijd die een domeinnaam hebben gekocht waar het woord ’auto’ in voorkomt en die op internet autoblaadje spelen.” Het getuigt alleen wel van een sterk gevoel van suprioriteit bij de schrijver…. De enige reden dat ik dat stukje erin heb gezet is omdat het ook op de mensen van autoblog slaat. Die kun je zien als enthousiaste amateurs, of je kunt ze af zeiken en af doen als mensen die vergaand minderwaardig zijn aan de geweldige journalisten van autoweek.
Wat lijkt jou meer op z’n plaats?

Voor de volledigheid wil ik nog even vermelden dat wat ik schrijf mijn persoonlijke mening is. Ik schrijf niet namens autoblog, maar als de mensen van autoblog zich kunnen vinden in de tekst van het stukje dan plaatsen ze het en anders niet.
echte journalisten hebben geen hulp van derden nodig om foutloos te schrijven

Alsof de mensen achter autoblog ‘echte journalisten‘ zijn.
M. van Straaten
@ Sacha: precies dat bedoel ik.
Maar lol dat ze hebben!
Wat is eigenlijk de bedoeling van dit kinderachtige artikel? Ga je uw eigen site verknallen door een ruzie uit te vechten? Ik neem aan dat Frank iets verstandiger is en u compleet negeert.

Dit artikel zegt meer over u dan over Frank Jacobs…

“Wat zouden autoliefhebbers moeten zonder de briljante teksten van Frank Jacobs?”

Hopelijk niet deze onzin lezen…
autoweek zuigt, alle reacties op hun site zijn negatief, dat zegt wat
Mensen, dit is een weblog, wij geven hier onze mening (net zoals autoweek dat doet). We zijn liefhebbers van auto’s en inderdaad geen journalisten, noem het een voordeel;)
ruzie? wie zegt dat ik ruzie heb met Frank Jacobs? Hij kiest ervoor om via een openbaar medium mensen een beetje belachelijk te maken. Ik heb ervoor gekozen om via een zelfde medium mijn mening over zijn tekstjes weer te geven. En inderdaad zegt dit tekstje ook iets over mij. Namelijk dat ik populair doen ten koste van mensen die zich niet kunnen verdedigen niet sportief vind. En ik er niet van hou dat mensen zich gedragen of uitlaten alsof zij superieur zijn.
die frank jacobs, word niet goed van die vent. Hij is gewoon een iritante etter. Ik lees ook altijd de weblog op autoweek.nl, maar altijd hem zijn weblogs verpesten het voor de andere
Zojuist kreeg ik een zeer behulpzame dame aan de lijn die me mocht wijzen op de copyright van het plaatje van Frank. Maar natuurlijk! Bovenstaand plaatje is dus aangepast, bronvermelding: http://www.flickr.com/photos/broken_simulacra/101103397/
De liefhebbers kunnen natuurlijk nog altijd hier kijken: http://www.autoweek.nl/images/Articles/19/frank-02.jpg?cache=no
wie heeft er nog bij Frank in de klas gezeten op de lagere school en heeft nog foto’s? ;-)
Frankie-Pankie
Flauw zeg, misschien een mooie kans om een beroep te doen op de lezers van dit blog.
Iemand nog wat meer plaatjes of scans van Frank? Alle ballen verzamelen! Uploaden kan bijvoorbeeld via http://imageshack.us/
“@R-klasse: over het tomtom verhaal:
Lees dit even: http://www.maketradefair.nl/content/?typ..”
Heb die link bekeken, maar niets bijgeleerd…

“Op het flitsservice forum stond het al een paar dagen en daar had niemand dus aandacht aanbesteed. Trek zelf je conclusies.”
De conclusie lijkt me duidelijk: Autoblog haalde het bericht van het Flitsservice forum om vervolgens zelf de eer op te strijken.

“@ R-Klasse: durf jij met een recht gezicht te beweren dat Frank Jacobs niet arrogant overkomt door in zijn stukjes mensen af te zeiken?”
Zeker niet, het is arrogant om alle amateursites af te doen als minderwaardig.

“Werk je misschien voor autoweek of zo?”
Nee, hoe kom je daar bij?

De (nieuwe) foto bij dit artikel is trouwens behoorlijk platvloers.
@R-Klasse: je reageerde in je eerste reactie een beetje overtrokken op onze tekst. Daardoor lijkt het alsof je niet helemaal onpartijdig bent. Daarom veronderstelde ik dat er wellicht een verbinding tussen jou en Frank Jacobs is.
Zit R-Klasse zo vastgeroest in de journalistiek dat hij het niet meer snapt? Je reactie over tomtom gaat echt nergens over. Wij noemen flitsservice toch als bron? Zelf de eer opstrijken gebeurde juist door autoweek!

Het plaatje gaat trouwens over mensen die zich irriteren aan anderen, vond het wel passen bij het verhaal van Frank;)
Ach jongens, waar maken jullie je toch druk over? Frank heeft nu eenmaal een duidelijke mening. Daarmee kun je het wel of niet eens zijn. Ik vind het juist lekker dat hij zegt wat hij denkt. Weg met het Poldermodel! En chill….
Autoblog Corporate » Frank Jacobs kijkt constant op Autoblog
[…] hier een afbeelding van de nieuwe werkplek van de almachtige Frank Jacobs, beter bekend als Gods geschenk aan de autojournalistiek. Maar wat zien we daar op zijn […]

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).